Προσοχή στις συνωνυμίες!!!!Γνωρίζατε πως υπάρχουν 23+1 «Αθήνες» στον πλανήτη;

28 Μαρτίου 2011


Όχι, δεν βρίσκεστε στην ελληνική Αθήνα αλλά στην Αθήνα του Νάσβιλ των ΗΠΑ...
Αν δεν ξέρετε πόσες ήπειροι υπάρχουν ή που βρίσκονται, ή αν νομίζετε ότι η… Καλαμάτα βρίσκεται στη Μακεδονία, τότε μάλλον είστε από εκείνους που δυσκολεύονται να ταξιδέψουν οπουδήποτε, εκτός των ορίων της πόλης τους. Προς το παρόν βέβαια, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να αποδειχθεί αν κάποιος είναι… άξιος να κατέχει διαβατήριο, αν και καλό θα ήταν, γιατί μερικές φορές υπάρχει ο κίνδυνος να ταξιδέψει σε… άλλη πόλη από αυτή που επιθυμεί!
Μέχρι λοιπόν να βρεθεί ένα σύστημα… πιστοποίησης γεωγραφικών γνώσεων και για να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να μας πάνε στην… άλλη άκρη του κόσμου, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας μερικές συνωνυμίες πόλεων.
  • Παρίσι, Τέξας VS Παρίσι, Γαλλία

Αν ποτέ βρεθείτε μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ και σας φανεί πολύ μικρότερος από ό, τι νομίζατε ...μάλλον βρίσκεστε σε λάθος Παρίσι. Το καπέλο που στολίζει την κορυφή του πύργου είναι ένα ακόμη σημάδι ότι βρίσκεστε στη… σκονισμένη πόλη του Παρισιού της πολιτείας Τέξας των ΗΠΑ, αντί του γαλλικού Παρισιού. Στο…τεξανό Παρίσι, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ή να δείτε: ίσως μόνο το άγαλμα του Ιησού που φοράει καουμπόικες μπότες. Μάλλον η Αψίδα του Θριάμβου, το Λούβρο και ο πραγματικός πύργος του Άιφελ έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.
  • Σίδνεϋ, Νέα Σκωτία, Καναδάς VS Σίδνεϋ, Αυστραλία

Άλλο καιρό περιμένατε κι άλλος σας βγήκε; Ε τότε μάλλον βρίσκεστε στο Σίδνεϋ του Καναδά! Άλλη χώρα, άλλο ημισφαίριο, άλλη θερμοκρασία. Περιμένατε να δείτε καγκουρό και ερήμους και αντί αυτών βλέπετε ελάφια και κάστορες. Και τώρα είστε σίγουροι πια ότι δε βρίσκεστε στην Αυστραλία.
Η μικρή πόλη του Σίδνεϊ στη Νέα Σκωτία του Καναδά, μπορεί να είναι γνωστή για το ότι εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο βιολί στον κόσμο, αλλά μάλλον αυτό δε συγκρίνεται με τις ομορφιές του μεγαλύτερου φυσικού λιμανιού στον κόσμο, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Καλύτερα λοιπόν να μην μπερδευτείτε. Εξάλλου οι δύο πόλεις χωρίζονται από 20.000 μίλια.

  • Μανίλα, Γιούτα VS Μανίλα, Φιλιππίνες

Αν έχετε φτάσει να μπερδεύετε τη Μανίλα της Γιούτα, με την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τότε έχετε πραγματικά μεγάλο… ταλέντο! Η πρώτη είναι τόσο μικρή, όσο μια γειτονιά της πρωτεύουσας των Φιλιππινών! Η μόνη σχέση μεταξύ των δύο πόλεων είναι ότι η Μανίλα της Γιούτα πήρε το όνομά της από τη Μανίλα των Φιλιππινών το 1898, μετά την αμερικανική νίκη στη μάχη του κόλπου της Μανίλα.
  • Λονδίνο, Οντάριο, Καναδάς VS Λονδίνο, Αγγλία

