Τα μυστικά των top ευρωπαϊκών προορισμών

24 Μαρτίου 2010

Πλέον το ερώτημα δεν είναι μόνο «πού;» αλλά και «γιατί;». Κάναμε το γύρο της Ευρώπης, μάθαμε τα μυστικά κάθε προορισμού και σας δίνουμε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Shopping
ΝΑΠΟΛΗ, ΙΤΑΛΙΑ
Γιατί: Διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης και τα προϊόντα που φτάνουν εδώ είναι ποιοτικά, αλλά και ... tax free!

Highlight: Εντοπίστε τα δεκάδες μαγαζάκια γύρω από το Stazione Centrale με αυθεντικά επώνυμα ρούχα σε τιμές που δεν φαντάζεστε!
ΜΙΛΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ

Γιατί: Η καρδιά της ιταλικής μόδας χτυπά στο Μιλάνο, όπου διαμορφώνονται οι νέες τάσεις και αφθονούν οι boutiques των μεγαλύτερων οίκων υψηλής ραπτικής.

Highlight: Η Via Montenapoleone, ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους στον κόσμο, με πάνω από 350 καταστήματα και η Galleria Vittorio Emanuele που συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» των διασημότερων οίκων.
ΛΟΝΔΙΝΟ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Γιατί: Διαθέτει δεκάδες ξακουστά εμπορικά κέντρα όπως το Harrods ή το Harvey Nichols που πωλούν τα πάντα. Οι πιο ψαγμένοι θα επιδοθούν σε ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού σε μία από τις δεκάδες αντικερί.

Highlight: Η υπαίθρια αγορά στο δρόμο Portobello, στο Notting Hill, αλλά και τα μαγαζάκια τριγύρω, που φιλοξενούν «ψαγμένα» ρούχα και vintage κοσμήματα άλλων εποχών.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ
Γιατί: Συνδυάζει την Ανατολή με τη Δύση και στο shopping, καθώς στις αγορές της θα βρείτε από μπαχάρια μέχρι gadgets τελευταίας τεχνολογίας.

Highlight: Το Μεγάλο Παζάρι (Kapali Carsi) με τα δαιδαλώδη δρομάκια και κάθε λογής εμπόρευμα και το Cevahir Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης. (Buyukdere Cad 22, tel. +90 212 3686900, http://www.istanbulcevahir.com/)
Βόλτες & Περπάτημα
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Γιατί: Ένα ποδήλατο εδώ αρκεί για βόλτες «χαμένες» στα κανάλια. Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι η πιο φιλική πόλη για το αγαπημένο σας δίτροχο.

Highlight: Ίσως να μην χρειαστεί να νοικιάσετε ποδήλατο, καθώς ο δήμος οργανώνει σε τακτικά διαστήματα διάφορες εκδηλώσεις, παρέχοντας το δωρεάν για κάποιες ώρες. (http://www.iamsterdam.com/)
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ
Γιατί: Με τις μεγάλες εκτάσεις πρασίνου και τις λιμνούλες της, θυμίζει περισσότερο πάρκο αναψυχής παρά πρωτεύουσα κράτους. Κυκλοφορήστε ανενόχλητοι με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Highlight: Ο πεζόδρομος Stroget, ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, όπου ανάμεσα σε παραμυθένια κτήρια και πλανόδιους μουσικούς θα ανακαλύψετε το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης.
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ
Γιατί: Χαρακτηρίζεται συχνά ως ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο, που σε ταξιδεύει στην περίοδο της Αναγέννησης.

Highlight: Ένας περίπατος από τον Καθεδρικό Duomo μέχρι το λοφίσκο στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Αν και απαιτεί λίγη ώρα παραπάνω, θα σας χαρίσει, ωστόσο, εικόνες από λαμπρά κτήρια, αλλά και την πανοραμική θέα όλης της Φλωρεντίας.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ
Γιατί: Σε κάθε γωνιά της μικρής αυτής πόλης κρύβονται ευχάριστες εκπλήξεις. Για να τις ανακαλύψετε, ο μοναδικός τρόπος είναι... το περπάτημα.

