Πρόταση του μήνα : Christmas in NY: Must see & do

2 Δεκεμβρίου 2011


Δείτε τις πιο γνωστές και όμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που αξίζει να μη χάσετε αν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη αυτές τις μέρες.




Rockefeller Center


Το να κάνεις ice skating στο Rockeffeler Center έχει γίνει αναμφίβολα must. Δε γίνεται να πάει κανείς για Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη και να μη δοκιμάσει τις ικανότητες του στο πατινάζ στον πάγο μπροστά από το κλασσικό αυτό κτήριο.Αν πάλι βρίσκετε ότι έχει πολύ κόσμο για τα γούστα σας, δοκιμάστε το Cetral Park ή το Prospect Park.


Radio City Music Hall Christmas Spectacular


Ένα μοναδικό σόου του Μπρόντγουεϊ με εντυπωσιακές χορογραφίες που κόβουν την ανάσα. Ανάμεσα τους και η θρυλική Parade of the Wooden Soldiers (Παρέλαση των Μολυβένιων Στρατιωτών), και φυσικά οι 150 παγκοσμίου φήμης Radio City Rocketts. Φέτος, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και γιγαντοθόνες με απίστευτα 3D effects.
(11 Νοεμβρίου – 2 Ιανουαρίου)


Η Παιδική Χορωδία Βιέννης στο Κάρνεγκι Χολ


Κάθε χρόνο το Κάρνεγκι Χολ φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα στον κόσμο, τη παιδική χορωδία Βιέννης. Αυτή η συναυλία, μαζί με το Radio City Music Hall Christmas Spectacular και το Μεσσία του Χέντελ, αποτελεί ένα από τα highlight των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε μία πόλη που γενικά παίρνει τα Χριστούγεννα πολύ σοβαρά.
(11 Δεκεμβρίου)


Midnight Run
 & Albany Winter Festival


Πρόκειται για δύο χριστουγεννιάτικους αγώνες. Το Midnight Run είναι ένα πάρτι πολύ διαφορετικό από τα άλλα που δεν απευθύνεται υποχρεωτικά μόνο σε fitness fanatics, αλλά κάθε χρόνο προσελκύει και ένα σταθερό αριθμό χαρούμενων και ασυνήθιστων ανθρώπων που τους αρέσει να υποδέχονται το νέο έτος με τα πιο εκκεντρικά ρούχα της γκαρνταρόμπας τους. Από το απόγευμα της παραμονής πρωτοχρονιάς ξεκινούν να παίζουν DJs και η παρέλαση τρελών και περίεργων κουστουμιών αρχίζει, ενώ όταν πια βραδιάσει για τα καλά και ο χρόνος μετράει λίγες μόνο ώρες ξεκινάει ο αγώνας δρόμου (6χλμ.) και το σόου πυροτεχνημάτων. Γίνεται μπροστά από το Central Park Bandshell, νότια της 72nd St Transverse.
31 Δεκεμβρίου.

Ζογκλέρ, βόλτες με πόνι και ζωντανή μουσική περιμένουν τους επισκέπτες του Albany Winter Festival που διοργανώνεται στο κέντρο του Albany. Το φεστιβάλ ξεκινάει από την Eagle Street με το παιδικό Jingle Jog και τελειώνει αργά το βράδυ με τα πυροτεχνήματα στο Capitol. Εκτός από τον αγώνα δρόμου ενηλίκων που είναι το βασικό happening, υπάρχουν πολλές ακόμα δραστηριότητες για όσους θα παραβρεθούν. Στο Academy Park θα βρείτε άμαξες με άλογα να σας πάνε βόλτα, ταράνδους να χαϊδέψετε καθώς και mini golf tracks. Συστήνεται ειδικά σε όσους έχουν μικρά παιδιά. Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως αν θέλετε να συμμετάσχετε στο Jingle Jog πρέπει να πληρώσετε $3 (2.25€).
(17 Δεκεμβρίου)


Broadway


Θα ήταν στην κυριολεξία τεράστια αμαρτία να βρίσκεται κανείς στη Νέα Υόρκη και να μην πάει έστω σε μία παράσταση στο Broadway. Ακόμα και αν έχετε ήδη δει όλα τα κλασσικά μιούζικαλ που παίζονται εδώ και χρόνια όπως τα Chicago, Evita, Mamma Mia!, The Phantom of the Opera, Rent, Billy Elliot και Wicked, υπάρχουν πολλές νέες ή σχετικά νέες παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή και το χρόνο σας. Το The Book of Mormon, το Jersey Boys, το How to Succeed in Business Without Really Trying και το Spider-Man: Turn Off the Dark έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο στο Big Apple, είτε γιατί σάρωσαν στα Tony Awards, όπως τα τρία πρώτα, είτε για το hip που δημιούργησαν λόγω προϋπολογισμού, παραγωγής και ατυχημάτων, όπως το τελευταίο. Αν έχετε παιδιά μαζί σας, χωρίς πολλά λόγια και χωρίς καθόλου σκέψη, η παράσταση για εσάς είναι το Mary Poppins. Κλασικό και δοκιμασμένο, δεν απογοητεύει ποτέ μικρούς και μεγάλους.

