Πείτε αντίο στο φόβο των πτήσεων!!!!

3 Απριλίου 2011


Στο πρώτο τράνταγμα, χάνετε το χρώμα σας. Στο ταρακούνημα, γραπώνετε τα μπράτσα του αεροπορικού καθίσματος. Και όταν πια νιώθετε ισχυρές αναταράξεις, η καρδιά σας χτυπά δυνατά. Με δυο λόγια, ανήκετε στους χιλιάδες πετοφοβικούς επιβάτες που αγαπούν μεν τα ταξίδια αλλά απεχθάνονται τις πτήσεις. Δείτε με ποιους τρόπους θα «ξεγελάσετε» τη φοβία σας.

  • Λιγότερα «ταρακουνήματα»
Κλείστε θέση όσο το δυνατόν πιο μπροστά στο αεροπλάνο. Οι αναταράξεις γίνονται περισσότερο αντιληπτές κοντά στην ουρά του αεροσκάφους. Επιλέξτε επίσης διάδρομο και όχι θέση στο παράθυρο. Για κάποιον που φοβάται τις πτήσεις, η θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων δεν είναι και τόσο μαγευτική...

  • Αντίο καφεϊνη
Αποφύγετε να πιείτε καφέ, τσάι ή αναψυκτικά που περιέχουν καφεϊνη πριν ή κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τα ροφήματα που μας κρατούν σε υπερδιέγερση δεν ενδείκνυνται για την κατάστασή σας. Αντίθετα, ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό σας στο αεροπλάνο, δεν βλάπτει. Ίσα ίσα θα σας χαλαρώσει και θα νιώσετε καλύτερα. Πολύ βασικό είναι επίσης να πίνετε και πολλά νερά. Η αφυδάτωση θα σας κάνει ακόμη πιο νευρικούς.

  • Έξυπνα –και δοκιμασμένα-τρικ
Ξέρουμε, πως ο φόβος της πτήσης δεν περνά με τα χρόνια. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που ταξιδεύετε, μπορείτε να εφαρμόσετε μερικά τρικ για να «ξεγελάσετε» την φοβία σας. Κατά τη διάρκεια της απογείωσης, σηκώστε ελαφρά πόδια σας ώστε να μην πατούν κάτω. Έτσι, δεν θα νιώσετε όλη τη διαδικασία της απογείωσης. Επίσης, όταν αρχίσουν οι αναταράξεις, πάρτε βαθιές ανάσες και κλείστε τα μάτια. Με λίγη προσπάθεια, φανταστείτε ότι είστε σε αυτοκίνητο και πρόκειται απλώς για λακκούβες του δρόμου...

  • Απασχολήστε το μυαλό σας
Φροντίστε να μείνετε απασχολημένοι κατά το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης. Δείτε μια ταινία στις οθόνες του αεροπλάνου, διαβάστε ένα βιβλίο, λύστε σταυρόλεξα και Sudoku ή ακούστε μουσική από το i-pod σας.

  • Διώξτε το φόβο με σεμινάρια
Ενημερώστε τις αεροσυνοδούς για τη φοβία σας. Να είστε σίγουροι ότι θα σας προσέξουν ιδιαίτερα και θα σας καθησυχάζουν μετά από κάθε «τράνταγμα». Μια καλή ιδέα επίσης είναι να παρακολουθήσετε κάποια ειδικά σεμινάρια για την αντιμετώπιση της πετοφοβίας, όπως π.χ. αυτά που διοργανώνει η εταιρία Austrian Airlines, με τίτλο «Η χαρά να πετάς».

Η άποψή μου είναι πως  καλά όλα αυτά αλλά όταν φοβάσαι δεν έχεις καν τη λογική να τα σκεφτείς . Σε κυριεύει ο πανικός και ο φόβος...οπότε ξεκινήστε τα 
ταξίδια και ίσως κάποια στιγμή συνειδητοποιήσετε πως απλά ο φόβος δεν υπάρχει πια.....και έτσι η απόλαυση του ταξιδιού θα ξεκινάει απο την πτήση σας.  


Έλενα


pigi:clicklife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...