Πρόταση του μήνα : 12 ταξίδια για το 2012

7 Ιανουαρίου 2012


Τα μέρη όπου μπορεί να ταξιδέψει κάποιος είναι πραγματικά αμέτρητα, καθώς η γη προσφέρει πολλές επιλογές για κάθε γούστο και τύπο ταξιδιώτη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να… προβλέψουμε ποιοι θα είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τη χρονιά που έρχεται, με βάση εκδηλώσεις και γεγονότα που θα λάβουν χώρα σε αυτούς.
Από μια χώρα που θα… φιλοξενήσει όλο τον κόσμο το 2012, σε μια περιοχή που γιορτάζει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, οι παρακάτω ταξιδιωτικές προτάσεις, αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας, καθώς θα σχεδιάζετε τις επόμενες αποδράσεις σας.
  • Μεγάλη Βρετανία: όλα τα φώτα στραμμένα στο Λονδίνο

H Αγγλία ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια σκηνή το 2012, καθώς φιλοξενεί το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις εκδηλώσεις για τη διαμαντένια επέτειο της μοναρχίας της βασίλισσας και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 27 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 12 Αυγούστου. Οι εορτασμοί πάντως ξεκινούν πολύ πιο πριν. Οι εκδηλώσεις για τη διαμαντένια επέτειο της μοναρχίας της Βασίλισσας διεξάγονται από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου και τιμούν τα 60 χρόνια εξουσίας της. Περιλαμβάνουν μια μεγαλοπρεπή παρέλαση στον Τάμεση, μια πομπή από 1.000 σκάφη στις 3 Ιουνίου και μια επίσημη παρέλαση στο Λονδίνο, στις 5 Ιουνίου. Επίσης, σε διάφορες πόλεις στην Αγγλία, καθώς επίσης και στον κόσμο, θα εορταστούν τα 200α γενέθλια του Καρόλου Ντίκενς.
  • Ο κόσμος των Μάγια

Το τέλος του κόσμου ή η αυγή μιας νέας εποχής; Αυτό είναι το ερώτημα σχετικά με τον Mundo Maya ή τον κόσμο των Μάγια, αυτό το έτος. Εκδηλώσεις στο Μπελίζ, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Μεξικό, σηματοδοτούν το τέλος του τρέχοντος ημερολογίου των Μάγια, ενός ημερολογιακού κύκλου 5.125 ετών και το ξημέρωμα μιας νέας εποχής. Εορτασμοί, θεματικά ταξίδια και τελετές όλο το χρόνο, προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία να επισκεφτείτε ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και τη σύγχρονη κουλτούρα των Μάγια.
  • Los Angeles: πράσινο...lifting!

Ακόμα και οι μεγάλες και διάσημες πόλεις χρειάζονται μια ανανέωση και αυτό είναι ακριβώς που θα συμβεί στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια του 2012. Το επόμενο καλοκαίρι, το κέντρο της πόλης θα… πρασινίσει, με τα εγκαίνια του νέου -65 στρεμμάτων- πάρκου Civic. Επιπλέον ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του μουσείου Φυσικής Ιστορίας, μετά από επτά χρόνια, το οποίο θα φιλοξενεί νέα μόνιμα εκθέματα και θα έχει καινούργιους εξωτερικούς χώρους. Η NASA ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει και θα εκθέσει το διαστημικό λεωφορείο Endeavor στο –χωρίς είσοδο- California Science Center ( www.californiasciencecenter.org ) , τον προσεχή Σεπτέμβριο. Τέλος, το 2012 θα εγκαινιαστεί στα Universal Studios η νέα ατραξιόν Transformers, που θα εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη.
  • Κούβα: ταξίδι με λιγότερες απαγορεύσεις

Αν αγαπάτε τα ταξίδια, καλό θα είναι να συμπεριλάβετε την Κούβα στη λίστα σας για το 2012. Οι πρόσφατα μειωμένες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις προς τους Αμερικανούς, επιτρέπουν πλέον σε οργανισμούς και ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ταξιδεύουν εκεί. Δεδομένου ότι οι νέοι κανόνες τέθηκαν ήδη σε ισχύ, δεκάδες ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν υποβάλει αιτήσεις για οργανωμένα ταξίδια στην Κούβα και οι περισσότερες από αυτές θα αποκτήσουν την έγκριση το 2012.
Για το εγγύς μέλλον πάντως, τα ταξίδια στην Κούβα για τους Αμερικανούς, μάλλον θα περιορίζονται σε οργανωμένες εκδρομές και θα είναι σχετικά ακριβά.
  • Ιαπωνία: μια νέα χρονιά ξεκινά

Μετά από ένα πολύ δύσκολο 2011, η Ιαπωνία ανοίγει το δρόμο για ένα καλύτερο 2012 με σημαντικά θέματα για όλη τη χώρα και νέες αεροπορικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ. Η αποκατάσταση των ζημιών του τσουνάμι έκανε τον αριθμό των επισκεπτών να αυξηθεί και επιπλέον οι τιμές είναι ασυνήθιστα προσιτές.
Μεγάλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Μάιο τα εγκαίνια του Tokyo Sky Tree, του ψηλότερου πύργου-ουρανοξύστη στον κόσμο (με πάνω από 2.000 μέτρα ύψος) και το καλοκαίρι τα αποκαλυπτήρια του πύργου Hikarie, που θα είναι ένα πολιτιστικό κέντρο με γκαλερί, θέατρα, και καταστήματα. Και για εκείνους που ψάχνουν για κάτι ασυνήθιστο, αλλά πολύ… γιαπωνέζικο, μπορούν να επισκεφτούν το νέο Μουσείο Cup Noodles, για να μάθουν την ιστορία αυτού του προϊόντος, πριν φτιάξουν το δικό τους στο εγκατεστημένο εργαστήριο!
  • Χαβάη: ώρα να πείτε...aloha!!!

