Mont Saint Michel μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

30 Σεπτεμβρίου 2011


Το Mont Saint Michel είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Γαλλίας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο.
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το Mont Saint Michel είναι μια βραχονησίδα 3 στρεμμάτων 1,6 χιλιόμετρα από τις ακτές της Νορμανδίας στην Βορειοδυτική Γαλλία.
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Πάνω του υπάρχει το περίφημο Αβαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού. Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που χτίστηκε τον 13ο αιώνα, αντικαθιστώντας την αρχική μονή, η οποία ιδρύθηκε το 708 από τον Saint Aubert, επίσκοπο Avranches, αλλά καταστράφηκε από τον βασιλιά Φίλιππο Β της Γαλλίας το 1203.
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Οι ψηλές οχυρώσεις του Mont Saint Michel έδωσαν τη δυνατότητα στο νησί να αντέξει τις επαναλαμβανόμενες Αγγλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου των εκατό ετών.
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Η μονή χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ναπολέοντα Α ‘. Αποκαταστάθηκε μετά το 1863, και συνδέθηκε με την ηπειρωτική χώρα με ένα υπερυψωμένο μονοπάτι (ολοκληρώθηκε 1875).
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Δύο φορές το μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας, αλλά στις ισημερίες το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο: Η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη νησίδα, αφήνοντας ελάχιστα ακάλυπτο τον κεντρικό δρόμο προς τη νησίδα.
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel

Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel
Το εντυπωσιακό Mont Saint Michel


pigi: http://www.dinfo.gr
Read more »

Πότε να πάτε...

29 Σεπτεμβρίου 2011



  • Τόκυο κατά το Hanami, Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες απολαμβάνουν το Hanami (παρατήρηση των ανθισμένων δέντρων), την εποχή που ανθίζουν τα δέντρα, από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Η ανθοφορία των καρποφόρων δέντρων ξεκινά με τις δαμασκηνιές, το Φεβρουάριο, συνεχίζει με τις ροδακινιές το Μάρτιο και τις κερασιές στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Υπάρχουν δύο σημεία στο Τόκιο, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη φύση στα καλύτερά της: το πάρκο Ueno και το πάρκο Yoyogi. Ένα πιο ήρεμο μέρος είναι το Shinjuku-Gyoen, μια από τις μεγαλύτερες εκτάσεις πρασίνου της πόλης (580.000 τ.μ.), αλλά και ο ποταμός Meguro, με πάνω από 800 δέντρα. Θα τα δείτε από το σταθμό Nakameguro (ακόμη και το βράδυ είναι φωτισμένα).
  • Εποχή των μουσώνων, Goa, Ινδία

Λέγεται ότι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το ινδικό κρατίδιο Goa, είναι κατά τους ψυχρότερους μήνες, δηλαδή από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο. Πολλοί ντόπιοι πάντως, θεωρούν την εποχή των μουσώνων, μεταξύ Ιουνίου και τέλος Σεπτεμβρίου, ως την καλύτερη, καθώς τότε πραγματοποιούνται γιορτές και εκδηλώσεις για το «καλωσόρισμα» της βροχής και το τοπίο γίνεται πράσινο και εντυπωσιακό, σχεδόν… εν μία νυκτί. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του να ταξιδέψετε στη Goa την περίοδο αυτή, είναι το πολύ μικρό κόστος. Αν πάλι πάτε τον Οκτώβριο, ακριβώς στην αρχή της τουριστικής περιόδου, θα βρείτε ακόμη αρκετό χώρο στις παραλίες. Κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, θα πρέπει να εμβολιαστείτε κατά του τυφοειδούς πυρετού και να λάβετε μέτρα για την πρόληψη της ελονοσίας.
  • Εορταστική περίοδος πριν το Πάσχα, Βαρκελώνη, Ισπανία

Το καρναβαλικό φεστιβάλ «carnestoltes», γιορτάζεται στη Βαρκελώνη το Φεβρουάριο, είτε το Μάρτιο και περιλαμβάνει αρκετές ημέρες με παρελάσεις και εορτασμούς, το φεστιβάλ κρατά μέχρι την Τρίτη, 47 ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα. Η Gran Rua (μεγάλη παρέλαση) ξεκινά από την πλατεία Plaça d'Espanya και προχωρά δυτικά κατά μήκος της Carrer de la Creu Coberta, με εντυπωσιακά άρματα και άμαξες να συμμετέχουν στο καλωσόρισμα του βασιλιά Καρνάβαλου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την Enterrament de la Sardina (ταφή της σαρδέλας), που γίνεται συχνά στο λόφο του Montjuic, για να σηματοδοτήσει την αρχή της Σαρακοστής. Στην περιοχή Sitges, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη τα μπαρ και τα κλαμπ μένουν ανοιχτά μέχρι πρωίας. Κάθε συνοικία γιορτάζει με το δικό της τρόπο, οπότε δε θα βαρεθείτε όπου κι αν πάτε. Δείτε περισσότερα στο www.bcn.cat/en .
  • Champagne κατά τη συγκομιδή σταφυλιών, Γαλλία

