Οι πρωτοχρονιάτικες φιέστες του κόσμου

1 Ιανουαρίου 2012



Νέα Υόρκη
 Γίνεται να λείπει η Νέα Υόρκη από μία τέτοια λίστα; Όχι βέβαια. Το μεγάλο πάρτι της πόλης γίνεται φυσικά στην Times Square, όπου κάθε 1/1 η μεγάλη μπάλα (γνωστή και ως «Apple») πέφτει και σηματοδοτεί την αρχή του νέου έτους από το 1906. Το να κάνει κανείς New Year’s Eve στην Times Square, ωστόσο, απαιτεί να το θέλει πάρα (μα πάρα) πολύ. Όποιος θέλει να έχει την ευκαιρία να δει την μπάλα να πέφτει και να σκορπάει 900 κιλά κομφετί από κοντά, θα πρέπει να πάει από πολύ νωρίς και να μην έχει καμία ελπίδα στο μυαλό του ότι θα καταφέρει να φύγει από εκεί μέχρι το πάρτι να έχει τελειώσει (εκτός αν έχει τη διάθεση να σπρώχνει ένα εκατομμύριο ανθρώπους για να μπορέσει να περάσει). Για όσους, πάντως, δεν έχουν τόση πειθαρχεία δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, Νέα Υόρκη είναι αυτή, λέτε να μην έχει κάπου αλλού να πάτε τη νύχτα που γιορτάζει όλος ο κόσμος; Όλα τα καινούρια και hip club, όλα τα παλιά και κλασικά club, όλα τα μεγάλα εστιατόρια με το γκουρμέ δείπνο τους, όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία και γενικά όλη αυτή η μεγαλούπολη έχει τις πόρτες της ανοιχτές και σας περιμένει. Τέλος, υπάρχει πάντα και η Chinatown η οποία λάμπει σαν βεγγαλικό μέσα στη νύχτα και υπόσχεται πάντα μοναδικές στιγμές.
 Σιγκαπούρη
Η Σιγκαπούρη, ούτως ή άλλως, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ασίας, ειδικά όμως κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η πόλη γεμίζει επισκέπτες. Η καρδιά των ημερών χτυπά στην οδό Orchard όπου γιρλάντες από λαμπάκια κρέμονται από πάνω, τα χριστουγεννιάτικα έλατα συμπληρώνουν το τροπικό τοπίο και τα καταστήματα συναγωνίζονται για το ποιο θα έχει την καλύτερη διακόσμηση. Μάλιστα υπάρχει και επίσημος διαγωνισμός για το «Best Dressed Building». Ωστόσο για την παραμονή, το νούμερο 1 μέρος να βρίσκεται κανείς είναι στην περιοχή γύρω από το επιβλητικό Marina Bay Sands. Εκεί τα βεγγαλικά εντυπωσιάζουν και γίνονται συναυλίες σε κάθε γωνία. Όλα πάντα με φόντο το υπέροχα φωταγωγημένο Marina Bay Sands.
 Ρίο ντε Τζανέιρο
Η παραμονή πρωτοχρονιάς στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως και τα περισσότερα πράγματα εκεί άλλωστε, δεν μοιάζει με καμία άλλη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πανέμορφες παρουσίες με μαγιό, samba μουσική, πυροτεχνήματα δίπλα από τη θάλασσα και γενικά μία ατμόσφαιρα καρναβαλιού που μόνο στη Βραζιλία μπορεί κανείς να βρει. Τη βραδιά του Reveillon, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, 2 εκατομμύρια κόσμος συνωστίζονται σε 4 χιλιόμετρα αμμουδιάς και η Κοπακαμπάνα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο, δυνατό και τρελό πάρτι με πολλαπλές μουσικές σκηνές, ξέφρενο χορό, άφθονο φαγητό και ποτό, όπου όλοι φορούν λευκά και προσφέρουν λουλούδια, ρύζι και μπουκαλάκια αρώματος στη Θεά της Θάλασσας (έτσι ορίζει η παράδοση εκεί). Το πάρτι ξεκινάει από το πρωί, αλλά απογειώνεται μετά τις 19:00. Μη ξεχάσετε να φορέσετε και εσείς άσπρα ρούχα για να μπορέσετε να αναμιχθείτε με τους ντόπιους, από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση να μη περάσετε καλά.
Βενετία
 
Για τη Festa di San Silvestro, όπως λένε οι ντόπιοι την παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι πάντες μαζεύονται στη St. Mark’s Square όπου η μουσική και τα πυροτεχνήματα είναι όσο μεθυστικά και το κρασί. Στις 12 ακριβώς όλοι έρχονται πολύ πιο κοντά με το καθιερωμένο ομαδικό φιλί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο πιάτο φακής που συμβολίζει καλή τύχη για το νέο έτος και να έχετε το νου σας μη σας έρθει κάτι στο κεφάλι από τους κατοίκους που συνηθίζουν να πετούν παλιά πράγματα από το παράθυρο ως ένδειξη προετοιμασίας για τον ερχομό του νέου χρόνου. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι βενετσιάνοι κατηφορίζουν προς την παραλία Lido για να παρακολουθήσουν την πρώτη ανατολή του 2012, οι πιο τολμηροί από αυτούς, μάλιστα, κάνουν και μία βουτιά στα παγωμένα νερά.
 Ρέκιαβικ
 Ένας από τους ανερχόμενους προορισμούς για το 2012 προσφέρει και μία πραγματικά μοναδική εμπειρία Πρωτοχρονιάς. Μιας και εκείνη την περίοδο ο ήλιος ανατέλλει και δύει μέσα σε κάτι παραπάνω από 4 ώρες, η βραδιά ξεκινάει από νωρίς με μικρές και μεγαλύτερες φωτιές σε κάθε γειτονιά της πόλης. Εκεί οι ντόπιοι, πίνουν, τραγουδούν φολκ τραγούδια και διηγούνται ιστορίες με ξωτικά και τρολ ενώ κρατούν και παίζουν με μικρά βεγγαλικά. Τα μεσάνυχτα η πόλη διαθέτει κάθε χρόνο ένα από τα εντυπωσιακότερα σόου πυροτεχνημάτων του κόσμου, στο οποίο πολλές φορές βάζει ένα χεράκι και το Βόρειο Σέλας. Ύστερα όλοι αρχίζουν να κατευθύνονται προς τα μπαρ και τα clubs που παίζουν ζωντανή μουσική, άλλωστε το Ρέκιαβικ φημίζεται για τη μουσική του και τη νυχτερινή του ζωή.
 Βερολίνο
Αν και κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνει αρκετό κρύο στη Γερμανική πρωτεύουσα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες μαζεύονται στην απλά υπέροχα φωτισμένη Brandenburg Gate. Η Strasse des 17th Juni που βρίσκεται πίσω της γεμίζει κόσμο για περίπου 2χλμ. και μετά την αλλαγή του χρόνου μετατρέπεται σε μία θεόρατη open-air disco με διεθνούς φήμης DJs, laser και light shows, performing artists και, φυσικά, άφθονη μπύρα για όλους. Το πάρτι κρατάει μέχρι το επόμενο πρωί.
                                                                                                                                              pigi:www.thea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...