Movie Hotels

10 Ιανουαρίου 2012



The Fairmont San Francisco στο Σαν Φρανσίσκο

Αποδεικνύοντας ότι το «φόντο» μιας ταινίας συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην επιτυχία της, τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου φιλοξένησαν την Α-list των πρωταγωνιστών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, στα πιο εμπορικά love stories και ιστορίες δράσης της μεγάλης οθόνης.
 



The Fairmont San Francisco
, Σαν Φρανσίσκο


Η Κιμ Νόβακ στο «Δεσμώτης Του Ιλίγγου»

Η θέα από το The Fairmont San Francisco

Δεσμώτης του Ιλίγγου, Ο Πύργος της Κολάσεως
Το 1958, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί τους χώρους του ξενοδοχείου για να γυρίσει το ψυχολογικό θρίλερ «Δεσμώτης Του Ιλίγγου» - Vertigo. Από εκείνη τη στιγμή το ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και σε μια σειρά από διάσημους του Χόλιγουντ και γίνεται αναπόσπαστο μέρος πολλών ακόμη ταινιών. Ανάμεσά τους το «Ο Πύργος Της Κολάσεως» (1974), με πρωταγωνιστές τον Πολ Νιούμαν, τον Στιβ Μακουίν και τη Φέι Νταναγουέι, το «Ο Βρώμικος Χάρη» - Sudden Impact (1982) με τον Κλιντ Ίστγουντ, το «Ο Βράχος» - The Rock (1996) με τον Σον Κόνερι, τον Νίκολας Κέιτζ και τον Εντ Χάρις, το «Junior» (1994) με τους Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Ντάνι Ντε Βίτο και Έμα Τόμσον και το «Jade» (1995) με τους Ντέιβεντ Καρούσο και Λίντα Φιορεντίνο.
 


The Park Hyatt
, Τόκιο


The Park Hyatt στο Τόκιο

The Park Hyatt στο Τόκιο

Σκηνή από το «Χαμένοι Στη Μετάφραση»

Χαμένοι στη Μετάφραση
Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στη φημισμένη περιοχή του Shinjuku στο Τόκιο. Το μπαρ, ο lounge τραγουδιστής, τα κοκτέιλ, η ατμόσφαιρα και ο υπόγειος ρομαντισμός που απεικονίζονται στην ταινία «Χαμένοι στη Μετάφραση» - Lost in Translation (2003), είναι απολύτως αυθεντικά. Η σουίτα που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία της Σοφία Κόπολα με τους Μπιλ Μάρεϊ και Σκάρλετ Γιόχανσον, κοστίζει 12.000 δολάρια τη βραδιά, αλλά ίσως και να είναι μικρό αντίτιμο για να βιώσετε μια ακαθόριστη σχέση με ένα μεσήλικα. Εμείς δε θα σας κρίνουμε.
 


Bellagio Las Vegas, Λας Βέγκας


Το Bellagio Las Vegas στο Λας Βέγκας

H διάσημη πρόσοψη του Bellagio

Σκηνή από το «Ocean’s 11»

Ocean’s 11, Ocean’s 13
Με 4.000 σουίτες και δωμάτια, καζίνο και τα περίφημα τεράστια σιντριβάνια, αποτελεί μία περιζήτητη τοποθεσία για πολλούς κινηματογραφιστές. Τα σιντριβάνια μόνο τα έχουμε δει σε αμέτρητες χολιγουντιανές ταινίες. Οι ταινίες όμως που αποτελούν φόρο τιμής στο ξενοδοχείο, είναι τα «Ocean's 11» (2001) και «Ocean’s 13» (2007), με το πλούσιο καστ των Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς και Άντι Γκαρσία.




The Plaza, Νέα Υόρκη


The Plaza στη Νέα Υόρκη

To The Plaza με το Hyde Park σε πρώτο πλάνο

Το κλασσικό Oak Room
 

Σκηνή από το «Στη Σκιά Τεσσάρων
Γιγάντων»

