Oι μέρες των διακοπών είναι πολύτιμες!!!!!

2 Μαΐου 2011


  • Οργανωθείτε
Μην περάσετε την πρώτη ημέρα των διακοπών σας προσπαθώντας να ηρεμήσετε από το άγχος και τον εκνευρισμό της προηγούμενης ημέρας. Με άλλα λόγια, μην αφήνετε όλες τις εκκρεμότητες του ταξιδιού ­ εισιτήρια, πακετάρισμα, συμμάζεμα του σπιτιού κτλ. ­ για την τελευταία ημέρα. Οργανωθείτε! Τι χρειάζεστε; Διαβατήριο, εισιτήριο, χρήματα, ένα καλό βιβλίο, το μίνι ταξιδιωτικό φαρμακείο, τα απαραίτητα είδη προσωπικής υγιεινής και μερικά ρούχα. Αυτό είναι όλο. Οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε θα το αγοράσετε από εκεί.
Αφήστε το κινητό σας τηλέφωνο στο σπίτι. Αν πάλι είναι ανάγκη να το πάρετε, ενημερώστε σχετικά μόνο τα απολύτως κοντινά σας πρόσωπα.
Εχετε τον νου σας. Προσέχετε τι τρώτε, τι πίνετε, πού πηγαίνετε τα βράδια. Είναι κρίμα να χάσετε ημέρες λόγω κάποιας μικροδηλητηρίασης ή να χρειαστεί να επισπεύσετε την αναχώρησή σας γιατί σας λήστεψαν σε μια κακόφημη περιοχή που ούτως ή άλλως δεν έπρεπε να πλησιάσετε.
  • Επιλέξτε σωστά
Αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής αεροδρομίου, επιλέξτε το πιο μικρό. Μπορεί να στερείται άνεσης αλλά σίγουρα θα έχει λιγότερο κόσμο, με αποτέλεσμα να ξεμπερδέψετε πολύ πιο γρήγορα. Τα μικρά αεροδρόμια είναι περισσότερο οργανωμένα, πιο εύκολα όσον αφορά τη μετακίνησή σας από τη μία πτέρυγα στην άλλη και λόγω του μικρότερου αριθμού επιβατών που εξυπηρετούν δεν θα συναντήσετε μεγάλες ουρές στο τσεκ-ιν ή στον έλεγχο των διαβατηρίων.
  • Απομονωθείτε
Αν πρόκειται να αποδράσετε από την πόλη όπου ζείτε μόνο για το Σαββατοκύριακο, η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε μια γραφική και μικρή πόλη. Αν ο προορισμός σας είναι μια μεγαλούπολη, το πιθανότερο είναι να επιστρέψετε πιο κουρασμένοι και αγχωμένοι από ό,τι ήσασταν όταν φύγατε. Τα μεγάλα αστικά κέντρα αφενός δεν ενδείκνυνται για ηρεμία και ξεκούραση, αφετέρου σας αγχώνουν γιατί είναι πάρα πολλά τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε.
  • Νιώστε ασφαλής
Αν ο χρόνος των διακοπών σας είναι λιγοστός και εσείς πολύ κουρασμένοι, πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά τον προορισμό του ταξιδιού σας. Προτιμήστε μια χώρα στην οποία θα μιλούν μία γλώσσα την οποία λίγο ή πολύ γνωρίζετε (π.χ., αγγλικά ή γαλλικά κ.ά.) ούτως ώστε να μη δυσκολευτείτε στην επικοινωνία, μία χώρα της οποίας τα ήθη και τα έθιμα δεν σας είναι εντελώς άγνωστα και στην οποία νιώθετε σχετικά ασφαλής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...