Αν πάλι ψάχνετε για κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστικό, βγάλτε εισιτήρια για το σόου του Χιού Τζάκμαν ονόματι «Hugh Jackman, Back on Broadway». Κάθε βράδυ (εκτός Δευτέρας ) μέχρι και την 1η Ιανουαρίου, ο γνωστός ηθοποιός τραγουδά τα αγαπημένα του τραγούδια και μοιράζεται μερικές προσωπικές του ιστορίες με τη βοήθεια 18μελούς ορχήστρας.
Και αν θέλετε κάτι πολύ διαφορετικό, σας προτείνουμε το Nutcracker: Rated R, το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο μπαλέτο διασκευασμένο για ενηλίκους γεμάτο σεξ, ναρκωτικά και οικογενειακά μυστικά. Ο Καρυοθραύστης: Για Ενηλίκους, αν μη τι άλλο, είναι μια cult πρόταση στο American Theatre of Actors.
(9-31 Δεκεμβρίου εκτός Κυριακής)



FAO Schwarz


Αποτελεί πλέον την υποχρεωτική στάση όλων όσων βρίσκονται στη Νέα Υόρκη κατά την περίοδο των γιορτών. Στο κτίριο της General Motors Building στη 5th Avenue, κάθε μέρα των Χριστουγέννων γίνεται λαϊκό προσκύνημα από γονείς, παιδάκια, θείες, θείους και νονούς που θέλουν ένα μοναδικό δώρο από ένα πραγματικά μοναδικό παιχνιδάδικο. Ακόμα και να μην έχετε παιδιά, όμως, μία επίσκεψη στο FAO Schwarz αξίζει μόνο και μόνο για τη διακόσμηση και την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρά που δεν υπάρχει πουθενά αλλού.


Metropolitan Opera


Φέρατε που φέρατε μαζί σας τα καλά σας ρούχα, γιατί να τα βάλετε μόνο στο ρεβεγιόν; Η Metropolitan Opera είναι το τέλειο μέρος να ντυθείτε επίσημα και να απολαύσετε τη σαμπάνια σας πριν μπει το 2012. Μιας και είναι Χριστούγεννα, σας συνιστούμε την παραγωγή του Hansel and Gretel.

Tips:

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, αν όχι οφείλετε, θα ήταν σίγουρα καλό να ξέρετε.
- Πριν αποφασίσετε να κλείσετε για ρεβεγιόν σε κάποιο ξενοδοχείο ή εστιατόριο σκεφτείτε το καλά, γιατί η πολιτική τους είναι πολύ αυστηρή όπως θα διαπιστώσετε και από το -κάτι σαν- συμβόλαιο που θα σας βάλουν να υπογράψετε. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ακύρωσης, θα πληρώσετε κανονικά και μόνο αν οι φίλοι σας προσκομίσουν το πιστοποιητικό θανάτου σας, που λέει ο λόγος,  ίσως οι υπεύθυνοι αρχίσουν να το σκέφτονται να επιστρέψουν τα χρήματα.
- Τη μέρα μετά τα Χριστούγεννα, όλα τα καταστήματα της Νέα Υόρκης κάνουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις του χρόνου. Μη νομίσετε φυσικά ότι αυτό είναι κάποιο φοβερό μυστικό που μόνο εσείς γνωρίζετε. Θα χρειαστεί να φτάσετε έξω από το μαγαζί νωρίς και στη συνέχεια να στριμωχτείτε, να σπρώξετε ίσως και να ποδοπατήσετε κόσμο για να πάρετε το μέχρι τώρα απλησίαστο αντικείμενο του καταναλωτικού σας πόθου. Αλλιώς μπορείτε να πάρετε ποπ κορν, να καθίσετε σε ένα παγκάκι απέναντι από ένα πανάκριβο κατάστημα και να απολαύετε το θέαμα.
                                                                                                                                                                                                        pigi: http://www.thea.gr

1 σχόλια:

Litsa είπε...

Πόσο πολύ θέλω να πάω...

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...