Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α & ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

20 Ιουνίου 2011



 
Έχω την τύχη να κατάγομαι απο αυτή την πανέμορφη πόλη αλλά και την ατυχία να ζω μακριά της...
Ίσως κάποτε καταφέρω να εγκατασταθώ μόνιμα...Όνειρο ζωής η μόνιμη εγκατάσταση για όλους τους Καλαματιανούς και όχι άδικα.
Η Καλαμάτα είναι μια απο τις πιο χαρισματικές πόλεις της Ελλάδας κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Όντας στην καρδιά του καταγάλανου Μεσσηνιακού κόλπου, και στους πρόποδες του επιβλητικού βουνού Ταϋγέτου, αποτελεί ένα παραδεισένιο τόπο για όσους μένουν εκεί. Η Καλαμάτα αποτελεί επίσης άριστο ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Νομού Μεσσηνίας, αφού βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Νομού, και όλοι οι ταξιδιωτικοί και πολιτιστικοί προορισμοί απέχουν το πολύ μία ώρα με το αυτοκίνητο.
Με το άνοιγμα των νέων δρόμων απέχει μόνο δύο ώρες απο την Αθήνα!!!
Και είναι ο τέλειος προορισμός για Σαββατοκύριακο αλλά και καλοκαιρινές διακοπές.
Είναι πολλά αυτά που μπορείς να δείς και να κάνεις στην όμορφη πόλη μου αλλά λόγω καλοκαιριού θα επικεντρωθώ στις καταπληκτικές της παραλίες....Με επισκέψεις όμως και στην Μεσσηνιακή Μάνη που εμείς οι Καλαματιανοί αγαπάμε και επισκεπτόμαστε με την πρώτη ευκαιρία....

Παραλία Καλαμάτας


Ένα από τα χαρίσματα της Καλαμάτας, είναι η παραλία που διαθέτει, και στην οποία μπορεί κανείς να πάει περπατώντας σε λίγα λεπτά ακόμα και από το κέντρο της πόλης. 
Η οδός Ναυαρίνου,  αποτελεί καταφύγιο για τους Καλαματιανούς πολίτες, αφού κάθε ώρα και στιγμή θα δείτε παρέες να κάνουν περίπατο και να κουβεντιάζουν δίπλα στη θάλασσα, είναι όχι μόνο ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα στην Καλαμάτα, αλλά και μία αξιοπρεπέστατη λύση για μπάνιο. 
Το καλοκαίρι, η παραλία της Καλαμάτας σφύζει από ζωή, τόσο την ημέρα όπου η μεγάλη σε μήκος παραλία γεμίζει από λουόμενους, αλλά και τη νύχτα, με νεαρές ηλικίες να γεμίζουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Κλασσικά ζαχαροπλαστεία και ψαροταβέρνες συνυπάρχουν με πλαζ ξενοδοχείων αλλά και με μη οργανωμένα τμήματα με αλμυρίκια, όπως συνυπάρχουν άλλωστε και οι ξένοι τουρίστες με τις ντόπιες οικογένειες και οι νεανικές παρέες με τα πιτσιρίκια που ψαρεύουν με καλάμια. Η παραλία είναι στρωμένη με ψιλό βότσαλο και βαθαίνει ομαλά, ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο του κλειστού Μεσσηνιακού Κόλπου της εξασφαλίζει ζεστά και ήσυχα νερά. Η παραλία της Καλαμάτας είναι μη οργανωμένη, πλατιά, και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ
Έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας, λίγο πριν τη στροφή που οδηγεί προς τη Μεσσηνιακή Μάνη, βρίσκεται μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Καλαμάτας, η παραλία του Αλμυρού. Η παραλία είνα οργανωμένη, και μπορείτε να κάνετε διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως θαλάσσιο σκι, wind surfing, ringo, ή να παίξετε στο γήπεδο beach volley σε ένα από τα παρακείμενα beach bar.  Στις ξαπλώστρες των beach bar, μπορείτε να απολαύσετε ποτό ή μεζέ, ή μπορείτε να γευματίσετε μετά το μπάνιο σε μία από τις κοντινές ταβέρνες. Το βράδυ, λειτουργεί νυχτερινό club με έντονους ρυθμούς μέχρι τα ξημερώματα.


ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, θα βρείτε την παραλία της Μικρής Μαντίνειας. Η παραλία αποτελείται από βότσαλο, και παρέχει ναυαγοσώστη στο κεντρικό της σημείο. Υπάρχει χώρος για στάθμευση δίπλα στην παραλία, ενώ είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς που θέλουν να φάνε αμέσως μετά τη θάλασσα, αφού πάνω από την παραλία υπάρχει πληθώρα από ταβέρνες που σχεδόν ακουμπάνε τη θάλασσα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝΤΟΒΑΣ
12 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, και χωρίς να απομακρυνθούμε από τον παραλιακό δρόμο, θα βρούμε την παραλία της Σάντοβας, η οποία αποτελεί μία από τις πιο κοσμικές παραλίες κοντά στην Καλαμάτα. Η παραλία αποτελείται από ψιλή άμμο, με μικρό βότσαλο καθώς ξεκινάει η θάλασσα. Πάνω από την παραλία υπάρχει χώρος για parking, ο οποίος όμως δεν αρκεί το καλοκαίρι, ενώ υπάρχουν αρκετά μεγάλα beach bar που σερβίρουν ποτά σε ξαπλώστρες και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο.


Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Κ Η         Μ Α Ν Η

ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΙΤΣΑ
Ακριβώς στην είσοδο της Καρδαμύλης καθώς έρχεστε από Καλαμάτα, στο παλιό σχολείο, στρίψτε δεξιά, και θα βρείτε την παραλία Ριτσά. Η παραλία αποτελείται από λευκό χοντρό βότσαλο, και είναι εκτεθιμένη στον ήλιο, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας κάποια ομπρέλα. Θα βρείτε χώρο για πάρκινγκ πάνω από την παραλία, ενώ υπάρχει και μία ταβέρνα μέσα σε ελαιόδεντρα με θέα στη θάλασσα. Το καλοκαίρι μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΝΕΑ

Η παραλία του φονέα, είναι μία από τις πιο γνωστές "άγνωστες" παραλίες. Κατηφορίζοντας έναν χωματόδρομο, θα βρεθείτε σε έναν μικρό παράδεισο, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βότσαλο και βράχους να προσφέρουν φυσική σκιά.

Θα τη βρείτε λίγο έξω από την Καρδαμύλη κατευθυνόμενοι προς Αρεόπολη. Σε μία απότομη στροφή, όπου περνάτε πάνω από ένα γεφυράκι με κίτρινα κάγκελα, θα δείτε έναν ασφάλτινο και έναν χωμάτινο δρόμο να κατηφορίζουν. Μπορείτε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο από τον ασφάλτινο δρόμο, όπου θα βρείτε και ένα χώρο παρκαρίσματος με αρκετά δέντρα.

Πάνω από την παραλία λειτουργεί καντίνα, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε δροσιστικά ποτά, ή αν πάρετε κάποιο μεζέ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ
Λίγα χιλιόμετρα μετά την Καρδαμύλη καθώς κατευθύνεστε προς Λακωνία, θα βρείτε στο δεξί σας χέρι έναν υπέροχο κόλπο με γαλαζοπράσινα νερά, ο οποίος συνηθίζεται να ονομάζεται παραλία Δελφίνια. Η παραλία αποτελείται από άμμο και λεπτό βότσαλο, και έχει σχεδόν πάντα ήρεμα νερά, αφού την προστατεύει ο κόλπος. Πάνω από την παραλία υπάρχει οργανωμένο camping, ενώ η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω χωματόδρομου. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει 300 μέτρα πριν την παραλία, από όπου και πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ
 

Η παραλία της Καλογριάς, ακριβώς πριν τη Στούπα, είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσσηνίας. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνει πολύ κόσμο τα καλοκαίρια, κυρίως τουρίστες, οπότε εάν αναζητάτε μία ήρεμη παραλία, τότε σίγουρα δεν είναι αυτή. Η παραλία αποτελείται από ψιλή χρυσαφένια άμμο, και είναι γεμάτη ξαπλώστρες και ομπρέλες από τα παρακείμενα beach bar. Μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό, και υπάρχει γήπεδο beach volley στο κέντρο της παραλίας.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΥΠΑΣ
Η παραλία της Στούπας βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον κεντρικό δρόμο της Στούπας. Με χρυσή ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Ακριβώς πάνω από την παραλία βρίσκονται δεκάδες καφετέριες και εστιατόρια καθώς και καταστήματα με αναμνηστικά αντικείμενα, σε ένα δρόμο που σφύζει από ζωή καθημερινά.


ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Το καταφύγιο,  είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Αποτελεί ένα τοπία από πέτρινες πλάκες που εκτείνονται παράλληλα και σβήνουν μέσα στη θάλασσα. Το τοπίο είναι σίγουρα κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Εάν θελήσετε να μπείτε στη θάλασσα, σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κύμα και πως έχετε ασφαλή έξοδο από τα βράχια, καθώς είναι αρκετά τα ατυχήματα που έχουν γίνει από άτομα που υποτίμησαν τον κίνδυνο.


ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ.
ΣΤΗν kaλαματα και στη ΜΑΝΗ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΛΑΛΑΓΓΙΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΝΤΟΠΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ (ΠΑΣΤΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ), ΜΥΖΗΘΡΕΣ, ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΓΛΥΚΑ (ΔΙΠΛΕΣ, ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ), ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ, ΕΛΙΕΣ, ΣΦΕΛΑ (ΝΤΟΠΙΟ ΤΥΡΙ), ΠΑΣΤΕΛΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (ΡΙΓΑΝΗ, ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ) ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΥΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ.

anakaλυψτε την καλαματα 
&
την μεσσηνιακη μανη 
&
καλα ταξιδια!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...