Διακοπές το Σεπτέμβριο σε ευρωπαϊκές πόλεις low budget

16 Σεπτεμβρίου 2011



  • Μαδρίτη
Ανώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 26C
Κατώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 15C
Συγκριτικά με την υπόλοιπη δυτική Ευρώπη, η Μαδρίτη είναι σε «τιμή ευκαιρίας». Οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι λογικές και οι ανέσεις που προσφέρουν ικανοποιητικότατες, οι τουριστικές ατραξιόν δεν έχουν ποτέ ακριβό εισιτήριο, όλα τα μουσεία έχουν συχνά-πυκνά περιόδους με δωρεάν είσοδο και το φαγητό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ακριβό. Η Μαδρίτη βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη. Έτσι, η βασική τουριστική κίνηση ξεκινάει το Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός είναι πραγματικά ιδανικός, με θερμές μέρες και δροσερές νύχτες. Το άψογο αυτό κλίμα όμως, δεν διαρκεί πάρα πολύ- στο τέλος του μήνα το θερμόμετρο αρχίζει να παίρνει σιγά-σιγά την κατιούσα. Όσο και να μας κάνει εντύπωση, η Μαδρίτη είναι μια από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη όπου οι τιμές των ξενοδοχείων πέφτουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και ανεβαίνουν ξανά το Σεπτέμβριο. Άρα, όσο πιο γρήγορα κλείσετε δωμάτιο τόσο το καλύτερο.

  • Κωνσταντινούπολη
Ανώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 25C
Κατώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 16C
Μπορεί κάποτε η Κωνσταντινούπολη να θεωρούταν low budget προορισμός, όμως, πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει . Οι τιμές των ξενοδοχείων της πλησιάζουν εκείνες χωρών της νότιας Ευρώπης, όμως μικρές προσφορές, ευκαιρίες λίγων ημερών και προσωπικές εκπτώσεις είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα σε μια πόλη σαν την Κωνσταντινούπολη. Τα αξιοθέατα έχουν κάπως τσιμπημένες τιμές, οπότε καλύτερα να έχετε προγραμματίσει από πριν ποια μέρη θέλετε οπωσδήποτε να δείτε αν έχετε συγκεκριμένο budget. Όσο για το φαγητό, δεν πρόκειται να σας επιβαρύνει πολύ, αφού το street food εκεί είναι και πεντανόστιμο και αρκετά φτηνό (προτιμήστε τα μέρη που προτιμούν και οι ντόπιοι). Το Σεπτέμβριο στην Κωνσταντινούπολη έχει ζέστη (αλλά σπανίως καύσωνα) και οι βροχές ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει. Συν τοις άλλοις, το μεγάλο πλήθος τουριστών έχει πλέον εγκαταλείψει, γεγονός που θα κάνει τις βόλτες και το shopping σας πολύ πιο απολαυστικά.

  • Λισαβώνα, Πορτογαλία
Ανώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 26C
Κατώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 17C
Η Λισαβόνα δεν έχει πάρα πολλά τουριστικά αξιοθέατα, είναι όμως μια πολύ όμορφη και γοητευτική πόλη, όπου τα πάντα είναι πολύ φτηνότερα απ’ ότι στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν χαμηλές τιμές για τα ευρωπαϊκά στάνταρ και η πιο γνωστή τουριστική ατραξιόν της πόλης, το Tram 28 (ένα τραμ που περνάει από τις πιο τουριστικές γειτονιές) κοστίζει μόνο 2€. Η Λισαβόνα ίσως και να έχει το καλύτερο κλίμα όλο το χρόνο σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης, αν όμως έπρεπε να διαλέξουμε τον πλέον ιδανικό μήνα να πάει κανείς εκεί, αυτός θα ήταν ο Σεπτέμβριος. Τότε οι μέρες είναι ζεστές, τα βράδια ευχάριστα και δεν υπάρχει ίχνος βροχής.

  • Κρακωβία, Πολωνία
Ανώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 19C
Κατώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 10C
Η Κρακοβία είναι αναμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες πόλεις της Πολωνίας: θυμίζει την αύρα της Πράγας αλλά είναι πολύ φτηνότερη. Μπορείτε να βρείτε δωμάτιο σε χαμηλή τιμή σε ξενοδοχεία 3 ακόμα και 4 αστέρων. Συν τοις άλλοις, όσο απομακρύνεστε από το κέντρο της πόλης τόσο πέφτουν και οι τιμές- όμως, μαζί πέφτουν η ποιότητα και οι παροχές. Οι συγκοινωνίες, τα αξιοθέατα, το ποτό και το φαγητό, είναι όλα σε πολύ καλές τιμές (αρκεί βέβαια να είστε διατεθειμένοι να δοκιμάστε την τοπική κουζίνα). Ίσως η Κρακοβία να μην έχει τον πιο «τέλειο» καιρό συγκριτικά με τις υπόλοιπες πόλεις αυτής της λίστας (ειδικά μετά το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου), όμως ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να ταξιδέψει κανείς σε αυτή την πραγματικά υπέροχη πόλη, αφού μέχρι και το τέλος Αυγούστου η Κρακοβία είναι συνήθως γεμάτη κόσμο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, προτιμάται από αντροπαρέες για bachelor party λόγω των χαμηλών τιμών της.


pigi: www.thea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...