Τα πιο παράδοξα και περίεργα μέρη στον κόσμο - μέρος 1ο !

5 Μαρτίου 2011



  • Νησιά Socotra – το μέρος που ξέχασε ο χρόνος



Τα νησιά Socotra (ανοιχτά της Υεμένης, στο λεγόμενο Κέρας της Αφρικής) μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από έναν απίστευτο φανταστικό κόσμο. Παράξενα φυτά και περίεργοι κορμοί δέντρων συνθέτουν την πανίδα αυτών των νησιών – θα ένοιωθε κανείς κάτι σαν να βρίσκεται σε ένα κόσμο που μοιάζει αλλά δεν βρίσκεται στον πλανήτη Γη. Αν μας ζήταγε κανείς να βαθμολογήσουμε μάλλον θα τα τοποθετούσαμε πρώτα στην λίστα με τα πλέον περίεργα μέρη της γης μας, μαζί με το επόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι όντως αυτά τα νησιά τα ξέχασε ο χρόνος – καθώς αποκολλήθηκαν πριν από 20 περίπου εκατομμύρια χρόνια από την Αφρική, παρέμειναν σχεδόν αναλλοίωτα και αυτό που θα αντικρύσει ο επισκέπτης σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο! Το 1/3 των φυτών του νησιού δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και το περίεργο περιβάλλον δημιουργεί μια απόκοσμη αίσθηση!

   



  • Μαδαγασκάρη – η χώρα των λεμούριων και του baobap



Το 4ο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, είναι παρεμφερής περίπτωση με τα νησιά Socotra που είδαμε παραπάνω, καθώς και αυτό το (τεράστιο) νησί αποκολλήθηκε από την Αφρικανική ήπειρο πριν 80 με 100 εκατομμύρια χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο φυτικό αλλά και ζωικό βασίλειο ( και πολλά παράξενα ζώα, όπως τους λεμούριους, που κάναν παρέα με τους …δεινόσαυρους!)

Το 80% των ειδών της Μαδαγασκάρης είναι ενδημικό, με το χαρακτηριστικό δέντρο baobap να είναι το σήμα κατατεθέν της Μαδαγασκάρης!

pic pic pic pic



  • Belize - Η μεγάλη μπλε …τρύπα!



Μιλάμε ίσως για την μεγαλύτερη τρύπα του κόσμου – και μάλιστα τρύπα στο νερό! Με διάμετρο παραπάνω από 300 μέτρα και βάθος 125 είναι φυσικά το πρώτο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο της περιοχής αυτής (το Belize βρίσκεται στην κεντρική Αμερική).

Πρόκειται για μια «σπηλιά» που κατέρρευσε και κατακλύστηκε από τα νερά του ωκεανού – ο περίφημος Γάλλος ωκεανογράφος Jacques Cousteau που ήταν από τους πρώτους που την εξερεύνησε και δήλωσε κατόπιν πως είναι από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για καταδύσεις !

pic pic pic pic



  • Ισλανδία – η χώρα της φωτιάς και του πάγου



Ατμοί, φυσαλίδες σε καυτά νερά δίπλα σε χιόνια και παγετώνες και μοναδικά τοπία πέρα από κάθε περιγραφή. Η Ισλανδία είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στην Γη μας, μέρη με πραγματικά άγρια ομορφιά. Δεν έχει δέντρα, έχει ελάχιστους κατοίκους (που κάνουν μπάνιο σε θερμές πηγές, ακόμα και τον χειμώνα) και είναι ο μεγαλύτερος παγετώνας του πλανήτη μας !

Επιπλέον το πολικό σέλας, ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά φαινόμενα του κόσμου μας, συντελεί στην ανεπανάληπτη επιβλητικότητα αυτών των απίστευτων και αλλόκοτων τοπίων!

pic pic pic pic



  • Ουζμπεκιστάν – η Πύλη της Κόλασης






Δεν είναι ηφαίστειο – στην τρύπα αυτή καίει διαρκώς μια τεράστια φωτιά από φυσικό αέριο, το οποίο αναδύεται από τα έγκατα της γης, εδώ και 35 χρόνια συνεχόμενα!

Ή φωτιά ξεκίνησε όταν έγινε μια γεώτρηση σε εκείνο το σημείο που χτύπησε σε κάποιο (προφανώς τεράστιο) θύλακα φυσικού αερίου και …κατέρρευσε. Καθώς η περιοχή γέμισε (επικίνδυνο) φυσικό αέριο που απειλούσε την κατοικημένη περιοχή αποφασίστηκε να γίνει …ανάφλεξη του αερίου, δημιουργώντας αυτό το περίεργο αξιοθέατο, που είναι πλέον γνωστό σαν “η πύλη της κόλασης”, ονομασία που μάλλον την αξίζει! Βρίσκεται κοντά στην πόλη Darvaz του Ουζμπεκιστάν.

pic pic pic pic



  • Φιλιππίνες – οι σοκολατένιοι λόφοι



Ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.268 λοφίσκοι σε σχήμα κώνου, με περίπου το ίδιο ύψος, εκτείνονται σε μια περιοχή 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων – ένα παράξενο γεωλογικό φαινόμενο που αποκαλείται “Σοκολατένιοι Λόφοι” στο νησί Bohol, στις Φιλιππίνες.

Υπάρχουν αρκετές επιστημονικές εικασίες για την δημιουργία αυτών των λόφων όπως ανύψωση του ωκεάνιου πυθμένα, υπολείμματα αρχαίου ηφαιστείου κλπ. Όποια και να είναι πάντως η αιτία, το αποτέλεσμα είναι τόσο παράξενο όσο και μοναδικά γοητευτικό.

pic pic pic pic


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...