ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ

12 Νοεμβρίου 2010


Μετά από αρκετά ταξίδια με βαλίτσα υπέρβαρη ή ταξίδια στα οποία συνειδητοποιήσατε, όταν πια ήταν αργά, ότι ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας σημαντικά πράγματα, επιτέλους είστε ικανοί να φτιάξετε την τέλεια βαλίτσα. Ισχύει όμως το ίδιο και για την χειραποσκευή σας (ή περισσότερο γνωστή διεθνώς ως carry on) ή κάθε φορά ψάχνετε να βρείτε αντικείμενα που τελικά δε σκεφτήκατε να πάρετε μαζί σας; Για να μην ξανασυμβεί αυτό, δείτε τα 10 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να περιέχει το «βαλιτσάκι του sport Billy» για κάθε οργανωμένο ταξιδιώτη.

  • Υγρά μαντηλάκια: τα πιο απαραίτητα αντικείμενα σε ένα ταξίδι, είναι τα πολυχρηστικά, όπως τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, από το να απολυμάνουν τα χέρια σας μετά την τουαλέτα ή ένα γεύμα, μέχρι να φρεσκάρουν το πρόσωπό σας μετά από αρκετές ώρες ταξιδιού ή να καθαρίσουν τη λερωμένη σας τσάντα.
  • Οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα: αν το ταξίδι σας είναι μακρύ ή έχετε αρκετές ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο, ένα από τα χειρότερα συναισθήματα είναι η δυσάρεστη αναπνοή. Ένα μίνι πακέτο οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας και λίγα λεπτά στην τουαλέτα, θα σας απαλλάξουν από αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση και θα φρεσκάρουν την αναπνοή σας.
  • Σημειωματάριο και στυλό: μπορεί να σας φανούν χρήσιμα είτε ταξιδεύετε μόνοι για δουλειά, είτε με φίλους ή με την οικογένεια για αναψυχή... για να σημειώσετε μια σημαντική διεύθυνση, ταξιδιωτικές πληροφορίες ή ένα τηλέφωνο ή ακόμη για να καταγράψετε τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις από το ταξίδι.
  • Μικρό τσαντάκι με φάρμακα: δε λέμε να κουβαλάτε ολόκληρο φαρμακείο μαζί σας, αλλά μερικά σημαντικά φάρμακα που μπορεί να σας φανούν απαραίτητα σε ένα ταξίδι, όπως ένα κουτάκι παυσίπονα, κάποιο φάρμακο για το στομαχόπονο, αυτοκόλλητους επιδέσμους, δραμαμίνες και μια αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα.
  • Μπισκότα ή μπάρες δημητριακών: σε ένα μακρύ ταξίδι δε θα έχετε πάντα τη δυνατότητα να τρώτε όποτε πεινάτε ή δε θα σας αρέσει κάθε τι που θα σας προσφέρουν. Για να μην αφήσετε λοιπόν άδειο το στομάχι σας, φροντίστε να έχετε μαζί σας μερικά μπισκότα ή μπάρες δημητριακών που θα σας κόψουν την πείνα μέχρι να απολαύσετε ένα κανονικό γεύμα.
  • Πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν: ένα ακόμη αντικείμενο που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί, αλλά μπορεί πολλές φορές να σας φανεί χρήσιμο σε ένα ταξίδι, είναι μερικά σακουλάκια αποθήκευσης αντικειμένων που μπορεί να τα χρησιμοποιήσετε από το να βάλετε μέσα τα κοσμήματα που σας ενοχλούν, μέχρι να πετάξετε μικρά σκουπίδια όταν η αεροσυνοδός αργεί να έρθει ή να αποθηκεύσετε το μισοφαγωμένο σας σάντουιτς.
  • Μικρός φακός: ένας μικρός φακός μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος, είτε σε κάποιο χώρο όπου δεν υπάρχει φωτισμός, είτε για να ψάξετε κάτι μέσα στην τσάντα σας. Αντί αυτού, μπορείτε να έχετε ένα φωτάκι διαβάσματος που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επιπλέον για να μην ενοχλείτε τους συνταξιδιώτες σας.
  • Ακουστικά: είτε βρίσκεστε μέσα στο αεροπλάνο, είτε σε χώρους με πολύ κόσμο, τα ακουστικά είναι χρήσιμα τόσο για εσάς, όσο και για τους διπλανούς σας. Αφήστε που αρκετές αεροπορικές εταιρείες πλέον τα χρεώνουν, οπότε ήδη θα έχετε προνοήσει για το πορτοφόλι σας.
  • Μικρή κουβέρτα ή εσάρπα: μερικές αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν πλέον και τις κουβέρτες, γι’ αυτό μια καλή λύση θα είναι να έχετε μαζί σας μια μικρή κουβέρτα ταξιδιού ή μια εσάρπα, γιανα μην...παγώσετε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Λαστιχάκια: τα λαστιχάκια είναι χρήσιμα όχι μόνο για τα μαλλιά σας, αλλά για να κλείσετε ένα ανοιχτό σακουλάκι, να δέσετε μεταξύ τους μικρά αντικείμενα ή ακόμη και για να...απασχολείτε τα χέρια σας όταν έχετε βαρεθεί σε περιπτώσεις υπερατλαντικών πτήσεων!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...