Tο Facebook...μας πηγαίνει διακοπές!

27 Φεβρουαρίου 2011



Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα Skyscanner, το Facebook και η δύναμη της εικόνας, «εμπνέουν» το 52% να κάνουν κάποια κράτηση για ταξίδι. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα, δήλωσαν ότι το να βλέπουν φωτογραφίες φίλων τους από διακοπές στο Facebook, τους παροτρύνει να «κλείνουν» διακοπές και οι ίδιοι, στο ίδιο μέρος που βλέπουν από τις φωτογραφίες.
Παρά την άποψη ότι το να βλέπει κανείς τις φωτογραφίες άλλων από διακοπές, είναι βαρετό, ένα διόλου ευκαταφρόνητο 88% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι αρέσκεται στο να βλέπει φωτογραφίες των φίλων του, ενώ οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι το κάνουν για να δουν «τι κάνουν και με ποιον».
Ο Sam Baldwin, ταξιδιωτικός συντάκτης στο Skyscanner σχολίασε: «Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και ιδού η απόδειξη. Το Facebook είναι η τέλεια πλατφόρμα για δύο πολύ ισχυρούς παράγοντες για ταξίδι: μια προσωπική σύσταση σε συνδυασμό με δελεαστικές εικόνες. Από το Ορλάντο, μέχρι την Αυστραλία, το να βλέπουμε τις περιπέτειες των φίλων μας, μας βάζει σίγουρα ιδέες που που αργότερα οδηγούν σε ένα ταξίδι που μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί ποτέ».
Το 45% των ερωτηθέντων, απάντησε επίσης ότι το Facebook τους ενθαρρύνει να επισκεφθούν φίλους τους στο εξωτερικό, περισσότερο και παρά κάποιες πρόσφατες έρευνες που αναφέρουν ότι το Facebook μειώνει την προσωπική επαφή. Μόλις το 5% των συμμετεχόντων, δήλωσε ότι η ενασχόληση με το Facebook τους κάνει να μην βλέπουν τους φίλους τους.
Η έρευνα του Skyscanner αποκάλυψε επίσης ότι το Facebook διαδραματίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην οργάνωση ομαδικών μετακινήσεων με το 46% των ατόμων να έχουν οργανώσει ή να έχουν προσκληθεί σε ένα ταξίδι μέσω του site.

pigi:clicklife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...