ΧΑΘΗΚΕ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!

26 Νοεμβρίου 2010


Περίπου 10.000 βαλίτσες χάνονται καθημερινά στα αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως αναφέρθηκε στον Τύπο. Δείτε, τι πρέπει να κάνετε για να μην ψάχνετε μάταια τις αποσκευές σας στα αεροδρόμια του κόσμου...
Νομίζαμε, πως είναι μια απλή σύμπτωση καθώς τον τελευταίο καιρό, φίλοι και γνωστοί που γύριζαν από το εξωτερικό, μας ανέφεραν πως ταλαιπωρήθηκαν λόγω απώλειας των αποσκευών τους κάπου στον... πλανήτη.
Μια έρευνα ωστόσο, που είδε το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως, καθημερινά «χάνονται» περίπου 10.000 βαλίτσες στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπης, και έτσι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας.
Όπως ανέφεραν υπεύθυνοι της Κομισιόν για τις μεταφορές, «η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ιδιαίτερα ανησυχητική και θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα καθώς μερικές αποσκευές δεν ξαναβρίσκονται ποτέ»...
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν, πως από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, έφθασαν στους ιδιοκτήτες τους με μεγάλη καθυστέρηση, περίπου 4,6 εκατ. αποσκευές. Επίσης, σε αναλογία 1.000 επιβατών «χάθηκαν» εντελώς 13 βαλίτσες, πράγμα που σημαίνει πως 1 στους 64 επιβάτες αεροπορικών εταιρειών δεν βρίσκει τις αποσκευές του, όταν φθάνει στον προορισμό του.
Οι γνωρίζοντες αναφέρουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις πτήσεις με ανταπόκριση, καθώς οι περισσότερες χάνονται ή καθυστερούν μεταξύ των δύο πτήσεων, διογκώνοντας το πρόβλημα. Έτσι, παρόλο που οι περισσότερες αποσκευές επιστρέφονται στους κατόχους τους μέσα σε 2 μέρες, ένα ποσοστό 15% των αποσκευών είτε καθυστερούν αρκετά να επιστραφούν είτε χάνονται οριστικά...
Τέλος, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η έρευνα χάνονται πάνω από 90.000 βαλίτσες, δημιουργώντας ένα απίστευτο χάος στους ταξιδιώτες και υποχρεώνοντας τις αεροπορικές εταιρείες να δαπανούν μεγάλα ποσά για αποζημιώσεις.

Τι πρέπει να κάνετε-για να μην την χάσετε!



Κάθε μέρα χάνονται 10.000 βαλίτσες στα αεροδρόμια της Ευρώπης. Άρα η πιθανότητα να χαθούν και οι δικές σας αποσκευές είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Δείτε τι πρέπει να κάνετε, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο...



  • Πέρα από τη βαλίτσα σας καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μια carry on αποσκευή που θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους. Βάλτε εκεί, μερικά ρούχα καθώς και είδη πρώτης ανάγκης (φακούς, γυαλιά, είδη προσωπικής υγιεινής, φορτιστές κ.λπ.) σε περίπτωση που είστε και εσείς ένα από τα «θύματα» της ανοργανωσιάς των αεροδρομίων. Τουλάχιστον, μέχρι να βρεθεί η βαλίτσα σας, θα μπορέσετε να «επιβιώσετε» αξιοπρεπώς.



  • Φροντίστε να αγοράσετε μια βαλίτσα «ξεχωριστή». Ένα ιδιαίτερα έντονο χρώμα ή ένα ασυνήθιστο σχέδιο τραβά την προσοχή και έτσι εύκολα και γρήγορα θα διακρίνετε τη βαλίτσα σας στον ιμάντα και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτεί με άλλη. Εναλλακτικά, αν η βαλίτσα σας είναι συνηθισμένη, τοποθετήστε πάνω της αυτοκόλλητα από τα ταξίδια σας για να την ξεχωρίζετε.



  • Ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάτε να βάζετε πάνω στη βαλίτσα το ειδικό καρτελάκι, που αναγράφει τα πλήρη στοιχεία σας. Έτσι, θα σας εντοπίσουν ευκολότερα οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου για να σας την επιστρέψουν ή αν κάποιος επιβάτης την μπερδέψει με τη δική του και την πάρει κατά λάθος, με ένα τηλεφώνημα θα σας εντοπίσει αμέσως.



  • Αν ταξιδεύετε με low cost αεροπορική εταιρεία, μην λυπηθείτε τα εξτρά χρήματα (περίπου 10-20 ευρώ) που σας ζητούν προκειμένου να αγοράσετε μια ταξιδιωτική ασφάλεια. Με τα χρήματα αυτά, θα εξασφαλίσετε και την αποζημίωσή σας σε περίπτωση που χαθεί η αποσκευή.



  • Αν σας επιστρέψουν τη βαλίτσα σας ιδιαίτερα φθαρμένη ή ακόμη και χαλασμένη, δικαιούστε να ζητήσετε από την αεροπορική εταιρεία να σας την αντικαταστήσει με μια καινούργια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...