Γνωστή στους ρωμαϊκούς χρόνους ως Καμπανία, η περιοχή Champagne στα βορειοανατολικά της Γαλλίας, είναι κατά ένα μεγάλο βαθμό γεωργική περιοχή, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους αφρώδεις οίνους της. Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, μόνο ο αφρώδης οίνος από αυτή την περιοχή - όπου οι καλλιέργειες γίνονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές και εμφιαλώνονται σύμφωνα με αυστηρούς όρους- μπορεί να ονομάζεται «σαμπάνια». Το Route Touristique du Champagne ( www.tourisme-en-champagne.com ), λαμβάνει χώρα σε πανέμορφους αμπελώνες που καλύπτουν τις πλαγιές μικρών χωριών. Κατά μήκος της διαδρομής, παραγωγοί σαμπάνιας υποδέχονται τους ταξιδιώτες-«εραστές» του αφρώδη οίνου, αλλά πολλά οινοποιεία είναι κλειστά την περίοδο του τρύγου, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η περιοχή απέχει μόλις δύο ώρες από το Παρίσι με αυτοκίνητο, ενώ με τρένο, μόλις 45 λεπτά (μέχρι την πόλη Reims).
  • Ρώμη το καλοκαίρι, Ιταλία

Από τα τέλη Ιουνίου, μέχρι τον Αύγουστο, ο καιρός στην Αιώνια πόλη είναι ζεστός και υγρός, μερικές φορές μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό. Όμως τότε είναι η εποχή που η Ρώμη είναι πιο ζωντανή, οι δρόμοι της γεμάτοι ζωή και τα υπαίθρια φεστιβάλ άφθονα. Μοδάτες παρουσίες, νοστιμότατα gelati (παγωτά), υπαίθρια καφέ, συναποτελούν την εικόνα της καλοκαιρινής Ρώμης.
Το Βατικανό δημιουργεί έναν ορίζοντα που παίρνει το χρώμα της ώχρας και του πορτοκαλί, αποτελώντας το τέλειο σκηνικό για τις φωτογραφίες σας. Απολαύστε έναν espresso σε ένα ηλιόλουστο καφέ, χαθείτε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και γευματίστε σε μια παραδοσιακή trattoria. Το ΜΕΤ ( www.met-roma.it ), στην Piazzale di Ponte Milvio, ψηφίστηκε από τους ντόπιους ωε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.
  • Ρέικιαβικ, στο φως του ήλιου του μεσονυχτίου, Ισλανδία

Η φράση «προετοιμαστείτε για το απροσδόκητο» είναι ένα αγαπημένο ισλανδικό αστείο που έχει να κάνει με τις απότομες εναλλαγές του καιρού. Σε γενικές γραμμές, το καλοκαίρι το κλίμα είναι δροσερό και υπάρχει φως 22 ώρες την ημέρα. Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, οι πιο ξηροί και ζεστοί μήνες του έτους. Η υψηλή τουριστική περίοδος διαρκεί από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου. Εκτός αυτής της περιόδου, πολλές γκαλερί, μουσεία και αξιοθέατα της πόλης, μειώνουν τις ώρες λειτουργίας τους. Το Ρέικιαβικ είναι μια ακριβή πόλη, γι’ αυτό προτιμήστε την παλιά πόλη στα δυτικά, αν θέλετε οικονομικά καταλύματα και φθηνά εστιατόρια.
  • Anchorage την περίοδο των σολομών, ΗΠΑ

Ακόμη και οι υπάλληλοι γραφείου στο Anchorage της Αλάσκας, πηγαίνουν για ψάρεμα σολομού κατά τη διάρκεια της ώρας του μεσημεριανού τους. Στις αρχές Ιουνίου είναι η περίοδος ωοτοκίας του σολομού, ενώ επίσης διοργανώνεται κατά μήκος των δρόμων στο κέντρο της πόλης, το φεστιβάλ Wild Salmon on Parade ( www.anchorage.net/salmon ), ένα ετήσιο γεγονός στο οποίο τοπικοί καλλιτέχνες εκθέτουν τα περίτεχνα δημιουργήματά τους με θέμα το σολομό: Elvis Presley σολομός, σολομός-υδροπλάνο κ.ά.
  • Λονδίνο το Μάιο, Μεγάλη Βρετανία

