❅Christmas Markets in Europe❅

10 Δεκεμβρίου 2011


«Φωτίστε» τη ζωή σας με λίγη χριστουγεννιάτικη λάμψη και μαγεία, στις εορταστικές αγορές της Ευρώπης. Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η διάθεσή μας γίνεται πιο χαρούμενη και η επιθυμία μας να χαρίσουμε δώρα αγάπης στους φίλους και τους συγγενείς μας, μεγαλώνει.
Ας κάνουμε μια βόλτα σε μερικές ευρωπαϊκές πόλεις που φιλοξενούν χριστουγεννιάτικες αγορές σε παραδοσιακή και εορταστική ατμόσφαιρα, με κούπες ζεστό κόκκινο κρασί και ξύλινους πάγκους που πωλούν κάθε λογής καλούδια.
1. Νυρεμβέργη, Γερμανία
Η Γερμανία είναι διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της. Μια καλή ιδέα είναι η πόλη της Νυρεμβέργης, η οποία φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εορταστικές αγορές της Ευρώπης, την Christkindlesmarkt, στην πλατεία Hauptmarkt. Χρονολογείται από τα μέσα του 16ου αιώνα και προσελκύει πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Δοκιμάστε lebucken (παραδοσιακό γλύκισμα), αγοράστε γλυκά και πιείτε ζεστό κρασί glühwein.
Περίπου 180 ξύλινοι πάγκοι, στολισμένοι με κόκκινα και λευκά υφάσματα, έχουν δώσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά το όνομα «μικρή πόλη από ξύλο και πανί». Αγαπημένα αναμνηστικά αποτελούν μικρές φιγούρες από δαμάσκηνα.
2. Άμστερνταμ, Ολλανδία
Με 26 αγορές, το Άμστερνταμ διαθέτει άφθονους εορταστικούς πάγκους για να κάνετε τα ψώνια σας και οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί ακόμη κι όταν ο καιρός δεν βοηθά. Διαλέξτε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλωτή αγορά Bloemenmarkt της πόλης, που μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων δέντρων. Πολύ κοντά, το «πάρκο πολιτισμού» Westergasfabriek, φιλοξενεί μια ακόμη εορταστική αγορά. Επίσης, μια άλλη αγορά που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι η πολύβουη Albert Cuyp στη συνοικία Pijp.
Δείτε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του Άμστερνταμ εδώ:www.iamsterdam.com/en/living/events/christmas-markets-in-amsterdam .
3. Κρακοβία, Πολωνία
Οι μυρωδιές από πεύκα, εξωτικά μπαχαρικά και αποξηραμένα μανιτάρια, που απλώνονται στον αέρα από τους πάγκους της αγοράς στην –πολύ συχνά χιονισμένη- κεντρική πλατεία της Κρακοβίας, είναι μια υπενθύμιση ότι τα Χριστούγεννα βρίσκονται κοντά... Οι έμποροι από την Κρακοβία και την περιοχή Małopolska, πωλούν έργα λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας, τοπικές σπεσιαλιτέ και μοναδικά διακοσμητικά, που ενισχύουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Αγοράστε αναμνηστικά και άλλα δώρα και δοκιμάστε τηγανητό τυρί oscypek που συνοδεύεται καλύτερα με ένα πολωνικό λουκάνικο.
Πληροφορίες: www.krakow.pl .
4. Ζυρίχη, Ελβετία
H Ζυρίχη δεν έχει μόνο μία, αλλά πέντε φανταστικές χριστουγεννιάτικες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς Christkindli, της μεγαλύτερης σκεπαστής αγοράς στην Ευρώπη, με περισσότερους από 160 πάγκους. Πραγματοποιείται στην τεράστια αίθουσα του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, όπου βρίσκεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με 5.000 στολίδια Swarovski. Η χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Werdmühleplatz, φιλοξενεί το κάπως… σουρεαλιστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που τραγουδάει!
