Το πρώτο ξενοδοχείο φτιαγμένο από σκουπίδια

23 Οκτωβρίου 2011




Ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην καρδιά της Μαδρίτης. Προσφέρει δωρεάν διαμονή, δεν δέχεται κρατήσεις, μόνο που αντί να επιδεικνύει τα αστέρια του, δηλώνει υπερήφανα ότι είναι σκέτο «σκουπίδι»!



Καλωσορίσατε στο Beach Garbage Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου φτιαγμένο από σκουπίδια. Πρόκειται για ένα κατοικήσιμο art installation στη Μαδρίτη, στο οποίο μπορείτε να κάνετε δωρεάν check-in σε ένα από τα 5 δίκλινα δωμάτιά του. Απλά προσέξτε, γιατί -σε μια ώρα ανάγκης- δεν διαθέτει τουαλέτες ή υδραυλική εγκατάσταση!
Ο γερμανός καλλιτέχνης Ηa Schult που το δημιούργησε, δήλωσε ότι το κατασκεύασε θέλοντας να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με την ποσότητα των σκουπιδιών που αφήνει πίσω του ο μαζικός και ανεξέλεγκτος τουρισμός, και τη μόλυνση που προκαλείται στους ωκεανούς.
Τα σκουπίδια που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του τα βρήκε σε παραλίες και χώρους που πετάνε απορρίμματα, ενώ κάποια συμπληρώματα τα αγόρασε από παλιατζίδικα. Το πολύχρωμο ξενοδοχείο μπορεί να μη διαθέτει πορτιέρη ή room service, θα το βρείτε όμως στο πιο κεντρικό σημείο της ισπανικής πρωτεύουσας, στην Plaza de Callao.
                                                                                                                                                                                                           pigi:http://www.thea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...