Από τις αρχές κιόλας της άνοιξης, το Λονδίνο μετατρέπεται από μια θαμπή και μονότονη πόλη, σε μια ζωντανή, χαρούμενη πρωτεύουσα. Ο ήλιος κάνει τους λονδρέζους περισσότερο εξωστρεφείς και με διάθεση για έξω. Χιλιάδες άτομα βγαίνουν στα πάρκα για να φάνε το μεσημέρι ή για ποτό στις διάφορες παμπ το βράδυ, ενώ η μουσική αντηχεί από τα ανοιχτά παράθυρα. Μπορεί ακόμη και να δείτε κάποιον να σας χαμογελάει στο μετρό! Απολαύστε την καλοκαιρία με μια βόλτα στο Hampstead Heath.
  • Δουβλίνο τα Χριστούγεννα, Ιρλανδία





































Το Δεκέμβριο, το Δουβλίνο είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Θαυμάστε τους τολμηρούς που βουτούν στα παγωμένα νερά της θάλασσας στο πλαίσιο του «Christmas Dip at the Forty Foot», χαζέψτε τις φωτισμένες βιτρίνες και τους στολισμένους δρόμους, πιείτε ουίσκι για να ζεσταθείτε, παρακολουθήστε τους διάσημους ιππικούς αγώνες Leopardstown Races (www.leopardstownraces.com ), από τις 26, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και διασκεδάστε στο παραδοσιακό πανηγύρι του Δουβλίνου, Funderland, από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.
  • Νέα Υόρκη τον Ιούνιο, ΗΠΑ

Ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας στην Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει παρελάσεις, φεστιβάλ δρόμου και υπαίθριες συναυλίες. Η σκηνή στο Central Park φιλοξενεί ποπ, ροκ και κάθε είδους συναυλία σε θερμοκρασίες πάνω από 20 ° C. Επίσης, την περίοδο αυτή θα βρείτε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε κορυφαία εστιατόρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των εστιατορίων (www.nycgo.com/restaurantweek ). Το Gay Pride, την τελευταία Κυριακή του μήνα, περιλαμβάνει μια μεγάλη πορεία στη Fifth Avenue, ένα 5ωρο θέαμα με drag queens και leathermen και άλλα δρώμενα.

lonely planet

Read more »

H «Καλύτερη δουλειά στον κόσμο» ήταν κόλπο???

28 Σεπτεμβρίου 2011


34.684 άνθρωποι από 200 χώρες είχαν στείλει αίτηση, για να αναλάβουν τη μία και μοναδική θέση για την «Καλύτερη δουλειά στον κόσμο».
Τι θα έκανε ο εργαζόμενος; Τίποτα! Απλώς θα τεμπέλιαζε σε ένα νησί της Αυστραλίας. Πιο συγκεκριμένα, θα είχε τη θέση του επιστάτη για το τροπικό νησί Χάμιλτον, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν πως θα έπαιρνε μισθό για τη δουλειά του 100.000 δολάρια για έξι μήνες και φυσικά δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ένα πολυτελές σπίτι με τρία υπνοδωμάτια, δίπλα στην παραλία.
Αυτή ήταν, ίσως, η πιο έξυπνη ιδέα τουριστικής καμπάνιας που έχει γίνει ποτέ. Το Υπουργείο Τουρισμού της Αυστραλίας έδωσε 100.000 δολάρια Αυστραλίας, για να εισπράξει 4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία.
«Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο» διαφημίστηκε τόσο πολύ παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο «In» τουριστικός προορισμός.
Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Πίτερ Λάλορ, 12μηνη έρευνα, που έληξε στα τέλη του Μαρτίου, έδειξε ότι επισκέπτες στην Κουηνσλάνδη, στην πλειονότητά τους νέοι, από τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, αυξήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο στην υπόλοιπη χώρα.
Μόνο από την Αγγλία, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών ήταν της τάξεως του 10% (249.000 άτομα).
Οι Βρετανοί τουρίστες έμειναν στην Κουηνσλάνδη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους υπολοίπους και ξόδεψαν 475 εκατ. δολάρια (αύξηση 3%).
Επιπλέον, στο συγκεκριμένο 12μηνο, περίπου 153.000 Κινέζοι, που επισκέφθηκαν την περιοχή, έμειναν συνολικά 2,5 εκατ. μέρες και δαπάνησαν 326 εκατ. δολάρια, δηλαδή 87 εκατ. περισσότερα από το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Γενικά, οι τουρίστες στην Κουηνσλάνδη έμειναν 40 εκατ. νύχτες και δαπάνησαν συνολικά 4 δισ. δολάρια.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.dinfo.gr/?p=7360#ixzz1YcjZtzes
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...