Τα 10 +1 διασημότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου

27 Νοεμβρίου 2011






  • Κέντρο Rockefeller, Νέα Υόρκη

Ακόμα κι αν δεν έχετε πάει ποτέ στη Νέα Υόρκη, το δέντρο αυτό μάλλον το αναγνωρίζετε: Σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων στο Μεγάλο Μήλο, πρωταγωνιστεί σε δεκάδες ταινίες του Χόλιγουντ. Η μέρα που ανάβουν τα φωτάκια του σηματοδοτεί την αρχή της εορταστικής περιόδου και συνοδεύεται από πολλές εκδηλώσεις. Βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, στο Κέντρο Rockefeller.



  • Βατικανό, Ρώμη

Στη Ρώμη, ο εορτασμός των Χριστουγέννων έχει εντονότερο θρησκευτικό χαρακτήρα σε σχέση με άλλες πόλεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι της λείπουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Φέτος, αυτό που στήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό έχει ύψος πάνω από 33 μέτρα και ήρθε από το βορρά της Ιταλίας.



  • Πλατεία Τραφάλγκαρ, Λονδίνο

Αν έχετε βρεθεί στο Λονδίνο για Χριστούγεννα σίγουρα θα περάσατε από την πλατεία Τραφάλγκαρ.
 Εκεί οι Βρετανοί στήνουν τα τελευταία 63 χρόνια το γιγαντιαίο έλατο που τους έρχεται δωράκι από τη Νορβηγία ως δείγμα ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που εισέπραξαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τους λονδρέζους η μέρα που ανάβουν τα φώτα του δέντρου σηματοδοτεί την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την αλλαγή του χρόνου.



  • Βυρητός, Λίβανος


Σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Βυρητού γιορτάζει τα Χριστούγεννα, παρόλο που ο χριστιανικός πληθυσμός είναι περιορισμένος. Ο γνωστός λιβανέζος σχεδιαστής Elie Saab, δωρίζει κάθε χρόνο στην πόλη ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 25 μέτρων, το οποίο τοποθετείται δίπλα στο τζαμί Μοχάμεντ-αλ-Αμίν, αναδεικνύοντας έτσι τη διαφορετικότητα της πόλης


Βυρητός

Παρίσι

  • Γκαλερί Λαφαγιέτ, Παρίσι


Το Παρίσι είναι ένας απ’ τους πιο διαχρονικούς προορισμούς για να περάσει κανείς τις γιορτές με όλη τους την αίγλη και το δέντρο μέσα στις γκαλερί Λαφαγιέτ είναι χαρακτηριστικό του παριζιάνικου χριστουγεννιάτικου glam. Χιλιάδες κόσμου συρρέουν στο πολυκατάστημα όχι για να ψωνίσουν, αλλά για να θαυμάσουν από κοντά το κτίριο και το δέντρο 20 μέτρων που υψώνεται στο εσωτερικό του.



  • Καπιτόλιο, Ουάσιγκτον

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήνεται κάθε χρόνο έξω από το Καπιτόλιο στην Ουάσιγκτον είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1964. Φέτος ταξίδεψε από το Ουαιόμινγκ για να φτάσει στην Ουάσινγκτον μετά από 20 μέρες. Είναι πάντα φυσικό και γεμίζει με στολίδια που φτιάχνουν παιδιά από μια διαφορετική πολιτεία κάθε χρόνο.



  • Βενετία, Ιταλία



Το νησί Μουράνο στη Βενετία φιλοξενεί το ψηλότερο γυάλινο δέντρο του κόσμου που έχει φιλοτεχνήσει η Σιμόν Σενεντέζε και είναι σίγουρα μια avant garde απόδοση του εορταστικού πνεύματος. Έχει ύψος 7,5 μέτρα και ζυγίζει 3 τόνους.



  • Λισαβόνα, Πορτογαλία


Αν θέλετε να δείτε το μεγαλύτερο τεχνητό δέντρο της Ευρώπης, τότε κλείστε εισιτήρια για Λισαβόνα. Υψώθηκε για πρώτη φορά στην Πλατεία Εμπορίου (Praça do Comércio) το 2004 και μετά από ένα μικρό ταξίδι στο Πόρτο επέστρεψε στη Λισαβόνα, στο Πάρκο του Εδουάρδου του 7ου, με το ύψος του να μεταβάλλεται έκτοτε ελαφρώς και να αγγίζει φέτος τα 76 μέτρα. Το 2005 μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες και συναγωνίζεται με το αντίστοιχο δέντρο του Βουκουρεστίου.

Λισαβόνα

Λισαβόνα
Βουκουρέστι
Βουκουρέστι

  • Βουκουρέστι, Ρουμανία


Το δέντρο του Βουκουρεστίου συναγωνίζεται σε ύψος αυτό της Λισαβόνας, αφού έχει και αυτό ύψος 76 μέτρα και ζυγίζει 300 τόνους. Βρίσκεται στην πλατεία Ουνιρίι, στο κέντρο του Βουκουρεστίου, και η μέρα που φωταγωγείται είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της πόλης.



  • Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο που επιπλέει βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στήθηκε για πρώτη φορά το 1996 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης. Έχει ύψος όσο και ένα κτίριο 28 ορόφων και το στολίζουν 3 εκατομμύρια λαμπάκια.



  • Ούμπρια, Ιταλία


Στην Ούμπρια της Ιταλίας, στην πλαγιά του όρους Ινγκίνο (Monte Ingino), βρίσκεται το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου που έχει ύψος 800 μέτρα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται για κανονικό δέντρο αλλά για 20 χιλιόμετρα από καλώδια και φωτάκια που σχηματίζουν τη μορφή του και ανάβουν κάθε χρόνο από το 1981.

Photos: credit visualphotos.com

2 σχόλια:

thesecretofwomen είπε...

teleio blog me super aisthitikh!!! kai poli endiaferonta post!!!!! i like it so much!

elena είπε...

@thesecretofwomen thank you and welcome ;o)!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...