EΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

20 Οκτωβρίου 2010


Το πώς θα πάτε από το αεροδρόμιο στο μέρος που μένετε, το πόσο και πώς θα μετακινηθείτε τις ημέρες του ταξιδιού σας, είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολήσει πριν φτάσετε στον προορισμό σας.
Επειδή συνήθως τα αεροδρόμια των μεγάλων πόλεων βρίσκονται εκτός κατοικημένων περιοχών, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στο κέντρο:

  • Με λεωφορείο ή μετρό ή τραίνο – Στα περισσότερα αεροδρόμια υπάρχει γραμμή αστικής ή υπεραστικής συγκοινωνίας που συνδέει το αεροδρόμιο με κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης.Πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις συγκοινωνίες μπορείτε να βρείτε μέσα σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό, καθώς και στα site των on-line οδηγών. Πολλά κράτη διαθέτουν επίσης ιστοσελίδα αφιερωμένη στις αστικές τους συγκοινωνίες.

  • Με ταξί – Συνήθως είναι ο ακριβότερος τρόπος και όχι πάντα ο συντομότερος. Εξαρτάται από τη χώρα. Στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, πάντως νομίζω ότι ο συντομότερος δρόμος είναι το μετρό. Υπάρχει σήμανση στα αεροδρόμια για το πού βρίσκεται η πιάτσα των ταξί. Δείτε και το σχετικό post
                          http://taxidakiaddict.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html

  • Με αυτοκίνητο που θα νοικιάσουμε – Βολεύει κυρίως στην περίπτωση που μείνετε έξω από την πόλη και σκοπεύετε να επισκεφθείτε κι άλλα μέρη.

Για να νοικιάσει κανείς αυτοκίνητο εντός Ευρώπης χρειάζεται να έχει το ευρωπαϊκού τύπου δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου τουλάχιστον έναν χρόνο και στις περισσότερες περιπτώσεις πιστωτική κάρτα. Εκτός Ευρώπης ισχύει το διεθνές δίπλωμα οδήγησης.Οι περισσότερες εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτου θα σας ζητήσουν μια χρηματική εγγύηση κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Αυτό το ποσόν θα δεσμευτεί στην πιστωτική σας κάρτα μέχρι την επιστροφή του.

Είναι σημαντικό, την στιγμή που θα παραλάβετε το αυτοκίνητο, να κάνετε, μαζί με τον υπάλληλο έναν εκτεταμένο έλεγχο εσωτερικά και εξωτερικά, κι αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ζημιές που έγιναν από προηγούμενο πελάτη, να καταγραφούν στο χαρτί, ώστε να μην τις χρεωθείτε εσείς, όταν παραδώσετε το αυτοκίνητο.

Προτού αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο σκεφτείτε κατά πόσον είναι ασφαλές να οδηγήσετε στον συγκεκριμένο προορισμό. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, η οδήγηση γίνεται ανάποδα και η προσαρμογή δεν είναι εύκολη υπόθεση.



Εξετάστε καλά τον προορισμό σας και τις οδικές συνθήκες που επικρατούν.Αν αποφασίσετε εντέλει να νοικιάσετε αυτοκίνητο σε ένα ξένο κράτος, σας διαβεβαιώ, ότι το GPS είναι σωτήριο!!
Τα site που συνιστώ για ενοικίαση  αυτοκινήτου:

http://www.autoeurope.eu/ : μηχανή αναζήτησης που βρίσκει τις φθηνότερες τιμές ενοικιάσεως αυτοκινήτου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

http://www.easyterra.com/ : παρόμοιο με το προηγούμενο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...