1000 ULTIMATE EXPERIENCES bylonely planet

8 Σεπτεμβρίου 2010



O Lonely Planet, στο νέο του οδηγό "1000 Ultimate Experiences" επιτέλους αποκαλύπτει που γίνονται τα αληθινά πάρτυ δε αυτόν τον κόσμο... Για κοιτάξτε στην πέμπτη θέση!! Τυχαίο; Δε νομιζω


1. Βελιγράδι, Σερβία
2. Μόντρεαλ, Καναδάς
3. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
4. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
5. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
6. Λα Παθ, Βολιβία
7. Κέηπ Τάουν, Νότια Αφρική
8. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
9. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
10. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
1. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΣΕΡΒΙΑ: Η εποχή που τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη Σερβία την άφηναν εκτός του...«νυχτερινού γίγνεσθαι» έχει παρέλθει και οι τουρίστες συνειδητοποιούν τώρα αυτό που οι ντόπιοι πάντα γνώριζαν- το Βελιγράδι πραγματικά ξέρει να διασκεδάζει. Με τους πληθωρικούς κατοίκους του και τη φήμη του ως μέρος που συχνάζουν διανοούμενοι, το Βελιγράδι προσφέρει μεγάλη ποικιλία στη νυχτερινή ζωή-από μπαρ και εστιατόρια στην περιοχή Σκανταρλίγια ως τα νυχτερινά κλαμπ -ποταμόπλοια στο Σάβα και το Δούναβη.
2. ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ: Το «χαλαρό» Μόντρεαλ γίνεται όλο και δημοφιλέστερος προορισμός για τους τουρίστες, που απολαμβάνουν το ευ ζην σε ένα μέρος με δίγλωσσο περιβάλλον, καλή τοπική μπύρα και εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο στο γειτονικό Μόν Ρουαγιάλ. Ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός του Μόντρεαλ και η ατμοσφαιρική παλαιά συνοικία δίνουν στην πόλη έναν μποέμικο αέρα: καφέ, τζαζ κλαμπ, κατάμεστες ντισκοτέκ και επιπλέον το δημοφιλές φεστιβάλ κωμωδίας που διοργανώνεται κάθε Ιούλιο.
3.ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Με το μοναδικό συνδυασμό της ευρωπαϊκής με τη νοτιοαμερικανική κουλτούρα και το πάθος για το χορό, η πρωτεύουσα της Αργεντινής αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μία ζωντανή νυχτερινή ζωή. Η μόδα και το ευρύ φάσμα διασκέδασης στα «barrios» του Μπουένος Άιρες. Τζαζ κλαμπ ή ολονύχτιος χορός, κάποια από τα κλαμπ και τα πολιτιστικά κέντρα προσφέρουν μαθήματα για να μάθει κανείς τάνγκο ή σάλσα. Στην πόλη μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα: από ιρλανδικά παμπ και φολκλορική μουσική ως πάρτυ σε σπίτια.
4. ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, η παγκόσμια πρωτεύουσα της ασταμάτητης κατανάλωσης είναι αξεπέραστη. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε τεχνητά νησιά, υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και πανάκριβα κοσμήματα στις βιτρίνες των καταστημάτων. Ωστόσο, το Ντουμπάι είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος με φανταχτερά μπαρ και κλαμπ.
5. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ: Μοντέρνα καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους μπορεί να συναντήσει κάποιος στην πανέμορφη ελληνική πόλη. Η Θεσσαλονίκη καυχιέται για τη νυχτερινή της ζωή στη διάρκεια των χειμερινών μηνών που οι περισσότεροι φημισμένοι προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη»: από καλλιτεχνικά καφέ, μέχρι Λάτιν μπαρ και ντισκοτέκ και μπουζούκια. Αρκετά για να σας κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μετά τις επισκέψεις σε βυζαντινές εκκλησίες και μουσεία.
Στις υπόλοιπες πέντε θέσεις ακολουθούν οι εξής πόλεις:ΛΑ ΠΑΣ, ΒΟΛΙΒΙΑ- ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ-ΜΠΑΚΟΥ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ



απο το troktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...