MHN TOYΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ!!!!

20 Οκτωβρίου 2010


Μην τους αφήσετε να σας χαλάσουν το ταξίδι, αν είστε προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε.


Εδώ μερικές από τις κλασσικές περιπτώσεις που θα πρέπει να προσέχετε, οι οποίες εμφανίζονται ξανά και ξανά με διαφορετικές παραλλαγές:

Ψευτοοδηγοί και προμήθειες:
«Σε πιο ξενοδοχείο πάτε;» Μην απαντήσετε ανύποπτα, ο καλοθελητής θα βρίσκεται πριν από εσάς στο ξενοδοχείο και θα προσποιηθεί στον ξενοδόχο ότι σας έπεισε για να έρθετε εδώ. Η προμήθειά του φυσικά θα επιβαρύνει το δικό σας λογαριασμό.
Συνηθίζεται στην Αίγυπτο, το Μαρόκο και στην Ινδία.
Σε διαφορετικές παραλλαγές, ο ταξιτζής (ή κάποιος απρόσκλητος συνοδός – αν είστε πεζοί), θα σας πάει σε άλλο ξενοδοχείο από αυτό που ζητήσατε (λέγοντας διάφορα ψέμματα ή και χωρίς τη θέλησή σας).

Ταξί, τρίκυκλα και άλλα μέσα μεταφοράς:
Ρωτάτε πάντα προηγουμένως στο ξενοδοχείο σας πόσο κοστίζει η διαδρομή που θα κάνετε (τουλάχιστον μέχρι να έχετε άποψη για το κόστος). Στις χώρες που χρησιμοποιούν ταξίμετρο, επιμένετε να το χρησιμοποιήσουν, αλλιώς κατεβείτε.
  • SOS Σε μεγαλουπόλεις με αυξημένη εγκληματικότητα, ποτέ μη δέχεστε άλλον επιβάτη (ή θείο, γιό, ξάδελφο κλπ) του ταξιτζή. Είναι πιθανό να σας ληστέψουν.
  • Προσοχή σε πειρατικά ταξί (μάθετε να διακρίνετε τα πραγματικά ταξί), υπάρχει κίνδυνος ληστείας.
  • Ποτέ μην πληρώνετε το ταξί σας πριν βγάλετε και την τελευταία αποσκευή.

Προσοχή σε “guides” (ακόμα και πιτσιρίκια) που θέλουν να σας ξεναγήσουν: αν και τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει πρόβλημα, σε επικίνδυνες περιοχές μπορεί να είναι το πρόσχημα για να σας οδηγήσουν κάπου απόμερα, που θα περιμένει ο συνεργός τους για να σας ληστέψουν.

Κλοπές:
Προσοχή σε ότι σας τραβά την προσοχή, συνηθίστε να στρέφετε ταυτόχρονα την προσοχή σας στο πορτοφόλι σας και στη φωτογραφική σας μηχανή. Οι περιπτώσεις είναι άπειρες, από την ηλικιωμένη κυρία που λιποθυμά μπροστά σας, ή τα πιτσιρίκια που σας αποσπούν την προσοχή. Αυτόματα να σκέφτεστε τα πράγματά σας.

  • Ποτέ μη δέχεστε υπερβολικά φιλικές προσκλήσεις για ποτό, φαγητό σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να ρίξουν κάτι στο ποτό σας, στη δεύτερη να σας ληστέψουν. Χρησιμοποιείστε τον κοινό νου για να ξεχωρίσετε τους ειλικρινείς ανθρώπους από τους απατεώνες. Είναι ευκολότερο από ότι νομίζετε. Συνηθισμένο δόλωμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι νεαρά κορίτσια που δέχονται "να βγουν μαζί σας".
  • Ποτέ μην πιάνετε στον χώρο που βρίσκεται το πορτοφόλι σας, αν κάποιος σας φωνάξει, «εε πρόσεχε τα λεφτά σου». Απλώς δείχνετε στον επίδοξο κλέφτη που βρίσκεται το πορτοφόλι σας για να προετοιμαστεί καλύτερα.
  • Προσοχή σε ένστολους αστυνομικούς που σας δείχνουν ταυτότητα: Οι αληθινοί αστυνομικοί ποτέ δε δείχνουν ταυτότητα. Ψεύτικους αστυνομικούς θα τους αναγνωρίσετε επίσης από τη νευρικότητά τους.
Και πάνω από όλα ποτέ μην αφήσετε όλα τα παραπάνω να σας χαλάσουν το κέφι για το ταξίδι: είναι μέρος της εμπειρίας κι αυτό.



 Ο καλός ταξιδιώτης είναι ο προετοιμασμένος ταξιδιώτης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...