Στέκεστε στην Blackfriars Bridge πάνω από τον Τάμεση και θαυμάζετε τη θέα, ψάχνοντας τον ορίζοντα του Λονδίνου. Αντί όμως να δείτε την πινακοθήκη Tate Modern και τη Millennium Bridge, βλέπετε μερικά μάλλον… απογοητευτικά εταιρικά κτήρια και δέντρα. Αυτό συμβαίνει γιατί δε βρίσκεστε στο Λονδίνο, αλλά στο Οντάριο του Καναδά, στη συνώνυμη πόλη, Λονδίνο!
Μπορεί οι δύο πόλεις να έχουν πολλές διαφορές, έχουν όμως και ομοιότητες: και οι δύο ονομάζονται Λονδίνο και οι δύο έχουν ένα ποτάμι με το όνομα Τάμεσης και οι δύο έχουν μια Blackfrairs Bridge. Αλλά το γεγονός ότι η μία πόλη βρίσκεται στην Ευρώπη και η άλλη στην Αμερική, αρκεί για να σταματήσουν οι συγκρίσεις. Στην πραγματικότητα, αυτές οι δύο πόλεις είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που η αδελφοποιημένη πόλη του Λονδίνου στο Οντάριο, δεν είναι η αγγλική πρωτεύουσα, αλλά η πόλη Nanjing της Κίνας!
  • Λος Άντζελες, Χιλή VS Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Φτώχεια; Ναι. Εγκληματικότητα; Ναι. ισπανόφωνοι κάτοικοι που πουλάνε πορτοκάλια στη γωνία του δρόμου; Ναι. Εντάξει, όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στις δύο πόλεις. Αν όμως δε συναντήσετε εντυπωσιακά καταστήματα, φώτα και διασημότητες, τότε μάλλον βρίσκεστε στο Λος Άντζελες της Χιλής και όχι της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για μια πόλη 125.000 κατοίκων, στην ψυχρή και ορεινή περιοχή της Παταγονίας. Αν λοιπόν ανυπομονούσατε να παρακολουθήσετε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ USC και UCLA, μάλλον θα πρέπει να αρκεστείτε σε ξυπόλητα παιδάκια που παίζουν ποδόσφαιρο σε αλάνες!
  • Κάιρο, Γεωργία VS Κάιρο, Αίγυπτος

Αχ, Κάιρο ... η πόλη των γνωστών φεστιβάλ «ημέρα μουλαριού», «ράλι με αυτοκίνητα αντίκες» και «μάζεμα κροταλιών»! Μάλλον δεν είναι το Κάιρο που σκεφτόσασταν, αυτό με τις μεγάλες πυραμίδες, τη Σφίγγα και τον ποταμό Νείλο, το οποίο για την ακρίβεια, βρίσκεται 9.000 μίλια μακριά. Αυτή τη στιγμή, είστε στο Κάιρο της Γεωργίας των ΗΠΑ, μια μικρή πόλη με δύο μεγάλες διακρίσεις: αυτή της «πιο φιλόξενης πόλης της Γεωργίας» και της «πόλης του σιροπιού», λόγω της μεγάλης παραγωγής της σε σιρόπι!
  • Άλλες συνωνυμίες και οι 23+1 «Αθήνες» του κόσμου!

Εκτός από τις πόλεις που αναφέραμε, υπάρχουν πολλές ακόμη που έχουν το ίδιο όνομα, αλλά ελάχιστη ή και καμία σχέση μεταξύ τους, όπως το Πόρτσμουθ του Νιου Χάμσαϊρ και το Πόρτσμουθ της Αγγλίας, το Πόρτλαντ του Μέιν και το Πόρτλαντ της Αγγλίας και πολλές ακόμη.
Όπως τις περισσότερες φορές όμως, η Ελλάδα κάνει τη… διαφορά, έχοντας «χαρίσει» το όνομα της πρωτεύουσάς της, Αθήνας, σε ακόμη 23 πόλεις του κόσμου! Μάλιστα στην πόλη Nashville των ΗΠΑ, υπάρχει ένα αρχιτεκτονικό αντίγραφο του Παρθενώνα της Αθήνας, τόσο στο σχέδιο όσο και στο μέγεθος!
Δείτε ποιες άλλες πόλεις του κόσμου έχουν το όνομα «Αθήνα»:www.theworldofathens.org/el/node/164 .

pigi:click@life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...