Highlight: Τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μνημεία της Παλιάς Πόλης, σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους, δημιουργούν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη βόλτα.
Nightlife
ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γιατί: Η καρδιά της ευρωπαϊκής διασκέδασης χτυπά στο Βερολίνο εδώ και χρόνια. Τρυπώστε σε ένα από τα εκατοντάδες clubs και ξεφαντώστε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Highlight: Το Weekend στον 12ο, τον 15ο όροφο και την ταράτσα ενός ουρανοξύστη στην Alexanderplatz για clubbing με... θέα και όμορφες παρουσίες να σας περιτριγυρίζουν. (Alexanderplatz 5, http://www.week-end-berlin.de/)
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΣΕΡΒΙΑ
Γιατί: Οι Σέρβοι ξεπερνούν σταδιακά τα προβλήματα του παρελθόντος και «το ρίχνουν» έξω. Η πρωτεύουσα της χώρας έχει γεμίσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες cafes, bars και clubs που εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο.

Highlight: Ο κεντρικός δρόμος Strahinjica Bana, όπου συγκεντρώνονται μοντέρνα cafes και σικάτα bars για ατέλειωτα πάρτι μέχρι τα ξημερώματα.
ΙΜΠΙΖΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ
Γιατί: Για όλους τους clubbers του κόσμου θεωρείται η Μέκκα της καλοκαιρινής διασκέδασης. Αν μάλιστα είστε όλο το 24ωρο ακούραστοι γλεντζέδες, πετύχατε διάνα!

Highlight: Για μια μοναδική VIP εμπειρία, επισκεφθείτε το club Pacha και λικνιστείτε υπό τους ήχους των star djs, δίπλα στους πιο διάσημους celebrities του διεθνούς jet set. (Avenida Ocho De Agosto, Ibiza Town, tel. +34 971 313612, www.pacha.com/ibiza)
Ζευγάρια
ΒΕΝΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ
Γιατί: Εάν ήταν γυναίκα, θα σαγήνευε τους πάντες στο πέρασμά της. Έχει στεφθεί επανειλημμένα ως το πιο ρομαντικό μέρος του κόσμου, καθώς σε κάθε γωνιά της βρίσκει έκφραση το motto «love is in the air».

Highlight: Για τους ερωτευμένους κάθε ηλικίας, τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με μια βόλτα με γόνδολα στο Μεγάλο Κανάλι υπό τους ήχους ιταλικών ερωτικών τραγουδιών. Ενδεικτικά, μια βαρκάδα μισής ώρας στοιχίζει €50 και σίγουρα θα βρείτε κάποιον γονδολιέρη πρόθυμο να σας ξεναγήσει στις ομορφιές της Βενετίας.
ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ

Γιατί: Στην Πόλη του Φωτός, οποιαδήποτε μέρα μοιάζει με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς «δανείζει» στη ζωή των επισκεπτών της λίγη από τη λάμψη και τον ρομαντισμό της.

Highlight: Καθώς δύει ο ήλιος, βολευτείτε στην αγκαλιά του συντρόφου σας σε ένα παγκάκι με φόντο τον πύργο του Άιφελ και ζήστε στιγμές που δεν θα θέλετε να τελειώσουν ποτέ.
ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γιατί: Στα ονειρικά χωριουδάκια των Γερμανικών Άλπεων, παραμύθια με ιππότες και πριγκίπισσες γίνονται πραγματικότητα...

Highlight: Η Ρομαντική Οδός (Romantische Strasse) είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Η διαδρομή από το Wurzburg έως το Fussen με φόντο τις εκθαμβωτικές βουνοκορφές θα σας μείνει αξέχαστη.
Οικογένειες
ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ

Γιατί: Τα πολλά αξιοθέατα και οι πολλαπλές επιλογές σε δραστηριότητες θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και του πιο άτακτου μπόμπιρα.

Highlight: Μια ανάσα από το Παρίσι, το πάρκο της Disneyland αποτελεί τον παράδεισο μικρών και μεγάλων... παιδιών! (http://www.disneylandparis.com/)
ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ
Γιατί: Η βρετανική πρωτεύουσα διαθέτει εκατοντάδες ατραξιόν για όλες τις ηλικίες, από hi tech θεματικά πάρκα μέχρι εντυπωσιακές κλασικές θεατρικές παραστάσεις.