5. Bρυξέλλες, Bέλγιο
Η σύγχρονη χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών μετράει μόλις 11 χρόνια, αλλά είναι πολύ οργανωμένη και εκτείνεται σε πάνω από 2 χιλιόμετρα. Στήνεται μπροστά από το Grand-Place, τον εμπορικό κόμβο της πόλης, με τις όμορφες προσόψεις των κτιρίων. Προωθεί μια ηθική πολιτική εμπορευμάτων, ώστε να μπορεί κανείς να αγοράσει ένα «πράσινο» δώρο για έναν φίλο ή συγγενή με οικολογική συνείδηση. Οι Βρυξέλλες είναι επίσης μια πόλη με αρκετές επιλογές για φαγητό και ποτό, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε μια κράτηση σε κάποιο από τα εστιατόρια της πόλης, για όταν τελειώσετε τα ψώνια σας.
6. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Η παλιά πόλη, το φρούριο, τα πολυάριθμα κάστρα και οι διάσημες πλατείες και περιοχές μέσα και γύρω από το Σάλτσμπουργκ, ασκούν ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Μετά από μια ρομαντική βόλτα στους λόφους της πόλης, που προσφέρουν εκπληκτική θέα πάνω από τις χιονισμένες στέγες, τους τρούλους και τους πύργους του Σάλτσμπουργκ, μια επίσκεψη στην αγορά Salzburger Christkindlmarkt είναι το λιγότερο, επιβεβλημένη.
Κατευθυνθείτε προς την παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ για να ζήσετε την εορταστική ατμόσφαιρα στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά. Πολύ παραδοσιακή, στην πραγματικότητα, η αγορά Christkindlmarkt Salsburger χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Θαυμάστε το στολισμό στην πλατεία Residenz και στο κωδωνοστάσιο, υπό τους ήχους χορωδιών.
7. Παρίσι, Γαλλία
Ταξίδι για ψώνια στο Παρίσι; Ξεχάστε τους μεγάλους οίκους μόδας και κατευθυνθείτε προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Champs-Elysées, η οποία είναι η μεγαλύτερη της πόλης και εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή προς την πλατεία Place de la Concorde, ή την περιοχή La Défense. Ανεβείτε στο La Grande Arche de la Défense ( www.grandearche.com ) για να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα του φωτισμένου Παρισιού.
Η εντυπωσιακή φωταγώγηση της ομορφότερης λεωφόρου του κόσμου και περισσότεροι από 160 πάγκοι στα Ηλύσια Πεδία, θα σας μεταδώσουν για τα καλά το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, ενώ μπορείτε να απολαύσετε ζεστό κρασί και να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα: φουά γκρα, ζαμπόν, σαμπάνια, κλπ.
8. Πράγα, Τσεχία
Εκπληρώστε την εορταστική σας φαντασίωση, στη χειμωνιάτικη «χώρα των θαυμάτων» της Πράγας. Η μαγευτική πρωτεύουσα της Τσεχίας έχει δύο κύριες χριστουγεννιάτικες αγορές, που πραγματοποιούνται στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην πλατεία Wenceslas. Δοκιμάστε την τσεχική εκδοχή του ζεστού κρασιού svařené vino, για να κρατηθείτε ζεστοί ενώ ψωνίζετε.
Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις που ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή και να αγοράσουν δώρα και αναμνηστικά όπως κρύσταλλα Βοημίας, ξύλινα παιχνίδια, αρωματικά κεριά, χειροποίητα κοσμήματα, κεραμικές κούπες, καπέλα, κασκόλ, παραδοσιακές μαριονέτες κ.ά..
9. Εδιμβούργο, Σκωτία
Πάρτε μια χριστουγεννιάτικη «γεύση» με επιρροές από τη Γερμανία, στη γερμανική αγορά του Εδιμβούργου. Πιείτε μια γεμάτη κούπα Glühwein θαυμάζοντας το εντυπωσιακό εορταστικό σκηνικό, με το κάστρο του Εδιμβούργου να δεσπόζει και στολισμένο το κέντρο της πόλης. Ανεβείτε στον Τροχό του Εδιμβούργου ή κάνετε πατινάζ στο πάγο για να νιώσετε ακόμη περισσότερο το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Πληροφορίες: www.edinburghschristmas.com/ .
10. Leeds, Αγγλία
Η Christkindelmarkt στο Leeds, είναι μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Millennium της πόλης με πάνω από 40 ξύλινους πάγκους που πωλούν χειροποίητα παιχνίδια, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίδια και γερμανικές σπεσιαλιτέ, από bratwurst, μέχρι το κλασικό Glühwein.
-Μάθετε περισσότερα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές στο:www.christmasmarkets.com/ .
pigi:http://www.clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...