Το καρναβάλι της Βενετίας ξεκινά...

18 Φεβρουαρίου 2011


Φέτος το καρναβάλι στην Βενετία ξεκινά το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου, την ημέρα που στην πόλη γιορτάζουν την παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Εξ’ ου και το θέμα του φετινού καρναβαλιού «Βενετία, Πόλη Γυναικών». Αρκετά από τα μεγάλα και exclusive πάρτι έχουν εισιτήριο εισόδου από 200 έως 450 ευρώ, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε, αφού τα περισσότερα events γίνονται δωρεάν. Εάν πάντως φέτος θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του Carnavale di Venezia, σας παρουσιάζουμε πέντε events με κόστος κάτω από 50 ευρώ στα οποία αξίζει να παρευρεθείτε.
Μεγάλη Πρόποση της Βενετίας: 19 Φεβρουαρίου
Αυτή είναι η έναρξη του καρναβαλιού, που γίνεται στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας με άφθονο κρασί να ρέει από ένα σιντριβάνι! Στην Piazzetta San Marco, όπου γίνονταν παλαιότερα οι εκτελέσεις, ξεκινά το καρναβάλι όπου θα δείτε όπερα και καλό είναι να είστε ήδη ντυμένοι με τη στολή σας. Το ξεφάντωμα αρχίζει!
Τα Μυστικά της Βενετίας: 26-27 Φεβρουαρίου και 3,6 και 8 Μαρτίου
Παλαιότερα, οι οδηγοί των ταξιδιωτών στη Βενετία έπαιρναν τους πελάτες τους μέσα από τα στενά σοκάκια (calle) και τους διασκέδαζαν με πικάντικες και εντυπωσιακές ιστορίες. Ο συγγραφέας Alberto Toso Fei αναβιώνει φέτος αυτή τη παράδοση και περιφερόμενες ομάδες μασκαρεμένων ηθοποιών θα διηγούνται στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά ιστορίες και θρύλους για σκανδαλώδεις σχέσεις, φόνους και άλλες ίντριγκες. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια διαδικτυακά, με κόστος 29 (ενήλικες) και 15 (παιδικά) ευρώ.
Αυγή στη γέφυρα Rialto: καθημερινά
Ενώ όλοι κοιμόνται αργά μετά το καρναβάλι, οι φωτογράφοι δίνουν μυστικό ραντεβού στη γέφυρα Rialto. Όλο το χρόνο αυτή η ιστορική γέφυρα πάνω από το Μεγάλο Κανάλι είναι γεμάτη τουρίστες, αλλά την αυγή κατά τη περίοδο του καρναβαλιού, όταν αδειάζει, είναι η χαρά του φωτογράφου: η πρωινή ομίχλη χαρίζει μια απόκοσμη διάσταση στις μασκαρεμένες φιγούρες που περιφέρονται μέσα στα σκοτάδια. Εύκολα μπορείτε να χάσετε την αίσθηση του χρόνου και να νομίζετε ότι χαθήκατε κάπου ανάμεσα στον 18ο αιώνα και το χθες...
Σοκολάτα στον Άγιο Μάρκο: 1 Μαρτίου
Φορέστε ένα βελούδινο σακάκι και απολαύστε μια σοκολάτα με άλλες ρομαντικές ψυχές στο Caffé Lavena που είναι χωμένο κάτω από τις αψίδες της πλατείας του Αγίου Μάρκου. Εκεί από τις 4 το απόγευμα θα βρείτε διάφορα γλυκίσματα και ζεστή σοκολάτα, αλλά πρέπει να έχετε προαγοράσει το εισιτήριο σας (50 ευρώ) και να είστε απαραίτητα μασκαρεμένος. Μπορείτε νωρίτερα να φτιάξετε την δική σας μάσκα στο Ca’Macana ένα απόγευμα και να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του καρναβαλιού εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς πρέπει να ντυθείτε.
Η Σιωπηλή Regatta: 8 Μαρτίου
Τα μεσάνυχτα της 8ης Μαρτίου το καρναβάλι ολοκληρώνεται με την παρέλαση από εκατοντάδες πολύχρωμες γόνδολες στο φωτισμένο από κεριά Μεγάλο Κανάλι, υπό τους πένθιμους ήχους ενός τρομπονιστή. Όταν αφεθούν τα μπαλόνια στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το καρναβάλι έχει τελειώσει και επίσημα, ενώ ξεκινάει η νηστεία για το Πάσχα. Αλλά μην απελπίζεστε, έχετε μερικές εκατοντάδες μέρες να συνέλθετε μέχρι το επόμενο καρναβάλι!
Πληροφορίες: http:/www.carnevale.venezia.it

pigi:click@life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...