Highlight: Το Hamleys της Regent Street, ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα παιχνιδιών του κόσμου -τα μικρά σας θα ξετρελαθούν και δεν θα ξεκολλούν με τίποτα! (188-196 Regent Street, tel. +44 0871 704 1977, http://www.hamleys.com/)
ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ
Γιατί: Μουσεία, πάρκα και ξεχωριστές λιχουδιές αποτελούν το ιδανικό τρίπτυχο για να γίνει η αγαπημένη των παιδιών. Ειδικά, ο ζωολογικός κήπος δίπλα στο Παλάτι Schonbrunn, ο παλαιότερος της υφηλίου με πάνω από 650 είδη ζώων, θα τα κατακτήσει! (Maxingstrasse 13B, tel. +43 1877 9294, http://www.zoovienna.at/)

Highlight: Οι κάθε λογής αυστριακές σοκολάτες και τα παραδοσιακά γλυκά αποτελούν από μόνα τους έναν πολύ καλό λόγο για να μείνει αξέχαστη η αυστριακή πρωτεύουσα στα παιδιά.
Low budget
ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Γιατί: Συνιστά έναν από τους φθηνότερους προορισμούς παγκοσμίως, λόγω της οικονομικής κατάρρευσής της χώρας -πριν 2 χρόνια περίπου- και συγχρόνως διαθέτει τοπία μοναδικής ομορφιάς.

Highlight: Κάντε μια μίνι 3ωρη κρουαζιέρα από το λιμάνι του Ρέικιαβικ για να παρατηρήσετε από κοντά φάλαινες (whale safari) και δελφίνια με κόστος από €45! (Τel. +354 555 3565, http://www.elding.is/)
ΤΙΡΑΝΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ
Γιατί: Η «παρεξηγημένη» γειτόνισσά μας μεταμορφώνεται σταδιακά σε σημαντικό πόλο έλξης τουριστών, που δεν σκοπεύουν να ξοδέψουν μια περιούσια σε διαμονή και φαγητό.

Highlight: Το 5* ξενοδοχείο Sheraton Tirana Hotel με εστιατόρια, bars, πισίνες, εμπορικό κέντρο και τιμές που ξεκινούν από μόλις €150 το δίκλινο! (Sheshi Italia, tel. +355 4227 4707, http://www.starwoodhotels.com/)
ΒΑΡΣΟΒΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ
Γιατί: Αν και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει εισέλθει ακόμα στην ευρωζώνη. Έτσι μπορούμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα, διατηρώντας όμως την υπεροχή του νομίσματός μας.

Highlight: Μια βόλτα από το Arcadia, το μεγαλύτερο mall της κεντρικής Ευρώπης, αρκεί για να ανανεώσετε πλήρως την γκαρνταρόμπα σας. (Al. Jana Pawla II 82, http://www.arkadia.com/pl)
Extreme Sports
ΦΑΪΦ, ΣΚΩΤΙΑ

Γιατί: Αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων extreme sports, καθώς τα παγωμένα νερά της Βόρειας Θάλασσας είναι ιδανικά για wakeboarding ή kitesurfing.

Highlight: Το Deep Sea World, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ενυδρεία της Ευρώπης, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από καρχαρίες, μαζί με τους οποίους μπορείτε να κολυμπήσετε! (Battery Quarry, North Queensferry, Fife, tel. +44 01383 411 880,
ΜΙΛΟ, ΓΑΛΛΙΑ

Γιατί: Είναι μια μικρή πόλη στο κέντρο μίας καταπράσινης περιοχής και φημίζεται για τις ελεύθερες πτήσεις με ανεμόπτερο ή το sky diving, στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε.

