Ο γύρος του κόσμου απαιτεί οργανωμένη βαλίτσα…

8 Απριλίου 2011




Ένα σημαντικό στοιχείο του προγραμματισμού είναι το σωστό πακετάρισμα. Υπάρχουν δύο, κυρίως, φιλοσοφίες: αυτή του «προσκόπου», όπου είστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και αυτή του «ναυαγού», όπου έχετε τα απολύτως απαραίτητα για να αποφύγετε κάθε πιθανό τραυματισμό ή τουλάχιστον την κοινωνική απομόνωση.
Πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες ξεκινούν από τη πρώτη φιλοσοφία, αλλά μετά από διαχρονικούς πόνους στη μέση και αμηχανία, προσεγγίζουν περισσότερο τη δεύτερη. Υπάρχουν πολλά κόλπα για να γίνουν πιο εύκολα τα μικρά ταξίδια, όπως να τυλίγετε τα ρούχα σας και να παίρνετε μαζί σας μόνο πολυχρηστικά και ελαφρά αντικείμενα, αλλά στα μεγάλα ταξίδια υπάρχουν περισσότερες παράμετροι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας.
  • Τσάντες: πλάτης ή με ροδάκια;
Η απάντηση είναι οι υβριδικές τσάντες. Ο γύρος του κόσμου γίνεται πιο άνετα με μαλακές τσάντες πλάτης που έχουν ροδάκια και αποσπώμενα τμήματα με φερμουάρ. Όσοι υποστήριζαν ότι τέτοιου είδους ταξίδια γίνονται μόνο με τσάντες πλάτης έχουν αλλάξει γνώμη, πιθανόν από τους πόνους στη μέση και τα φάρμακα που παίρνουν για αυτούς. Εξοικονομήστε την ενέργεια σας για νέες, συναρπαστικές περιπέτειες και αφήστε την τσάντα σας να κυλήσει με χάρη πάνω στα ροδάκια της.

  • Τεχνολογία: όσο πιο μικρή, τόσο το καλύτερο
Η τεχνολογία «δουλεύει» υπέρ μας καθώς τα νέα gadgets γίνονται όλο και πιο μικρά και δυνατά, συνδυάζοντας την χρηστικότητα πολλών παλαιοτέρων gadgets σε ένα. Ένα netbook, μια κάμερα, ένα smartphone και ένα Kindle όλα μαζί καταλαμβάνουν λίγο χώρο σε μια τσάντα. Μην ξεχάσετε όμως να εφοδιαστείτε με αξεσουάρ για back-up. Το να χάσετε όλα τα δεδομένα σας, όπως ημερολόγια, φωτογραφίες και σημαντικά έγγραφα είναι από τα πιο συχνά και οδυνηρά ατυχήματα που μπορεί να σας τύχουν στο δρόμο.

  • Ασφάλεια: είστε απόρθητο φρούριο;
Εάν είστε «παρανοϊκοί» με τα θέματα ασφάλειας και πάρετε πολλά μέτρα πιθανόν να προσελκύσετε με αυτό το τρόπο την προσοχή κάποιου, ενώ αν χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική και δεν ασχοληθείτε με αυτά, μπορεί να μην στοχοποιηθείτε. Αν και κανένα μέτρο ασφάλειας δεν θα σταματήσει έναν αποφασισμένο κλέφτη, εάν εφοδιαστείτε με σιδερένια λουκέτα για τις αποσκευές, προσωπικές θυρίδες που κλειδώνουν σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων ή φορητούς συναγερμούς για τα gadget σας, μπορεί να αποτρέψετε τους περιστασιακούς κλέφτες και να γλυτώσετε από κάποιους μπελάδες.

  • Ρουχισμός: τα καθαριστήρια είναι ο καλύτερος φίλος σας
Τα ρούχα είναι μεγάλος πονοκέφαλος εάν υπολογίσετε τις αλλαγές των εποχών, ημισφαιρίων και τα υψόμετρα, γιατί σε λίγες μόνο μέρες μπορεί να φύγετε από τον καύσωνα του καλοκαιριού και να μπείτε σε βαρύ χειμώνα. Θα εκπλαγείτε όμως με πόσο λίγα ρούχα μπορείτε να ταξιδέψετε. Αντισταθείτε στον πειρασμό να πάρετε 21 ζευγάρια εσώρουχα, 12 πουκάμισα, 6 παντελόνια και 4 ζευγάρια παπούτσια. Εύκολα περνάτε με το ένα τρίτο από αυτά, αν εντάξετε στο ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα τα καθαριστήρια. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να πακετάρετε ρούχα για όλες τις καιρικές συνθήκες. Εάν αποφασίσετε αυθόρμητα να αλλάξετε πορεία, μπορείτε να αγοράσετε τα απαραίτητα ρούχα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

  • Και με φάρμακα τι κάνουμε;
Αν αποφασίσετε να κατασκηνώσετε στην έρημο του Σουδάν για έξι μήνες ή σε οποιοδήποτε άλλο ερημικό προορισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό θα είναι να ετοιμάσετε με προσοχή το προσωπικό σας φαρμακείο. Διαφορετικά, σε κάθε πολιτισμένο μέρος του πλανήτη, θα βρείτε ότι χρειάζεστε σε τοπικά φαρμακεία.
Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνετε τις αποσκευές σας με υγρό φακών επαφής, ιώδιο και αναλγητικά. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν φάρμακα τα οποία απαιτούν συνταγογράφηση από γιατρό και για τα οποία θα πρέπει αν έχετε ήδη προνοήσει πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Το βασικότερο που θα πρέπει να πάρετε μαζί σας; Αισιοδοξία, πως όλα θα κυλήσουν ομαλά…




pigi: clicklife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...