Video Travel: Μια ιστορία αγάπης στα δύο

13 Σεπτεμβρίου 2011


Η ταινία μικρού μήκους που κέρδισε τον διαγωνισμό Nokia Shorts competition 2011 μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο. Δείτε ποια μέρη παίζουν σε ποια καρέ.




Η ταινία είναι γυρισμένη εξ΄ ολοκλήρου με ένα κινητό τηλέφωνο Nokia N8 από τον Άγγλο σκηνοθέτη JW Griffiths. Αν και το εγχείρημα του έχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς μοντάζ, και χρήσης κινηματογραφικού χώρου/χρόνου, εμείς αποφασίσαμε να το εξετάσουμε από πλευράς πραγματικού χώρου. Με άλλα λόγια εξετάσαμε πολύ προσεκτικά το φιλμάκι και με περηφάνια σας αποκαλύπτουμε πού ακριβώς γυρίστηκε. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι ακόμα και σε 2 λεπτά πρέπει να προσέχεις τις λεπτομέρειες, γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν την ταινία.

Η κοπέλα, δηλαδή το αριστερό μέρος της οθόνης, βρίσκεται στη Γαλλία. Τρώει κρουασάν μαζί με τον καφέ της και διαβάζει γαλλική εφημερίδα. Αν κρίνουμε από το σταθμό μετρό στον οποίο βρίσκεται αργότερα (Tolbiac), πρόκειται σίγουρα για το Παρίσι, αφού εκεί βρίσκεται ο συγκεκριμένος σταθμός (μεταξύ των δρόμων Italie και Rue de Tolbiac, κοντά στο Parc de Choisy).
Το αγόρι, δηλαδή το δεξιό μέρος της οθόνης, βρίσκεται σε κάποιο μέρος που μιλάνε αγγλικά, αν κρίνουμε από την εφημερίδα του. Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στην Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία ή Νέα Ζηλανδία. Το μυστήριο λύνεται αργότερα, όταν κατεβαίνει στο Subway και βλέπουμε ότι στέκεται στο σταθμό 168th Street. Το αγόρι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μάλιστα στο Μανχάταν (μεταξύ 168th Street και Broadway στο Washington Heights).

Η θεωρίες μας και για τους δυο τους επιβεβαιώνονται όταν το αγόρι φτάνει στον σταθμό 231th Street που βρίσκεται στο Μπρονξ (West 231st Street  και Broadway), περνάει με το αυτοκίνητο το κατάστημα Banana Republic στο Μπρονξ και την Brooklyn Bridge, ενώ η κοπέλα περνάει την Αψίδα του Θριάμβου και το Le Ballon des Ternes, που φυσικά βρίσκονται και τα δύο στο Παρίσι.
Όταν επιβιβάζονται στ΄ αεροπλάνα τους (υποθέτουμε ότι έφυγαν από το JFK ο ένας και το Charles de Gaulle η άλλη, ακόμα και για εμάς είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε το ένα αεροδρόμιο από το άλλο βλέποντας μονάχα τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης) είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο καθένας έρχεται από διαφορετικό ημισφαίριο, αφού για την κοπέλα ο ήλιος δύει ενώ για το αγόρι ανατέλλει.
Τέλος πάντων, μετά το αεροπορικό ταξίδι και των δυο τους, μπορούμε να καταλάβουμε ότι αμφότεροι κατέληξαν στο Λονδίνο, αφού το λεωφορείο που παίρνει το αγόρι γράφει Oxford Circus και της κοπέλας Aldwych. Το Λονδίνο παρελαύνει καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής με τους κόκκινους τηλεφωνικούς του θαλάμους, τα κόκκινα λεωφορεία του και αγγλικές σημαίες να κυματίζουν από τα καταστήματα του.
Οι δυο τους συναντιούνται τελικά στη γέφυρα Golden Jubilee πάνω από τον ποταμό Τάμεση και από 'κει και πέρα μπορούμε μονάχα να υποθέσουμε ότι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
The End


pigi: http://www.thea.gr

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...