Χριστούγεννα 2010: Ευκαιρίες που πετούν ψηλά

23 Οκτωβρίου 2010


Κάθε φέτος και νωρίτερα; Γιατί όχι; Αν είστε οργανωτικοί χαρακτήρες, ξέρετε πού θέλετε να πάτε –ή τουλάχιστον έχετε δυο-τρία μέρη στο μυαλό σας– και διαθέτετε κι ένα αξιοπρεπές υπόλοιπο στην πιστωτική σας κάρτα, έχετε πολλούς λόγους να κλείσετε από τώρα εισιτήρια για τα Χριστούγεννα.


Κατ’ αρχάς, θα έχετε μία εξαιρετική δικαιολογία για να ζητήσετε πρώτοι άδεια –διότι, πολύ λυπούμαστε αν το μαθαίνετε από εμάς, αλλά οι φετινές γιορτές δεν περιλαμβάνουν ούτε μία επίσημη αργία. Δεύτερον, θα έχετε όλο το φθινόπωρο ένα επερχόμενο ταξίδι να σκέφτεστε για να σας φτιάχνει το κέφι όταν τα πράγματα στη δουλειά ζορίζουν. Τρίτον, θα βρείτε αεροπορικά εισιτήρια πολύ οικονομικότερα. Κι αν για όλα τα υπόλοιπα χρειάζεστε επιχειρήματα, γι’ αυτό το τελευταίο θα σας πείσουν οι τιμές που ακολουθούν.




Σημείωση: Όσο μεγαλύτερη ευελιξία δώσετε στις αναζητήσεις σας («τικάροντας» τα αντίστοιχα κουτάκια +/- 3 μέρες) τόσο καλύτερες τιμές θα πετύχετε. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνουν επιστροφή, φόρους, επίναυλους και λοιπές χρεώσεις και είναι πάντοτε επιβεβαιωμένες.



Η μεγαλύτερη ευκαιρία: Οικονομικότατα είναι, προς το παρόν, τα εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη. Οι τιμές της Olympic Air ξεκινούν από 133 ευρώ, ενώ εκείνες της Aegean από 218 ευρώ. Το δρομολόγιο εκτελεί και η Turkish Airlines, οι τιμές της οποίας ξεκινούν από 246 ευρώ.



Τα πιο hip Χριστούγεννα: Στο Βερολίνο, για το οποίο τα εισιτήρια ξεκινούν από 205 ευρώ με την Aegean, και από 108 ευρώ με την easyJet.



Τα σχεδόν sold out: Από τους δημοφιλέστερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς, η Βιέννη είναι επίσης ένας από τους πρώτους που εξαντλούνται. Ανάλογα πόσο ευέλικτες είναι οι ημερομηνίες σας, η αυστριακή πρωτεύουσα ξεκινά από 165 ευρώ –η οικονομικότερη επιλογή, για αναχώρηση στις 20 Δεκεμβρίου και επιστροφή στις 7 Ιανουαρίου– και φτάνει τα 287 ευρώ, όσο πλησιάζουμε προς τις δημοφιλέστερες ημέρες –αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, και επιστροφή στις 3 Ιανουαρίου. Οι τιμές αφορούν πτήσεις της Olympic Air –καθότι η Aegean θα σταματήσει να πετά στη Βιέννη από τα τέλη Οκτωβρίου. Η έτερη επιλογή σας είναι η Austrian Airlines, της οποίας οι τιμές κυμαίνονται στα 370 ευρω.



Το πιο μαγικό ταξίδι: Η Βενετία του Βορρά, το Άμστερνταμ. Από 307 ευρώ ξεκινούν τα εισιτήρια της Olympic Air για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ σκαρφαλώνουν στα 360€ αν επιστρέψετε μετά την Πρωτοχρονιά. Η κατά κανόνα ακριβότερη KLM κάνει αυτή τη φορά την έκπληξη και ρίχνει τις τιμές στα 217 ευρώ.



Ο καλύτερος προορισμός για δύο: Όσο κλισέ και αν έχει καταστεί, δύσκολα κανείς μπορεί να αποφύγει το να φλερτάρει έστω με την ιδέα των Χριστουγέννων στο Παρίσι. Όταν, μάλιστα, οι τιμές δεν είναι αποθαρρυντικές, η ιδέα μπορεί να αναβαθμιστεί σε σχέδιο. Τα φετινά Χριστούγεννα, το Παρίσι ξεκινά από 238€ με την Aegean, 106€ (συν άλλα 22€ αν δώσετε βαλίτσα στο check in) με την easyJet, 194€ με την Olympic Air και 186€ με την Air France.



Η πόλη που τα έχει όλα: Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο θα έχουν shopping, θα έχουν clubbing, θα έχουν sightseeing, θα έχουν… ό,τι θελήσετε σε απόσταση μερικών στάσεων του Tube. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 117€ (συν 22€ για βαλίτσα) η easyJet, από 205€ η Olympic Air, από 220€ η Aegean και από 212€ η British.



Ραντεβού με την Ιστορία: Στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη, θα βρεθείτε με την Aegean (από 152 ευρώ), με την easyJet (από 81€ συν άλλα 22€ για τη βαλίτσα) ή με την Alitalia (από 150 ευρώ).



Τα all time classic: Πράγα ή Ροβανιέμι; Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό παίζει στις δύο γιορτο-πρωτεύουσες που, αν αντέχετε τα πλήθη των τουριστών και την άκρατη εμπορευματοποίηση στα κέντρα τους, το χιόνι και τα ταρανδάκια τους πάνε πολύ. Στην τσέχικη πρωτεύουσα αναλαμβάνουν να σας πετάξουν οι CSA (από 280 ευρώ), η Lufthansa (με ενδιάμεσο σταθμό στη Ζυρίχη, από 190 ευρώ) και η Malev (με ενδιάμεσο σταθμό στη Βουδαπέστη, από 287 ευρώ). Στο δε Ροβανιέμι θα βρεθείτε με την Finnair, η πτήση θα περιλαμβάνει δύο ενδιάμεσους σταθμούς –Βουδαπέστη και Ελσίνκι– και τα εισιτήρια δε θα σας κοστίσουν λιγότερα από 500 ευρώ. Όπερ μεθερμηνευόμενο, συμφέρει καλύτερα να κλείσετε το ταξίδι σας στο χωριό του Άι Βασίλη με κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο.



Τα εξωτικά: Ωραία τα χιόνια και τα έλατα, αλλά εσείς θέλετε Χριστούγεννα σε εξωτικές παραλίες, όσο πιο μακριά γίνεται από τον εορταστικό παροξυσμό. Τι περιμένετε; Ο Μαυρίκιος απέχει περίπου 750 ευρώ με την British Airways, το Ντουμπάι 360 ευρώ με την Turkish Arilines και το Μπαλί 870 ευρώ με την Qatar Airways.

ΠΗΓΗ : in2life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...