OTHER TRAVEL BLOGS...LIKE THIS!!!!!!!!!!!!

9 Σεπτεμβρίου 2010


Πρόκειται ουσιαστικά για δωρεάν, τις περισσότερες φορές, on line πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ ταξιδευτών και όχι μόνο. Σε αυτές οι χρήστες δημιουργούν το δικό τους profile, «ανεβάζουν» φωτογραφίες και βίντεο από τις περιηγήσεις τους και ανταλλάσσουν οδηγίες και συμβουλές.

«Χαράζουν» την πορεία τους πάνω σε ψηφιακούς χάρτες, σχολιάζουν ο ένας τις εμπειρίες του άλλου και ενημερώνουν εύκολα και γρήγορα τόσο την οικογένεια όσο και τους φίλους τους για τις περιπέτειες και την έκβαση των ταξιδιών τους και γι αυτά που συμβαίνουν. Φορητοί υπολογιστές και τα κατά τόπους Internet cafe λειτουργούν ως κέντρα επικοινωνίας των σύγχρονων «Γκιούλιβερ» με τον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Ενα από τα πιο διάσημα ταξιδιωτικά πόρταλ είναι το Travellerspoint http://www.travellerspoint.com/

 Δημιουργήθηκε το 2002 από τα αδέλφια Σαμ και Πίτερ Νταάμς και στα διαδικτυακά βραβεία «Τravolution» του 2007, ξεχώρισε ως το «Καλύτερο Ταξιδιωτικό Πόρταλ». Στις τάξεις του φιλοξενεί περισσότερα από 90.000 μέλη από 242 διαφορετικές χώρες. Χρήσιμες συμβουλές και ένας καλά οργανωμένος οδηγός χώρων διαμονής για κάθε γωνιά του κόσμου και όλα τα γούστα κάνουν τον ιστότοπο ελκυστικό.

ΟΙ... ΑΠΑΡΧΕΣ

Η ιστορία θέλει δύο καλλιτέχνιδες, τις Κάρεν Γκούθρι και Νίνα Πόουπ, εξοπλισμένες με φορητούς υπολογιστές, βιντεοκάμερες και κασετοφωνάκια, να ταξιδεύουν εν έτει 1996 για τέσσερις εβδομάδες στα Χάιλαντς της Σκοτίας και να «ανεβάζουν» καθημερινά ντοκουμέντα και περιγραφές των περιηγήσεών τους στον Ιστό. Το ψηφιακό αποτέλεσμα ονομάστηκε «Α Hypertext Jour-nal» http://www.somewhere.org.uk/hypertext/journal/home.html
 και αποτέλεσε το πρώτο «ταξιδιωικό ημερολόγιο» του Διαδικτύου.

Η «Μέκκα των ταξιδιωτών» Travelpod και το «φιλανθρωπικό» Footstops

Το Travelpod http://www.travelpod.com/ είναι το «καλύτερο travel blog στον Ιστό», σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», η «Μέκκα των ταξιδιωτών» σύμφωνα με κάποιους άλλους, η Travelpod είναι η πρώτη δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα ταξιδιωτικών ημερολογίων. Δημιουργήθηκε το 1997 από τον Λικ Λεβέσκ και σήμερα τα εγγεγραμμένα μέλη του έχουν ξεπεράσει τις 20.000. Αρχής γενομένης από τα τέλη του 2005, η υπηρεσία έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες της να «ανεβάζουν» φωτογραφίες στο Διαδίκτυο απευθείας από το κινητό τους τηλέφωνο (διαδικασία γνωστή ως moblogging).
Το Footstops http://www.footstops.com/ είναι ο διαδικτυακός τόπος συνάντησης 267 ακούραστων ταξιδευτών που φιλοξενεί 999 άρθρα και 12.562 φωτογραφίες. Τα έσοδα της ιστοσελίδας από διαφημίσεις και πωλήσεις εμπορευμάτων προσφέρονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής των χρηστών της. Το Footstops καυχιέται πως αποτελεί τη «χρυσή τομή ανάμεσα στην ομορφιά και στη λειτουργικότητα».
Τravbuddy http://www.travbuddy.com/ 401.142 «ταξιδιωτικά φιλαράκια» μοιράζονται on line 7.320 ημερολόγια και 181.984 φωτογραφίες. Μια εύχρηστη μηχανή αναζήτησης σάς επιτρέπει να έρχεστε σε επαφή με άλλα μέλη της κοινότητας που πρόκειται να ταξιδέψουν στα ίδια μέρη με εσάς. Στα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη οι «Τravbuddies» έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στην Ιρλανδία.
Τravelblogs http://www.travelblogs.com/  Περισσότεροι από 30 πολυταξιδεμένοι συντελεστές «ανεβάζουν» στο Travelblogs επαγγελματικές φωτογραφίες και «τα καλύτερα» ταξιδιωτικά κείμενα του Διαδικτύου. Στις ψηφιακές του σελίδες δεν θα βρείτε τιμές ξενοδοχείων και κριτικές εστιατορίων παρά μόνο «ποιοτικά κείμενα που φέρνουν στον νου ένα μέρος, τα αξιοθέατα, τους ήχους και την κουλτούρα του». Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε μήνα.
Globenotes http://www.globenotes.com/ Προσφέρει όλα όσα ένα συνηθισμένο «travelogue» συν τη δυνατότητα να σας «καίει» σε CD όσα έχετε καταχωρίσει στις σελίδες του και να σας το στέλνει στο σπίτι, με το αζημίωτο βέβαια. Πρόκειται για ιδιαίτερα «ελαφριά» και εύκολη στη χρήση υπηρεσία.
Wayn http://www.wayn.com/  Ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για ταξιδιώτες και όχι μόνο. Σύμφωνα με το ίδιο το Wayn, τα μέλη του ξεπερνούν σήμερα τα 8 εκατομμύρια και προέρχονται από 220 συνολικά χώρες. Ο εν λόγω ιστότοπος μέσα σε όλα τα άλλα, στηρίζει και μια σειρά από φιλανθρωπικές δράσεις και καμπάνιες.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...