Οι πιο αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες του 2011

1 Μαρτίου 2011


 Δείτε, σε ποια σημεία του πλανήτη, οι ταξιδιωτικές σας εμπειρίες θα χαραχτούν για χρόνια στη μνήμη σας.

  • Matcha στο Kyoto
Προετοιμαστείτε για πολλές υποκλίσεις και τελετουργίες προτού καν πιείτε μια γουλιά, σε έναν αρχαίο θεσμό που κρατά μέχρι τέσσερις ώρες. Υπάρχει απίστευτη ακρίβεια σε κάθε πτυχή της ιεροτελεστίας, από την τοποθεσία της κούπας του τσαγιού στο τραπέζι μέχρι την σειρά κατά την οποία πίνετε, αλλά παράλληλα σας υπενθυμίζει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την κάθε χειρονομία. Το matcha (πράσινο τσάι) ετοιμάζεται τελετουργικά και συνοδεύεται με tenshin (μικρά σνακ) και kaiseki (πλήρες γεύμα τεσσάρων πιάτων). Οι καλύτερες τελετές τσαγιού γίνονται στην παλιά πόλη του Kyoto, όπου συχνά συνδυάζονται με μουσικές παραστάσεις και χορευτικά.

  • Τσάι στο Ritz του Λονδίνου
Πάρτε θέση στο Palm Court που έχει θέα τους βασιλικούς κήπους και χαζέψτε τα βλέμματα όσων περνούν μπροστά σας αναρωτώμενοι για το πόσο διάσημος ή υπέροχος είστε. Το τσάι συμπεριλαμβάνει scones με κρέμα από την Κορνουάλη, φρεσκοψημένα γλυκά και μια ποικιλία σάντουιτς, από τα κλασσικά με αγγούρι μέχρι καπνιστό σολομό. Το φαγητό όμως έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού το όλο θέμα είναι σας δουν εκεί, οπότε να είστε σε ετοιμότητα μόλις εμφανιστούν παπαράτσι. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν νωρίς ενώ ο ρουχισμός πρέπει να είναι επίσημος –τζην και αθλητικά παπούτσια δεν επιτρέπονται.

  • Ναργιλές στο Κάιρο
Δεν υπάρχει κάποια σημαντική γιορτή για να κατεβάσετε τον καπνό από ναργιλέ σε ένα από τα πολλά καφενεία στο Κάιρο, αλλά είναι ένας ιδανικός τρόπος να χαλαρώσετε μετά ένα γεύμα ή με ένα καφέ. Αν και ο απλός καπνός είναι δημοφιλής, συχνά τον εμπλουτίζουν με μελάσα και άλλες μη-παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα όπως καφές, μέντα, ανανάς ή και τσίχλα.

  • Singapore Sling στην Σιγκαπούρη
Λίγα κοκτέιλ απεικονίζουν την αποικιακή χλιδή όπως το να απολαμβάνετε το συγκεκριμένο ποτό στο διάσημο Raffles Hotel της Σιγκαπούρης, ειδικότερα στο βραβευμένο Long Bar του ξενοδοχείου. Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο barman Ngiam Tong Boon επινόησε το συγκεκριμένο κοκτέιλ φτιαγμένο από gin, cherry brandy κι Benedictine σε ίσες περίπου αναλογίες. Σήμερα, το Long Bar σερβίρει τη δική του εκδοχή –σε τιμή που θα σας κάνει να απολαύσετε την κάθε σταγόνα στο περιβάλλον ενός εκ των πιο ιστορικών ξενοδοχείων την Νοτιοανατολικής Ασίας.

  • La Tomatiña στο Buñol
Η γιορτή για την συγκομιδή της ντομάτας στην Ισπανία είναι γνωστή στον κόσμο ως και ο μεγαλύτερος φαγητοπόλεμος. Ντόπιοι και ξένοι συνωστίζονται στη μικρή πόλη της Valencia για να πετάξουν ώριμες ντομάτες ο ένας στο άλλο στα πλαίσια μιας παράδοσης από το 1952. Η πόλη γίνεται τόσο ακατάστατη ώστε οι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει να καλύπτουν τα μαγαζιά τους με πλαστικά σκέπαστρα.

  • Buzkashi στην Κεντρική Ασία
Αρχικά το buzkashi με τους αναβάτες στα άλογα φαίνεται σαν μια πιο άτσαλη και άγρια εκδοχή του πόλο, το οποίο παίζουν διάφορες φυλές στο Αφγανιστάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν. Με μια πιο προσεχτική ματιά όμως, η «μπάλα» είναι το ακέφαλο σώμα μιας κατσίκας το οποίο σπρώχνουν από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη εν μέσω φωνών και ουρλιαχτών οι παίχτες. Περισσότερες πιθανότητες να δείτε ένα παιχνίδι θα έχετε αν πάτε στο Αφγανιστάν, στο γήπεδο γκολφ της Καμπούλ.

  • Sauna στο χιόνι της Φινλανδίας
Μην ξαφνιαστείτε εάν το πρώτο πράγμα που σας προτείνει ένας Φινλανδός είναι να γδυθείτε μαζί του μέσα σε ένα ιδρωμένο δωμάτιο. Η sauna βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Φιλανδών. Οι καλύτερες σάουνες θερμαίνονται με φωτιά από ξύλα και ιδανικά η σάουνα βρίσκεται πάνω από μια λίμνη ώστε να μπορείτε να κάνετε και μια βουτιά όταν το θελήσετε. Για μέγιστη απόλαυση οι Φινλανδοί χτυπούνε τα σώματα τους με vihta (λεπτές βέργες). Παραδοσιακά μετά ή κατά την διάρκεια της σάουνα καταναλώνονται ποτά όπως μπύρα, κοκτέιλ τζιν ή άλλα ποτά με γεύση το γκρέιπφρουτ.

  • Τελετή kava στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού
Σε αρκετές από τις νησιωτικές κοινωνίες του Νότιου Ειρηνικού έχουν αναπτυχθεί τελετές γύρω από ένα ποτό φτιαγμένο από την ρίζα ενός φυτού, το οποίο θεωρούν ότι είναι τα πάντα, από θαυματουργό φάρμακο, έως ναρκωτικό. Εάν φτιαχτεί σωστά το kava προκαλεί μια μέτρια ζάλη, σαν να έχετε πιεί ένα δυο ποτηράκια. Οι συμβολικές τελετές γύρω από ένα στρογγυλό δοχείο με kava γινόντουσαν συχνά σαν καλωσόρισμα ξένων και για την έναρξη συνομιλιών ειρήνης μεταξύ των νησιωτών, ενώ σήμερα σηματοδοτούν την αρχή ενός γλεντιού. Παλαιότερα σε κάποιες κοινωνίες στην τελετή επιτρέπονταν μόνο άνδρες, αλλά στις μέρες μας αυτό έχει αλλάξει και επιτρέπεται η συμμετοχή και γυναικών.

pigi: clicklife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...