Όχι πια τσαλακωμένα ρούχα στα ταξίδια!

4 Απριλίου 2011


Ιδού μερικές συμβουλές για να ταξιδεύετε πάντα «ατσαλάκωτοι».


  • Κρεμάστε τα!
Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε μόλις φθάσετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας είναι να κρεμάσετε προσεκτικά στις κρεμάστρες της ντουλάπας, όλα τα ρούχα που θέλετε να δείχνουν ατσαλάκωτα. Έτσι, θα τους δώσετε την ευκαιρία να «απλωθούν» και να δείχνουν λιγότερο τσαλακωμένα.

  • Καλύψτε τα!
Με πλαστικές σακούλες σαν αυτές που τα παραλαμβάνετε από το καθαριστήριο. Όπως μαρτυρούν οι ειδικοί, τα ρούχα τσαλακώνονται λιγότερο όταν είναι καλυμμένα με πλαστικές σακούλες-τακτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια τα καθαριστήρια. Καλύψτε τα λοιπόν και εσείς πριν τα τοποθετήσετε στη βαλίτσα και γλιτώστε το αντιαισθητικό τσαλάκωμα.

  • Τυλίξτε τα!
Για τα ρούχα που δεν μπορείτε να κρεμάσετε, όπως τα πουλόβερ, τα T-shirts και τα jeans, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα απλό και δοκιμασμένο κόλπο. Τυλίξτε τα σε ρολά και βάλτε τα στη βαλίτσα. Έτσι, θα πιάσουν και λιγότερο χώρο και θα φθάσουν ατσαλάκωτα στον προορισμό τους!

  • Βάλτε τα σε θήκη
Στην αγορά, θα βρείτε πλαστικές θήκες με φερμουάρ μέσα στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε και να μεταφέρετε άθικτα τα ρούχα που θέλετε. Συνήθως, τις θήκες αυτές μπορείτε να τις πάρετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροπλάνου, ώστε να αποφύγετε την «κακομεταχείριση» των ρούχων σας κατά τη διαδικασία του handling.

  • Σιδερώστε τα!
Όπως ακριβώς θα κάνατε στο σπίτι. Στα καλά ξενοδοχεία, μπορείτε να δώσετε τα ρούχα σας για πλύσιμο και σιδέρωμα έναντι κάποιας μικρής χρέωσης. Αν πάλι το ξενοδοχείο σας, δε διαθέτει αυτή την υπηρεσία, μπορείτε να ζητήσετε από τη reception ένα σίδερο. Όσο για το σιδέρωμα, είναι ιδιαίτερα απλό. Επειδή, δεν θα διαθέτετε και... σιδερώστρα, απλώστε πάνω στο κρεβάτι, σε ένα τραπέζι ή στο γραφείο που υπάρχει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μερικές πετσέτες και σιδερώστε πάνω εκεί τα ρούχα σας.

  • Βάλτε τα στη... σάουνα!
Αν το ξενοδοχείο σας δε διαθέτει ούτε καν ένα σίδερο, υπάρχει η εξής πρακτική αλλά αποτελεσματική λύση: Κρεμάστε τα ρούχα σας σε κρεμάστρες, και τοποθετήστε τα στο μπάνιο. Έπειτα, αφήστε το ζεστό νερό να τρέχει στη μπανιέρα, ώστε να γεμίσει το μπάνιο με υδρατμούς. Αφήστε αρκετή ώρα τα ρούχα κρεμασμένα μέσα στο δωμάτιο με τους υδρατμούς και θα διαπιστώσετε πως θα δείχνουν καλοσιδερωμένα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...