Highlight: Η γέφυρα Millau Viaduct της νότιας Γαλλίας είναι η ψηλότερη στον κόσμο και το bungee jumping από αυτήν θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Πηδήξτε από ύψος 50 μέτρων με την εταιρεία Roc et Canyon και κόστος από €35. (55 Av. Jean Jaures, tel. +335 6561 1777, http://www.roc-et-canyon.com/)
ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Γιατί: Τι θα λέγατε να εξερευνήσετε τα ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας και να νιώσετε από πολύ κοντά την άγρια ενέργεια της Μητέρας Φύσης;

Highlight: Οι εκδρομές 10 ωρών σε εκτάσεις που θυμίζουν περισσότερο σεληνιακό τοπίο παρά μέρος της Γης. Τιμή: Από €220 το άτομο. (http://www.icelandtotal.com/)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΜΥΡΝΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ
Γιατί: Έχει στιγματίσει μια ολόκληρη περίοδο της ιστορίας μας και όλα δείχνουν πως η όμορφη παραθαλάσσια πόλη προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επισκεπτών.

Highlight: Οι αρχαίες πόλεις της Περγάμου και της Εφέσου που βρίσκονται περίπου 1,5 ώρα οδικώς από τη Σμύρνη και φιλοξενούν μερικά από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα της Μεσογείου.
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ
Γιατί: Την περίοδο της Αναγέννησης οι μεγαλύτεροι Ιταλοί καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μερικά από τα εντυπωσιακότερα έργα τέχνης.

Highlight: Ο Καθεδρικός Ναός Duomo στην κεντρική πλατεία με τον υπέρλαμπρο εσωτερικό διάκοσμο και τον επιβλητικό θόλο.
ΡΩΜΗ, ΙΤΑΛΙΑ
Γιατί: Σ' αυτή την πόλη-μουσείο, συναντώνται η αρχαιότητα, η Αναγέννηση και το σήμερα.

Highlight: Το Κολοσσαίο, το έμβλημα της πόλης, με την ευρύτερη περιοχή του να φιλοξενεί, κυρίως το καλοκαίρι, πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ
Γιατί: Για να «γνωρίσετε» την πολυτάραχη ιστορία της, από την εποχή των Τσάρων ως τη μετακομουνιστική της αναμόρφωση και να ζήσετε στους σύγχρονους ρυθμούς της «διαφορετικής» ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Highlight: Η καρδιά της Μόσχας χτυπά στο μεγαλειώδες Κρεμλίνο και στην εντυπωσιακή Κόκκινη Πλατεία που περιβάλλεται από τα μεγαλοπρεπή Κρατικό Μουσείο Ιστορίας, Μαυσωλείο του Λένιν και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου.
Αγροτουρισμός
ΤΟΣΚΑΝΗ, ΙΤΑΛΙΑ
Γιατί: Πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλες καταπράσινες εκτάσεις και πολλών ειδών φυτείες στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Απέραντοι αμπελώνες και τα καλύτερα κρασιά του κόσμου περιμένουν να τα δοκιμάσετε.

Highlight: Η φάρμα Barberino Val D' Elsa, κοντά στο ομώνυμο χωριουδάκι, που βρίσκεται στο μέσο μιας μικρής και ήσυχης κοιλάδας. Τιμή: Από €80 το δίκλινο. (Strada San Silvestro 11, tel. +39 339 5019 849, http://www.agrifuturismo.com/)
ΤΙΡΟΛΟ, ΑΥΣΤΡΙΑ
Γιατί: Για να έρθετε σε επαφή με τη φύση των αυστριακών Άλπεων, στα γραφικά χωριουδάκια, στα σύνορα με Ιταλία, Ελβετία και Γερμανία.

Highlight: Δραστηριότητες όπως mountain bike, canoe kayak, στη διάρκεια του χειμώνα, με βάση σας την πόλη Voralberg.
ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ
Γιατί: Πρόκειται για μια περιοχή γεμάτη από καταπράσινες πεδιάδες όπου παράγονται διάσημες γαλλικές σαμπάνιες και κρασιά και το μικρό «διαμάντι» της γαλλικής κουζίνας, οι τρούφες (σπάνιο είδους μανιταριού).

Highlight: Διάφορες εταιρίες με έδρα τη Dijon θα σας ταξιδέψουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη της επαρχίας για να δοκιμάσετε και τα 27 είδη τυριών που παράγονται στην περιοχή. Η France On A Plate είναι μία από αυτές και το κόστος ξεκινά από €1.325 για εκδρομές 4 ημερών με οινογευσία. (tel. +33 0380 3909 88, http://www.burgundyonaplate.com/)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Exeis paei pantou?????

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...