Τι επιτρέπεται και τι όχι στις χειραποσκευές μας εν πτήση & άλλα χρήσιμα

14 Σεπτεμβρίου 2011



Σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό, έχουν περιοριστεί πλέον οι ποσότητες των προϊόντων σε υγρή μορφή που επιτρέπεται να μεταφέρετε στην καμπίνα επιβατών του αεροσκάφους   (π.χ. νερό, ποτά και αναψυκτικά, ζελέ, κρέμες, αλοιφές, κόλλα, λοσιόν, αρώματα, σαμπουάν, λακ μαλλιών, μάσκαρα, λιπ-γκλος, οδοντόπαστα, αφρός ξυρίσματος, σπρέι, υγρό φακών επαφής, μέλι, μαρμελάδα, λάδι κ.α.).

Τι μπορώ πλέον να πάρω μαζί μου στις χειραποσκευές μου στην καμπίνα του αεροσκάφους σε υγρή μορφή:

• Μικρές μόνο ποσότητες προϊόντων σε υγρή μορφή, είτε τα έχετε φέρει μαζί σας είτε τα αγοράσατε στο αεροδρόμιο πριν από τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης,  κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
-Επιτρέπονται υγρά σε δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100ml ανά συσκευασία.
-Ο συνολικός αριθμός συσκευασιών θα πρέπει να χωράει σε μία διάφανη πλαστική σακούλα, μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου.
-Ο κάθε επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει ΜΙΑ μόνο τέτοια σακούλα.
-Η σακούλα θα πρέπει να είναι επανασφραγιζόμενη και εντελώς κλειστή κατά την προσέλευση σας στο σημείο ελέγχου χειραποσκευών.

Κατά την αρχική περίοδο εφαρμογής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού, ειδικές διαφανείς επανασφραγιζόμενες σακούλες θα διατίθενται δωρεάν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

• Υγρά φάρμακα και διατροφικά είδη που σας είναι απαραίτητα στη διάρκεια του ταξιδιού , καθώς και βρεφικές τροφές επιτρέπονται στις χειραποσκευές.


Aρώματα ή άλλα προϊόντα σε υγρή μορφή σε καταστήματα του αεροδρομίου μετά τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης:

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας όσα προϊόντα σε υγρή μορφή αγοράσετε μετά τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης. Τα καταστήματα του αεροδρομίου θα τοποθετήσουν τα υγρά προϊόντα που αγοράσατε, σε ειδικές συσκευασίες (tamper evident bags), όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ:
• Θα πρέπει να μην ανοίξετε τις ειδικές συσκευασίες και να κρατήσετε την απόδειξη της αγοράς της συγκεκριμένης ημέρας έως και τον έλεγχο χειραποσκευών.

• Αν συνεχίζετε το ταξίδι σας ως μετεπιβιβαζόμενος επιβάτης (transfer) μέσω άλλου ή άλλων αεροδρομίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), θυμηθείτε ότι θα πρέπει να μην έχετε ανοίξει την ειδική συσκευασία αγοράς (tamper evident bag) και να έχετε μαζί σας την απόδειξη των αγορών της συγκεκριμένης ημέρας, έως τον τελικό σας προορισμό.

Πρόσθετα μέτρα που πρέπει να γνωρίζει ο επιβάτης για τον έλεγχο των χειραποσκευών:
• Τα παλτά και τα σακάκια θα ελέγχονται ξεχωριστά.
• Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές θα αφαιρούνται από τις χειραποσκευές προκειμένου να ελεγχθούν ξεχωριστά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το προσωπικό ασφαλείας είναι υποχρεωμένο να σας ζητήσει να αποχωρισθείτε τα υγρά προϊόντα που δεν πληρούν τους όρους του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Τα αντικείμενα αυτά θα ανακυκλώνονται ως άχρηστα.


Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη:

    * Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την ταυτότητά σας (με λατινικούς χαρακτήρες). Αν και δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι εντός της ΕΕ (παρά μόνον αν ταξιδεύετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία), πρέπει ακόμη να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο (νέου τύπου, εκδοθέν στην αστυνομία) για το αεροπορικό σας ταξίδι ή απλά για να μπορείτε να αποδείξετε την ταυτότητά σας.
    * Το κινητό τηλέφωνο μας βοηθά να βρισκόμαστε σε επαφή με τους δικούς μας. Πριν την αναχώρησή σας, επικοινωνήστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής και κάνετε περιαγωγή στον αριθμό του κινητού σας για το διάστημα που είστε εκτός Ελλάδος.
    * Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στην ΕΕ, θα πρέπει να θυμάστε μόνο έναν ενιαίο αριθμό έκτακτης ανάγκης - το 112. Μπορείτε να τον καλείτε δωρεάν από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και από οποιοδήποτε τηλέφωνο, σταθερό ή κινητό.
    * Τα κατοικίδια χρειάζονται επίσης διαβατήριο, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το οποίο εκδίδεται από κτηνίατρο και πιστοποιεί ότι το ζώο έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας. Αν προορισμός σας είναι η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Φινλανδία ή η Σουηδία, ο τετράποδος φίλος σας πρέπει να έχει υποβληθεί σε αγωγή για ακάρεα και εχινόκοκκο (ταινία).

Ταξιδεύοντας στις ΗΠΑ :

    * Από τις 05/04/2010 η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα. Αφορά σε Έλληνες υπηκόους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή τουρισμό και η παραμονή τους στις ΗΠΑ δεν θα ξεπερνά της 90 ημέρες.
    * Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν ηλεκτρονικό διαβατήριο με τσιπάκι το οποίο και πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών πλέον της προτιθέμενης παραμονής τους.
    * Τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι σας θα πρέπει να συμπληρώσετε το διαδικτυακό Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA).
    * Άτομα που έχουν ισχύουσα βίζα σε ηλεκτρονικό διαβατήριο, δεν υποχρεούνται στην συμπλήρωση ESTA

Ταξιδεύοντας στις Αραβικές χώρες :

          o Χρειάζεστε οπωσδήποτε διαβατήριο νέου τύπου
          o Υγειονομικός έλεγχος γίνεται μόνο στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Αποφύγετε να τρώτε πρόχειρα φαγητά από πλανόδιους ενώ συστήνουμε να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...