Διακοπές σε διαμέρισμα: Ποτέ ξανά τουρίστας

20 Μαρτίου 2011
















Την πρώτη φορά που θα μπεις σε ένα διαμέρισμα μιας «ξένης» πόλης, μιας πόλης στην οποία ταξιδεύεις, συχνά ή όχι, μικρή σημασία έχει, πάντως δε μένεις εκεί, θα νιώσεις –εγγυημένα– λίγο παράξενα. Σαν να μην πρέπει να βρίσκεσαι εκεί. Το ίδιο παράξενα θα νιώσεις και την πρώτη φορά που θα αφήσεις και το πρώτο σου νοικιασμένο-με-την-ημέρα διαμέρισμα. Σαν να μετακομίζεις. Ή σαν να φεύγεις από το εξοχικό σου. Τρεις μικρής διαρκείας ενοικιάσεις μετά από εκείνο το σκοτεινό ξημέρωμα στον σιδηροδρομικό σταθμό, ακόμη αναφέρομαι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ως «το σπίτι στην Πράγα». 

Σε σχέση με ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, που όσο ωραίο και αν είναι ποτέ δε θα το αισθανθείς δικό σου, το διαμέρισμα σε τοποθετεί αυτόματα μερικά βήματα μακριά από την ψυχολογία του τουρίστα. Μόνο το γεγονός ότι επιστρέφεις το βράδυ σε μια πολυκατοικία, την εξώπορτα της οποίας ανοίγεις με κλειδί, ή ότι ξεκινάς το πρωί το sightseeing σου συναντώντας ανθρώπους που πηγαίνουν στις δουλειές τους, σε κάνει να νιώθεις την πόλη λίγο πιο δική σου. Κι αυτή είναι μια βασική προϋπόθεση, αν όχι απαραίτητα για να την αγαπήσεις, σίγουρα για να περάσεις καλά όσο βρίσκεσαι εκεί. 

Μετά είναι και –σαφώς– οικονομικοί οι λόγοι. Καθότι στα ταξίδια εν μέσω οικονομικής κρίσης η διαμονή είναι, περισσότερο ακόμη κι από τα αεροπορικά εισιτήρια, το έξοδο που αν δεν υπολογιστεί σωστά μπορεί να σου τινάξει το budget στον αέρα, η βραχύχρονη ενοικίαση διαμερίσματος είναι η αμέσως καλύτερη λύση, αν έχεις ξεπεράσει την ηλικία κατά την οποία απολαμβάνεις την κοινοβιακή ατμόσφαιρα των hostels. 

Και όσο η οικονομία στα ταξίδια κερδίζει έδαφος ως παγκόσμια τάση –ή παγκόσμια ανάγκη, όπως το δει κανείς– τόσο αυξάνονται και πληθύνονται οι διαδικτυακές καταχωρήσεις διαμερισμάτων προς βραχύχρονη ενοικίαση στους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου και τόσο η ημι-παράνομη αίσθηση δίνει τη θέση της σε ένα νέο trend. Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις που ακολουθούν, για να πάρετε ιδέες, αλλά έχετε και τα μάτια σας ανοιχτά για μεσήλικες κυρίες με πόντσο και άλμπουμ στο χέρι στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. 

Βερολίνο 
Στο All Berlin Apartments θα βρείτε όχι μόνο εκατοντάδες διαμερίσματα ταξινομημένα ανά περιοχή, αλλά και ένα μίνι χάρτη με τα διαμερίσματα της πόλης σε πλήρη περιγραφή: συγκοινωνίες, highlights και λόγους για να μείνετε στο καθένα από αυτά. Στην ξεχωριστή σελίδα του κάθε διαμερίσματος, θα βρείτε φωτογραφίες, χάρτες και πληροφορίες για τις παροχές –που κυμαίνονται από υπολογιστή με πρόσβαση στο internet, μέχρι δορυφορική τηλεόραση και πλυντήριο ρούχων– και τις τιμές. Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών στο Mitte, που μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα στα δύο υπνοδωμάτιά του, ξεκινά από 73 ευρώ την ημέρα, ενώ ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα, επίσης στο Mitte, ξεκινά από 40 ευρώ την ημέρα. 