Στη Σκιά Τεσσάρων Γιγάντων, Μόνος Στο Σπίτι 2: Μόνος Στη Νέα Υόρκη, Άρωμα Γυναίκας
Με θέα το Central Park και πολλά κινηματογραφικά γυρίσματα στο «βιογραφικό» του, το Plaza είναι το ξενοδοχείο- ορόσημο της Νέας Υόρκης. Στο δωμάτιο Oak Room, που παραμένει ίδιο μέχρι σήμερα, γυρίστηκαν σκηνές της κλασικής ταινίας του Χίτσκοκ «Στη Σκιά Τεσσάρων Γιγάντων» - North By Northwest (1959), ενώ στο ξενοδοχείο έχουν γυριστεί τμήματα των ταινιών «Μόνος Στο Σπίτι 2» - Home Alone II: Lost In New York (1992), «Cotton Club» (1984), «Ξυπόλητοι Στο Πάρκο» - Barefoot In The Park (1967), «Almost Famous»(2000), «Funny Girl» (1968), «Arthur» (1981) και «Ο Κροκοδειλάκιας» - Crocodile Dundee (1986). Έξω από το ξενοδοχείο γυρίστηκαν και μερικές σκηνές της ταινίας «Sex & the City 2» (2010).
 


Hotel Des Bains, Βενετία


Το Hotel Des Bains στη Βενετία 

Θάνατος στη Βενετία
Το ιστορικό belle epoque ξενοδοχείο Hotel des Bains βρίσκεται στη Λίντο της Βενετίας, μέσα σε ένα υπέροχο πάρκο και με θέα τη θάλασσα ή τον πράσινο κήπο. Ο συγγραφέας του «Θάνατος Στη Βεννετία» - Death in Venice, Τόμας Μαν, ήταν συχνός επισκέπτης του ξενοδοχείου- εκεί άλλωστε γράφτηκε και το βιβλίο. Ο σκηνοθέτης Λουτσίνο Βισκόντι επέλεξε το ίδιο ξενοδοχείο για την ομώνυμη ταινία (1971). Το Hotel des Bains βρίσκεται κοντά στο Palazzo del Cinema, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Φεστιβάλ Βενετίας.

Σκηνές από το «Θάνατος στη Βενετία»

 



Timberline Lodge, Όρεγκον

Το Timberline Lodge στο Όρεγκον                                                                                                   Photo: Michael Chiert

Σκηνή από το «Η Λάμψη»
 

Το σαλόνι που έγινε γνωστό από τη
ταινία

Σκηνή από το «Η Λάμψη»
 

Η Λάμψη
Σε υψόμετρο 1.900 μέτρων βρίσκεται το Timberline Lodge, ένα χειμερινό ski resort στην πολιτεία του Όρεγκον. Στους διαδρόμους του έχει τρέξει ποτάμι το αίμα. Όχι πραγματικό, μη τρομάζετε. Εκεί γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας «Η Λάμψη» - The Shining (1980) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον.
 


Chateau Marmont, Λος Άντζελες


Το Chateau Marmont στο Λος Άντζελες

Η αφίσα του «Somewhere»

Somewhere, Τέσσερα Δωμάτια, The Doors
Η τελευταία ταινία της Σοφία Κόπολα, με τίτλο «Somewhere» (2010), η οποία βραβεύτηκε με το Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, γυρίστηκε σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου στο θρυλικό Chateau Marmont, στο Λος Άντζελες. Το ιστορικό ξενοδοχείο του επιχειρηματία Αντρέ Μπαλάζ, που συνδυάζει τη διακριτική πολυτέλεια του σύγχρονου Χόλιγουντ με την κλασική αύρα και τη λάμψη μιας παλιότερης εποχής του, ενέπνευσε και φιλοξένησε πλήθος καλλιτεχνών και αστεριών. Μερικές άλλες γνωστές ταινίες που έχουν φιλοξενηθεί στο Chateau Marmont είναι το «Τέσσερα Δωμάτια» - Four Rooms (1995) με τον Τιμ Ροθ, The Doors (1991) με τον Βαλ Κίλμερ και «Rock Star» (2001) με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ.
 


Beverly Wilshire, Μπέβερλι Χιλς


Το Beverly Wilshire στο Μπέβερλι Χιλς

Σκηνές από το «Pretty Woman»

 

Pretty Woman
Δίπλα στο Rodeo Drive, το πολυτελές Beverly Wilshire ενθουσιάζει εδώ και χρόνια τις shopaholics και τις φαν της ταινίας «Pretty Woman» (1990). Όλοι θέλουν να δουν τη σουίτα που έμεναν ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Τζούλια Ρόμπερτς -παρόλο που η ταινία ολοκληρώθηκε σε στούντιο και το ξενοδοχείο χρησιμοποιήθηκε για συμπληρωματικά γυρίσματα. Επιπλέον, αν είστε άντρας σας ενημερώνουμε ότι τι ξενοδοχείο αποτέλεσε φόντο για την ταινία «Ο Μπάτσος Του Μπέβερλι Χιλς» - Beverly Hills Cop (1984).





pigi:http://www.thea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...