Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

19 Οκτωβρίου 2010

1. Kimberley Big Hole, South Africa


Η μεγάλη τρύπα Kimberly, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική, ήταν ένα ορυχείο διαμαντιών βάθους άνω των 1.097 μέτρων. Το ορυχείο έκλεισε το 1914 αλλά ανοίχτηκε πάλι αργότερα ως τουριστικό αξιοθέατο. Η περιοχή είναι τώρα ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, με ένα μικρό ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια.



2. Monticello Dam, California


Στο φράγμα Monticello στην Καλιφόρνια δημιουργείται τρύπα, με σκοπό να βοηθήσει την ορμή του νερού από τη δεξαμενή στο κατώτατο σημείο του φράγματος.




3 Bingham Canyon Mine, Utah


Το Ορυχείο φαραγγιών Bingham, που βρίσκεται στη Γιούτα, είναι ακόμα ένα ενεργό ορυχείο και θεωρείται το παραγωγικότερο του κόσμου. Το φαράγγι ανακαλύφθηκε αρχικά το 1850 και η εξόρυξη άρχισε το 1863. Το ορυχείο παράγει εκατομμύρια ουγγιές πολύτιμων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, του χρυσού και του ασημιού, κάθε έτος.

4. Great Blue Hole, Belize


Η μεγάλη μπλε τρύπα στη Μπελίζ.



Η μεγάλη μπλε τρύπα είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για τους δύτες που θέλουν να ερευνήσουν τους σταλακτίτες και τις δομές ασβεστόλιθων που διαμορφώνονται απο το εσωτερικό της τρύπας.



5. Mirny Diamond Mine, Serbia


Το ορυχείο διαμαντιών Mirny βρίσκεται στην ανατολική Σερβία κοντά σε μια μικρή πόλη γνωστή ως Mirna. Το ορυχείο έχει πάνω από 525 μέτρα βάθος και περισσότερα από 125 χιλιόμετρα διάμετρο.

6. Diavik Mine, Canada


Το ορυχείο διαμαντιών Diavik στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά ορυχεία διαμαντιών στον κόσμο. Το ορυχείο είναι τόσο μεγάλο που οι ιδιοκτήτες του έχουν χτίσει ιδιωτικό αερολιμένα. Η εξόρυξη άρχισε το 2003 και αναμένεται για να συνεχιστεί για τουλάχιστον 15-20 έτη, εάν όχι περισσότερο.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...