Καρναβάλι Βενετίας: Τα hot spots της Γαληνοτάτης

25 Φεβρουαρίου 2011




















Όταν ο Ναπολέων εισέβαλε στη Βενετία το 1797 σοκαρίστηκε τόσο με τα όργια και τις υπερβολές του ετήσιου καρναβαλιού που το απαγόρεψε. Στα τελευταία χρόνια της Δημοκρατίας της Βενετίας, το φεστιβάλ γνώρισε μικρές δόξες, με τους μασκοφορεμένους να μπαίνουν στα καζίνο για να τζογάρουν, τους νέους που πήγαιναν στα πάρτι να αφήνονται σε παράνομες απολαύσεις και δεσμούς, και τα πλήθη να κραυγάζουν για αίμα στις ταυρομαχίες. Σήμερα, το καρναβάλι είναι πιο φιλικό για τις οικογένειες. Αλλά, τα ίχνη και η μυρωδιά εκείνων των ημερών υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, καθώς τα πάρτι, οι συναυλίες, τα ντεφιλέ και τα πυροτεχνήματα μεταμορφώνουν την πόλη σε μια ατέρμονη σκηνή θεάτρου al fresco. Τι καλύτερο λοιπόν από το να πάρετε τις μάσκες σας, να αφήσετε τις αναστολές σας και να επισκεφτείτε μια από τις πιο όμορφες πόλεις στην πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της;


Καταρχήν, το καρναβάλι άρχισε φέτος τη μέρα των ερωτευμένων, 14 Φλεβάρη. Τι μπορείτε να κάνετε, πηγαίνοντας; Ξεκουραστείτε και αρχίστε από το πρωί, πηγαίνοντας μία βόλτα στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, προλαβαίνοντας το πλήθος που θα πλημμυρίσει την πλατεία. Πιείτε ένα καφέ στο καφέFlorian, με διακόσμηση 18ου αιώνα, απολαμβάνοντας τη θέα των κόμηδων, των σουλτάνων και των αρλεκίνων να περιδιαβαίνουν στην πλατεία. 

Και πώς θα γίνεις ένα με τους μασκοφορεμένους αν δεν είσαι προετοιμασμένος; Περνάς μια βόλτα από τοMondoNovo, στο Dorsoduro, και διαλέγεις τη μάσκα που σου ταιριάζει. Εκεί θα ανακαλύψεις ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία χειροποίητων μασκών, που τις έβαψαν οι ίδιοι σε έντονα χρώματα, αυτή που αντιπροσωπεύει τις φαντασιώσεις σου και τα προσωπεία της ψυχής σου. Όπως είπε και ο Guerrino Lovato, οι μάσκες του οποίου είχαν φορεθεί από τη Nicole Kidman στην ταινία του Stanley Kubrick Eyes Wide Shut, «το μυστικό του να φοράς μάσκα είναι το να εφευρίσκεις μία προσωπικότητα και να συνομιλείς με τους ανθρώπους γύρω σου».

Αν θέλετε ένα εκπληκτικό ραντεβού επιλέξτε το Palazzo Barbarigo, που βρίσκεται κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο. Το παλάτι αυτό του 16ου αιώνα έχει μεταμορφωθεί σε ένα Art-Deco ξενοδοχείο και το μπαρ του με τα ιδιαίτερα κοκτέηλ του και τη διακόσμηση με βελούδο, θολωμένους καθρέπτες και με θέα το Μεγάλο Κανάλι αποτελεί στέκι και must για ντόπιους και επισκέπτες.

Να επισκεφτείτε επίσης το Palazzo Grimani, που λειτουργεί πλέον ως μουσείο. Ένα έργο τέχνης της αρχιτεκτονικής είναι αυτό το παλάτσο, με τις πόρτες του σκαλισμένες στο μάρμαρο, με τα πανέμορφα φρέσκο του, τα τζάκια και τα σπάνια σωζόμενα pastellone πατώματά του, που είναι κονιοποιημένα μάρμαρα. 

Εκτός λοιπόν από την ατέλειωτη διασκέδαση μπορείτε να περιηγηθείτε και να γνωρίσετε μία από τις ομορφότερες πόλεις της ιστορίας, που δίνει την εντύπωση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει, είναι μία φωτογραφία αναλλοίωτη. Αυτή είναι και η μαγεία της. Αν όμως θέλετε να πάρετε μία γεύση από τον 21ο αιώνα, επισκεφτείτε τα καινούρια εστιατόρια στη νότια πλευρά του Μεγάλου Καναλιού. Το Αncora έχει δημιουργήσει αίσθηση με το λευκό ντεκόρ του, τις τζαζ βραδιές του και το Μεσογειακό μενού του.

Και μην ξεχάσετε ό,τι και να κάνετε, όσο και να πιείτε, φάτε, διασκεδάσετε, χορέψετε, φλερτάρετε και ούτω καθεξής, να περάσετε πριν πάρετε το αεροπλάνο της επιστροφής, την περίφημη νέα γέφυρα που διασχίζει το Μεγάλο Κανάλι, που σχεδιάστηκε από τον γνωστό σε όλους μας, Santiago Calatrava, την Constitution Bridge (Γέφυρα του Συντάγματος), αλλά ουδεμία σχέση με τη Γέφυρα στην Κατεχάκη –που ακόμα αναρωτιέμαι τι συμβολίζει. Η Constitution Bridge, φτιαγμένη από γυαλί και ατσάλι, ενώνει το σιδηροδρομικό σταθμό της Αγίας Λουκίας (Santa Lucia) με την αφετηρία των λεωφορείων Piazzale Roma, γεγονός που δημιούργησε αντιδικίες στην αρχή. Πλέον, αποτελεί το σύμβολο μιας πόλης που θέλει να περνάει καλά και το να τη δείτε έστω και σαν τελευταία εικόνα αποχαιρετισμού θα σας αφήσει την καλύτερη ανάμνηση μέχρι την επόμενη φορά, καθώς η Βενετία αποτελεί Vice και ποιος δε θέλει να το γευτεί.

Διαμονή 
Κακά τα ψέματα, οικονομικό ξενοδοχείο στη Βενετία την περίοδο του Καρναβαλιού θα δυσκολευτείτε (πολύ) να βρείτε. Value for money επιλογές, όμως, υπάρχουν και είναι αρκετές. Από τις καλύτερες, το 4 αστέρων Charming House DD724, ακριβώς δίπλα στο Μουσείο Peggy Guggenheim, με arty , και το προσφάτως ανακαινισμένο, επίσης 4 αστέρων,Hotel Monaco & Grand Canal, που αποπνέει αύρα εποχής. Πιο low budget επιλογή, το Locanda Arco Antico Hotel στο San Polo διαθέτει ατμοσφαιρικά δωμάτια. 


pigi: in2life

1 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Όμορφη, περιγραφική ανάρτηση.

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...