ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΜΟΝΗ

20 Οκτωβρίου 2010


Η επιλογή του ξενοδοχείου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού και εξαρτάται από το πόση σημασία δίνει κανείς όχι μόνο στον ύπνο του, αλλά και στο περιβάλλον, που ουσιαστικά, θα αποτελεί το «σπίτι» του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.


Πρέπει, λοιπόν, να είναι ένας χώρος που εκτός του ότι θα μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, θα εξυπηρετεί και ως προς τις μετακινήσεις μας. Είναι πάντα πιο ευχάριστο, όταν κανείς θέλει να δει μια πόλη, να μπορεί να κινηθεί πεζός.

Εντούτοις, το ξενοδοχείο παραμένει μια πολύ προσωπική υπόθεση. Προσωπικά, επιλέγω ξενοδοχεία με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

•Καθαριότητα (φευ, το σημαντικότερο!)

•Περιβάλλον (πώς είναι τα δωμάτια)

•Τοποθεσία (σε ποιο σημείο της πόλης βρίσκεται)

•Τιμή / Παροχές
Πολλά ξενοδοχεία παρόλο που έχουν λιγότερα αστέρια, επειδή είναι πιο μικρά, είναι και πιο περιποιημένα. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι εντυπωσιακοί στα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά ελέγξτε τα δωμάτια πριν κλείσετε. Συμβαίνει ενίοτε τα δωμάτια να είναι μικρά. Πολλά ξενοδοχεία, επίσης, κάθε τόσο κάνουν προσφορές στις τιμές τους.
Πριν κάνετε κράτηση, θα πρέπει να έχετε κάνει μια έρευνα αγοράς στο ίντερνετ, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε ποιο είναι το καλύτερο ξενοδοχείο ανάμεσα σε όσα βρήκατε.
Διαβάστε τα σχόλια που έχουν αφήσει προηγούμενοι πελάτες των ξενοδοχείων, δώστε σημασία στις φωτογραφίες και στις παροχές κάθε μονάδας (π.χ. περιλαμβάνεται το πρωινό και οι φόροι στην τιμή ή θα πρέπει να τα πληρώσετε έξτρα;).
Παρακάτω, θα βρείτε μια λίστα από τα site που εμπιστεύομαι και ανατρέχω, όταν θέλω να κλείσω ξενοδοχείο, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου:



•Το πολύ καλό site http://www.venere.com/ (σε πολλές γλώσσες)

•Το επίσης πολύ καλό site http://www.booking.com/ (σε πολλές γλώσσες - και στα ελληνικά)

•To site του http://www.hotel.info/ (σε πολλές γλώσσες)

Επίσης:

http://www.agoda.gr/

• http://www.octopustravel.com/gr/

Αφού βρείτε το ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ψάξετε επίσης σε ΜΕΤΑ-ΜΗΧΑΝΕΣ αναζήτησης (είναι μηχανές αναζήτησης που συγκρίνουν σε διάφορους παροχείς του ιδίου ξενοδοχείου ποιός το κοστολογεί φθηνότερα). Προσοχή όμως!
Ενδέχεται να βρείτε σε κάποιον παροχέα το ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει φθηνότερα απ' ότι το είχατε βρει αλλού, ελέγξτε όμως πρώτον αν είναι ένας αξιόπιστος παροχέας και δεύτερον και κυριότερον, τί σας προσφέρει στη χαμηλότερη τιμή (π.χ. διαθέτει πρωινό, τί τύπου δωμάτια είναι, κλτ)
Η μετα - μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιώ: http://www.hotelscomparison.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...