ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

20 Οκτωβρίου 2010


Αρχικά πρέπει να σκεφτείτε πού θέλετε να πάτε και πόσες μέρες θα έχετε στη διάθεσή σας. Τα μακρινά ταξίδια απαιτούν συνήθως αρκετές μέρες. Τα μικρά ταξίδια είναι πιό ευέλικτα. Σκεφτείτε έναν προορισμό που ονειρεύεστε χρόνια. Μια εικόνα που είδατε σε κάποιο περιοδικό και σας έχει μείνει αξέχαστη. Συζητήστε το με τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες για να βρείτε μια χρυσή τομή, έναν προορισμό που να αρέσει σε όλους. Αν παραμένετε αναποφάσιστοι, γράψτε τους υποψήφιους προορισμούς σε χαρτάκια και τραβήξτε κλήρο!


Σκεφτείτε το κατά πόσον η οικογενειακή σας κατάσταση σας επιτρέπει να ταξιδέψετε σε συγκεκριμένους προορισμούς. Αν, για παράδειγμα, σκοπεύετε να πάρετε μωρά και εν γένει μικρά παιδιά μαζί σας στο ταξίδι, είναι καλύτερο το να περιοριστείτε στα ευρωπαϊκά εδάφη, καθότι οι πολύωρες πτήσεις κουράζουν και εξαντλούν τα παιδιά. Σημαντικότατο είναι επίσης σε αυτήν την περίπτωση να επιλέξετε έναν προορισμό που να προσφέρει ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το οικονομικό κομμάτι έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες: με την επιλογή των πτήσεων, των ξενοδοχείων, μεταφορών, κτλ. Υπάρχει όμως ένα μυστικό: οι τιμές ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία αναχώρησης, οπότε κλείστε το ταξίδι σας νωρίς!
Ιδέες για προορισμούς μπορείτε να πάρετε μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Ταξιδεύοντας» της εξαιρετικής Μάγιας Τσόκλη, από το περιοδικό της, Passport, αλλά και από το ομώνυμο site τους: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/news/ecom/frontpage_1Rfact&xml/&aspKath/Passport

http://www.trekearth.com/ : υπέροχο site με φωτογραφίες από όλο τον κόσμο.

Επίσης το περιοδικό Αθηνόραμα ,το «ΓΕΩ» (ένθετο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία») και τα «Ταξίδια» (ένθετο της εφημερίδας «Καθημερινή» http://trans.kathimerini.gr/travel ) δημοσιεύει κάθε εβδομάδα κάποιο ταξιδιωτικό αφιέρωμα και βέβαια το http://iconstraveller/ του Τάσου Δούση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...