Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: απόκριες σε Βενετσιάνικο σκηνικό

22 Φεβρουαρίου 2012




Πάνω από 40 ομάδες, γύρω στα 30 άρματα και χιλιάδες κόσμου ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι με τη ζωντάνια και το κέφι που κάνει την Κρήτη να μιλάει για το «καρναβάλι της» και την Πάτρα να αναγνωρίζει έναν σοβαρό ανταγωνιστή.



Η πόλη του Ρεθύμνου, με την κομψότητα του παλιού της λιμανιού και τη γεμάτη ζωή μεσαιωνική πόλη, είναι ένας πλήρης προορισμός χειμώνα – καλοκαίρι. Αλλά όσοι έχουν περάσει εκεί το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, ευχαρίστως θα το ξανάκαναν! Με μια παράδοση στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που κρατάει από το 1914, το Ρέθυμνο οργανώνει και φέτος στο βενετσιάνικο σκηνικό του το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη τη χώρα. Εδώ και μέρες η πόλη έχει βάλει το πιο χρωματιστό κοστούμι της και κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, πετώντας σερπατίνες και διοργανώνοντας αμέτρητα happenings όπως πάρτι, χορούς, καντάδες, θεατρικές παραστάσεις ή το αγαπημένο «Κυνήγι του θησαυρού». Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται φυσικά με τη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής με τη συμμετοχή 40 ομάδων, περίπου 30 αρμάτων και χιλιάδων καρναβαλιστών. Φετινό θέμα ο αέρας, με τους διοργανωτές να βάζουν στόχο να τιμήσουν το περιβάλλον και να επισημάνουν τη σημασία που έχει το οξυγόνο στη ζωή μας.


Τα highlights του φετινού Καρναβαλιού

 Η παραδοσιακή νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, η οποία θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο «Ελίνα» (Λ. Κουντουριώτη & Παπανδρέου) και θα τερματίσει στην πλατεία Μικρασιατών. Εκεί, ντόπιοι και επισκέπτες θα πάρουν μια πρώτη γεύση από το κυρίως αποκριάτικο πιάτο της τελευταίας μέρας του καρναβαλιού.
• Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις αρχίζουν από τις 2 το μεσημέρι με την παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων με πλούσιο dj set και κορυφώνονται στις 7 το απόγευμα με την τελετή λήξης και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην ανατολική παραλία Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου.
• Τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, με το πρώτο φως, θ’ αρχίσουν ν’ ανεβαίνουν στον ουρανό οι πρώτοι χαρταετοί σηματοδοτώντας τα παραδοσιακά Κούλουμα, τα οποία και αυτά συνοδεύονται από μουσική, εκπλήξεις και πλήθος εκδηλώσεων, όπως την αναβίωση του εθίμου του μουτζουρώματος και της Καμήλας ή το Αυγομάζωμα.
 
Photos: courtesy carnivalrethymno.gr

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
 

Διαμονή

Casa Moazzo Suites & Apartments



Δίπλα στην πλατεία της μητρόπολης με το διατηρητέο καμπαναριό και πολύ κοντά στο ενετικό κάστρο της Φορτέτσας, βρίσκονται οι έξι εκλεκτές σουίτες του Casa Moazzo. Καθεμιά είναι διαφορετική από την άλλη, αλλά όλες είναι φτιαγμένες εκεί που διασταυρώνονται η τοπική παράδοση, οι σύγχρονες ανέσεις, η ιστορική αισθητική και το οικολογικό πνεύμα - ακριβώς στο σταυροδρόμι των απολαύσεων. Τα υπέρδιπλα στρώματα της Coco mat δε θα σε αφήνουν να ξεκινήσεις για μια επίσκεψη στο Αρκάδι. Οι μπανιέρες με το υδρομασάζ θα σε καθυστερούν από τα αποκριάτικα happenings. Η αριστοκρατική διακόσμηση θα διεκδικεί το βλέμμα σου από τα πυροτεχνήματα της καύσης του Καρνάβαλου. Είναι δύσκολο να εγκαταλείψεις μια ιστορική κατοικία που ανήκε σε Βενετσιάνους ευγενείς, προκειμένου να χαρείς το πλούσιο γιορτινό κλίμα της πόλης – αν όμως τα ζήσεις εναλλάξ και τα δύο, θα περάσεις ένα αξέχαστο αποκριάτικο διάλειμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...