«Όποιος ψάχνει, βρίσκει»

15 Νοεμβρίου 2010


Ο ταξιδιώτης δεν σταματά ποτέ να ψάχνει. Πολύτιμο εργαλείο του, το θαυματουργό Internet που πάντα δίνει τις καλύτερες, και συχνά τις οικονομικότερες, λύσεις. Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές ιστοσελίδες-θησαυρούς.




«Όποιος ψάχνει, βρίσκει», όπως αναφέρει και το σοφό ρητό και εσείς, δεν έχετε παρά να το εφαρμόσετε στην πράξη. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο σερφάρισμα του διαδικτύου πριν από κάθε σας ταξίδι και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.



  • Πότε αρχίζει η συναυλία στο Μανχάταν;
Στο http://www.whatsonwhen.com/ (τι συμβαίνει και που), μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο σε καλλιτεχνικό επίπεδο (π.χ. μουσεία, συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφοι, εκδηλώσεις κ.λπ.).



  • Πόσο θα μου κοστίσει να πάω με το αυτοκίνητο από την Αθήνα στις Βρυξέλλες;
Σκέφτεστε να κάνετε ένα ταξίδι στην Ευρώπη με το αυτοκίνητο. Θα θέλατε να υπάρχει ένα site, που θα υπολογίσει με ακρίβεια, τόσο την χιλιομετρική απόσταση όσο και το κόστος. Η επιθυμία σας μόλις εκπληρώθηκε. Πληκτρολογήστε http://www.viamichelin.com/ και θα εμφανιστούν μπροστά στην οθόνη σας όλες οι εναλλακτικές προτεινόμενες διαδρομές καθώς και το κόστος τους. Στην ιστοσελίδα, θα βρείτε και χάρτες για όλες τις γωνιές του πλανήτη μας.



  • Που ακριβώς βρίσκεται το Temple Bar στο Δουβλίνο;
Και αφού μιλάμε για χάρτες, ιδιαίτερα χρήσιμη θα σας φανεί και μία ακόμη ιστοσελίδα. Ο λόγος για το http://www.maps.google.com/, όπου με ιδιαίτερη ακρίβεια αποτυπώνονται χώρες, πόλεις, δρόμοι και οδοί. Εκτυπώστε τους χάρτες της χώρας και των πόλεων που πρόκειται να επισκεφθείτε και να είστε σίγουροι πως δεν θα γυρνάτε στους δρόμους αναζητώντας πληροφορίες από τους περαστικούς.



  • Με αυτή τη σακαράκα θα πετάξουμε;
Είστε στην καρδιά της υπέροχης Αφρικής. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά όταν πρέπει να κάνετε μια εσωτερική πτήση από πόλη σε πόλη, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Μπορεί οι Αφρικανοί να φημίζονται για την καλοσύνη τους όχι όμως και για τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη τους που σχίζουν τους αιθέρες με ασφάλεια...

Αν λοιπόν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε μια πτήση οπουδήποτε στον κόσμο με κάποια εταιρεία αμφιβόλου ποιότητας που ούτε καν έχετε ξανακούσει, επισκεφθείτε το http://www.airlinequality.com/
 και διαβάστε για τις αξιολογήσεις των αερομεταφορέων, τις θέσεις των αεροσκαφών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και… αποφασίστε αν θα επιβιβαστείτε ή όχι. Στο ίδιο site, θα βρείτε αναφορές και στις καλύτερες εταιρείες, μια λίστα που ανανεώνεται κάθε χρόνο εισάγοντας νέα δεδομένα.



ΠΗΓΗ: clicklife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...