Μεγάλα ταξίδια για...μικρά πορτοφόλια

26 Φεβρουαρίου 2011


Οι διακοπές εκτός Ελλάδας συχνά κοστίζουν ακριβά και για πολλούς είναι πλέον απαγορευτικές. Σύμφωνα όμως με το www.lonelyplanet.com , υπάρχουν ακόμα στις μέρες προορισμοί για διακοπές με λίγα ευρώ και πολλές εμπειρίες.
Ινδονησία: surf, sun and fun
Παρά τους βομβαρδισμούς και τις ταραχές που συχνά απασχολούν την χώρα, η Ινδονησία παραμένει ψηλά στις λίστες αρκετών ταξιδιωτών. Οι πεντακάθαρες θάλασσες, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε κάτω από τον ασιατικό ήλιο χαζεύοντας τα κύματα ή κάνοντας surf είναι λόγος για να πάει κανείς. Αν καταφέρετε να αποφύγετε τις τουριστικές παγίδες, πραγματικά θα δυσκολευτείτε να ξοδέψετε παραπάνω από 20 ευρώ την ημέρα. Προορισμοί όπως η κεντρική αγορά στο Denpasar ή το Pasar Sukowati στο Ubud για δώρα και σουβενίρ θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους όταν επιστρέψετε στην πατρίδα.
Ινδία: στην καρδιά του Bollywood
Η Ινδία είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια ως φθηνός προορισμός. Πέραν όμως από το Taj Mahal και τις ταινίες Bollywood με τους ελέφαντες, τα πολύχρωμα χορευτικά και την ανελέητη κίνηση στους δρόμους, η Ινδία προσφέρει απίστευτη ποικιλία προορισμών για όλα τα γούστα. Στον βορρά θα μπορέσετε να αναρριχηθείτε στις πλαγιές του όρους Ladakh. Στο Κόλπο της Βεγγάλης και στο Port Blair μπορείτε να κάνετε surf. O κλασσικός προορισμός για όσους ψάχνονται για ενδιαφέρουσες διακοπές με μια δόση περιπέτειας.
Νεπάλ: η στέγη του κόσμου για μικρά πορτοφόλια
Το «σπίτι» του Έβερεστ και των Sherpa είναι και αυτό γνωστό ως φθηνός προορισμός. Παρά τη δημοσιότητα που πήρε τα τελευταία χρόνια, το Νεπάλ με τα μαγευτικά τοπία, το χαμηλό κόστος επιβίωσης και τις προσιτές τιμές, παραμένει ένας αγαπημένος προορισμός για όσους υπολογίζουν τα μικροέξοδα που προκύπτουν σε κάθε ταξίδι. Στα συν οι πεζοπορίες που μπορούν να σας οδηγήσουν σε απίστευτα μέρη.
Ιράν: ναι, ναι καλά διαβάσατε
Ναι, ξέρω τι σκέφτεστε. Iράν; Μα εκεί δεν βασιλεύουν οι τρομοκράτες; Ξεχάστε την προπαγάνδα και δείτε το λίγο ρεαλιστικά. Για αρχή, τα πάντα είναι φθηνά. Με 25 ευρώ όχι μόνο νοικιάζετε ευπρεπέστατο δωμάτιο σε ξενοδοχείο αλλά και τρώτε ό, τι τραβάει η όρεξή σας. Αυτό που δεν θα βρείτε είναι οι ορδές τουριστών, όπως σε άλλους προορισμούς να χαλάνε την όποια ατμόσφαιρα. Οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν κάθε στιγμή. Αν πάτε και τον Ιανουάριο, θα πετύχετε την αρχαία Περσική γιορτή Sadeh, για την γένεση της φωτιάς.
Πολωνία: ιδιαίτερα φθηνή και με «βαριά» ιστορία
Η Ανατολική Ευρώπη ανέκαθεν ήταν φθηνός προορισμός από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα που άλλαξαν τα πράγματα έχουν ανέβει οι τιμές, αλλά η Πολωνία παραμένει ένας φθηνός προορισμός. Με 25 ευρώ την ημέρα μπορείτε να περάσετε αξιοπρεπώς μια ημέρα όπου και αν ταξιδέψετε στην χώρα. Με μια πλούσια ιστορία και έχοντας αντιμετωπίσει πολλές επιδρομές κατά καιρούς, η Πολωνία είναι πλέον σχεδόν «αλεξίσφαιρη». Τα μικρά χωριά και κωμοπόλεις έξω από τα αστικά κέντρα, όπως το Krasnystaw στην περιοχή Lubelskie, έχουν τη δική τους χάρη και γραφικότητα ενώ δεν θα πρέπει να φύγετε από την χώρα πριν επισκεφθείτε τα στρατόπεδα της φρίκης στο Άουσβιτς και στο Μπίρκενάου.

clicklife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...