Εξαιρετικές προτάσεις, και μεγάλη ποικιλία διαμερισμάτων, διαθέτουν και τα OTA Berlin καιApartments Apart

Παρίσι 
Αντίστοιχης φιλοσοφίας με το All Berlin Apartments, το All Paris Apartments θα σας ενθουσιάσει με την ποικιλία και τις τιμές του και θα αναλάβει να σας ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τα είκοσι διαμερίσματα του Παρισιού –με αξιοθέατα, συγκοινωνίες, και λόγους για να μείνετε σε καθένα από αυτά. Στο τέταρτο διαμέρισμα, εκεί όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, το Pompidou και η συνοικία Marais, βρήκαμεstudio 16 τετραγωνικών, χωρητικότητας τριών ατόμων, στην ανήκουστη για το Παρίσι τιμή των 57 ευρώ την ημέρα. 

Αν είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε ένα μέρος του budget σας για λίγη πολυτέλεια, το Paris Attitude είναι ο διαδικτυακός προορισμός σας. Lux διαμερίσματα, με τιμή ενοικίασης ανά εβδομάδα ή ανά μήνα, παρουσιάζονται αναλυτικά με φωτογραφίες, πληροφορίες για τις παροχές και την περιοχή, καθώς και σχόλια προηγούμενων ενοικιαστών. Το διαμέρισμα της φωτογραφίας βρίσκεται επίσης στο τέταρτο διαμέρισμα, στο Marais, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και ενοικιάζεται προς 1170 ευρώ την εβδομάδα –ήτοι 42 ευρώ το άτομο την ημέρα. 

Δύο ακόμη sites με καταχωρήσεις διαμερισμάτων προς ενοικίαση στο Παρίσι είναι τα Feel Paris και Lodgis

Λονδίνο 
Στο London Choice θα βρείτε διαμερίσματα ταξινομημένα ανά κατηγορία –luxury, οικογενειακά, business και low budget– αλλά και ειδικές προσφορές της τελευταίας στιγμής. Εδώ βρήκαμε studio δύο ατόμων σε βικτωριανό κτίριο στην καρδιά του Notting Hill, στην τιμή των 89 λιρών, ήτοι 100 ευρώ, τη βραδιά. 

Εξαιρετικές προτάσεις, σε ακόμα καλύτερες τιμές, διαθέτει τοHome from Home, όπου τα διαμερίσματα είναι ταξινομημένα ανά μέγεθος –ενός, δύο, τριών ή περισσότερων υπνοδωματίων. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, "τρέχει" προσφορά -10% στην τιμή όλων των διαμερισμάτων για τις κρατήσεις που θα γίνουν για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Μειονέκτημά του είναι το γεγονός ότι οι τιμές δεν αναγράφονται στο site: πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα με τις ημερομηνίες για τις οποίες το θέλετε, προκειμένου να σας αποσταλούν. Ενδεικτικά, πάντως, τα διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου ξεκινούν από 547 ευρώ την εβδομάδα, ενώ εκείνα των δύο υπνοδωματίων από 800 ευρώ την εβδομάδα.

Διαμερίσματα ταξινομημένα ανά περιοχή, και με διαδραστικό χάρτη του Λονδίνου, θα βρείτε στο London Apartments Rentals. Εκεί εντοπίσαμε σε προσφορά τοδιαμέρισμα της φωτογραφίας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον Τάμεση, τον Καθεδρικό του St Paul και την Tate Gallery, μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα και ξεκινά από 100 λίρες, ή 114 ευρώ τη βραδιά. 