Οι νέες, βελτιωμένες υπηρεσίες, ίσως κάνουν αυτή τη μεγάλη έκταση του Ειρηνικού Ωκεανού, που χωρίζει τα νησιά του «Aloha» από τον υπόλοιπο κόσμο, να φαίνεται λίγο πιο… μικρή το 2012.
Τον Ιανουάριο, οι Hawaiian Airlines θα προσθέσουν απευθείας πτήσεις από το San Jose και πτήσεις όλο το χρόνο από το Όκλαντ. Επίσης, οι Alaska Airlines θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες τους και θα προσφέρουν καθημερινές απευθείας πτήσεις από το Όκλαντ ή το San Jose προς το Kauai ή το μεγάλο νησί, από το Μάρτιο. Οι Hawaiian Airlines θα βάλουν στη συνέχεια καθημερινές απευθείας πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Χονολουλού, από τις 4 Ιουνίου. Τέλος, για τους ταξιδιώτες που προτιμούν το πλοίο, θα προσφέρεται μια νέα επιλογή από τον Απρίλιο, καθώς η Disney Cruise Line εγκαινιάζει μια 15ήμερη κρουαζιέρα στη Χαβάη που αναχωρεί από το Λος Άντζελες.
  • Φιλαδέλφεια: νέα εποχή

Η πόλη αυτή, δε γιορτάζει μόνο τα ανακαινισμένα μουσεία της, αλλά θα φιλοξενήσει επίσης εντυπωσιακές παραστάσεις μεγάλων ονομάτων. Τον Μάιο, το ίδρυμα Barnes θα ανοίξει εκ νέου, με εκατοντάδες έργα ιμπρεσιονιστών, μετα-ιμπρεσιονιστών και σύγχρονων μεγάλων καλλιτεχνών. Επίσης, αυτή την άνοιξη, το μουσείο Rodin και το μουσείο Ιστορίας της Φιλαδέλφειας στο Atwater Kent, θα ανοίξουν εκ νέου μετά από εκτεταμένες ανακαινίσεις.
  • Νότια Κορέα: τεχνολογία αιχμής

Όχι ένα, αλλά δύο σημαντικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τους διεθνείς ταξιδιώτες, καθιστούν το 2012 ιδανική χρονιά για να επισκεφθείτε την Κορέα. Η World Expo ( www.worldexpo2012.com ) θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Yeosu από τις 12 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου. Περισσότερες από 50 χώρες θα εκπροσωπηθούν στην Expo. Μερικά από τα αξιοθέατα θα είναι ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο που οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν χρησιμοποιώντας τα smartphones τους και μια extreme εμπειρία του κλίματος, η οποία προσομοιάζει μοναδικά την χιονοθύελλα της Ανταρκτικής. Επίσης, η χώρα διανύει το τρίτο και τελευταίο έτος του Visit Korea Year, μια πρωτοβουλία που κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στη χώρα και προσφέρει καλύτερες τιμές στους ξένους επισκέπτες.
  • Ολλανδία: ταξίδι στη χώρα της τουλίπας

Η χώρα ετοιμάζεται από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2012 για την Floriade ( www.floriade.com ), τη διεθνή έκθεση κηπουρικής η οποία διοργανώνεται κάθε 10 χρόνια. Ο χειμώνας ξεκινά με το Holland Dance Festival τον Ιανουάριο, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις τριών εβδομάδων με περισσότερες από 70 παραστάσεις, 100 διαδραστικά εργαστήρια και μια τεράστια χορευτική παρέλαση. Στις 16 Μαρτίου ξεκινά επίσης το 25ο TEFAF ( www.tefaf.com ), ίσως η καλύτερη έκθεση για την αγορά έργων τέχνης στον κόσμο. Η έκθεση στηρίζεται σοβαρούς αγοραστές τέχνης, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος και για μη συλλέκτες, να θαυμάσουν πολύ ξεχωριστά έργα τέχνης, εκτός μουσείων.
  • Guimaraes, Πορτογαλία και Maribor, Σλοβενία

Κάθε χρόνο, δύο ευρωπαϊκοί προορισμοί τιμούνται για την πολιτιστική τους προσφορά. Αυτές οι πολιτιστικές πρωτεύουσες γιορτάζουν με ένα χρόνο ειδικών εκδηλώσεων, παραστάσεων και φεστιβάλ (http://ec.europa.eu/culture/our-programmes-and-actions/doc413_en.htm).
Το 2012, η πορτογαλική πόλη Guimaraes θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας εκδηλώσεις για τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τις καλές τέχνες, το χορό, την αρχιτεκτονική και την τέχνη του δρόμου. Έξι πόλεις στη Σλοβενία ​​μοιράζονται επίσης τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Οι Maribor, Murska Sobota, Novo Mesto, Ptuj, Slovenj Gradec και Velenje, θα φιλοξενήσουν φεστιβάλ, συναυλίες, λαογραφικά θεάματα, διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής, κουκλοθέατρο και επίσης μια έκθεση για το κόμικ στη Σλοβενία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...