Ρώμη 
Στην πρώτη σελίδα του Rome City Apartments θα βρείτε, κατ’ αρχάς, τις προσφορές που ισχύουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες σε επιλεγμένα διαμερίσματα. Εν συνεχεία, εισάγοντας τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα προς ενοικίαση διαμερίσματα ταξινομημένα ανά τιμή, ανά περιοχή ή σύμφωνα με την αξιολόγηση που έχουν λάβει από τους χρήστες του site. Στη σελίδα του κάθε διαμερίσματος ξεχωριστά θα βρείτε φωτογραφίες, τιμές και πληροφορίες για τις παροχές και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. 

Εύχρηστο και άριστα οργανωμένο είναι και το Rome Escape, το οποίο, εκτός από διαμερίσματα, περιλαμβάνει ενοικιαζόμενα δωμάτια, bed and breakfast, hostel και ξενοδοχεία. Οι τιμές του είναι λίγο πιο ακριβές, συμφέρει όμως στην περίπτωση που είστε μεγάλη παρέα καθότι διαθέτει μεγάλη ποικιλία διαμερισμάτων με δύο ή περισσότερες κρεβατοκάμαρες. Το διαμέρισμα της φωτογραφίας, επί παραδείγματι, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα στα δύο υπνοδωμάτιά του, βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, δίπλα στο Βατικανό, και κοστίζει 220 ευρώ τη βραδιά. 

Πολύ καλές τιμές έχει και το Rental in Rome ενώ στο Rome Sweet Home θα βρείτε προσφορές για κρατήσεις τελευταίας στιγμής, καθώς και διαμερίσματα ταξινομημένα ανά περιοχή. 

Πράγα 
Στο Oh Prague μπορείτε να αναζητήσετε διαμερίσματα με βάση τις ημερομηνίες του ταξιδιού, το budget σας ή τον αριθμό των υπνοδωματίων. Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα στην Παλιά Πόλη, το οποίο φιλοξενεί μέχρι έξι άτομα, ξεκινά από 79 ευρώ τη βραδιά. 

Τριάντα έξι εξαιρετικές προτάσεις, σε πολύ καλές τιμές, έχει και το Prague Stay. Lux διαμερίσματα, με εξαιρετικό design, τα περισσότερα εκ των οποίων στην Παλιά Πόλη, περιμένουν να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Εδώ βρήκαμε το διαμέρισμα της φωτογραφίας, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, το οποίο φιλοξενεί έως τέσσερα άτομα στα δύο υπνοδωμάτιά του. Η τιμή του αυτήν την περίοδο ξεκινά από 81 ευρώ την ημέρα αν το νοικιάσετε για λιγότερο από μία εβδομάδα, ή από 72 ευρώ την ημέρα αν το νοικιάσετε για μία ή δύο εβδομάδες. 

Πολύ καλές τιμές διαθέτει το Mary’s ενώ προσφορές για κρατήσεις τελευταίας στιγμής θα βρείτε στο Apartments in Prague

Νέα Υόρκη 
Στο New York Stay θα βρείτε διαμερίσματα σε πολλές διαφορετικές περιοχές –του Μανχάταν περιλαμβανομένου– σε λογικότατες τιμές. Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Broadway, το οποίο φιλοξενεί μέχρι έξι άτομα, ξεκινά από 209 δολάρια, ή 148 ευρώ, τη βραδιά. 

Το NY Habitat διαθέτει επίσης πληθώρα διαμερισμάτων στο Manhattan, το Brooklyn και το Queens, τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε με βάση μια σειρά παραμέτρων που περιλαμβάνουν τις ημερομηνίες του ταξιδιού, το budget σας, το αν επιτρέπονται τα κατοικίδια ή το κάπνισμα –πράγμα που στη Νέα Υόρκη είναι κάθε άλλο παρά δεδομένο. Εδώ βρήκαμε το διαμέρισμα της φωτογραφίας στο Harlem, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα, και η τιμή του οποίου ξεκινά από 96 ευρώ τη βραδιά. 

Αμέτρητες επιλογές –σε ολίγον «τσιμπημένες» τιμές– θα βρείτε στο Lodgis και στο Feel NYC που διαθέτει και lux, οικογενειακές και business προτάσεις. 



pigi: in2life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...