Τα gadgets του ταξιδιού

11 Νοεμβρίου 2010


Οι φίλοι σας λένε γκατζετάκια-και όχι άδικα. Συχνά ταξιδεύετε ως κινητό τηλεοπτικό συνεργείο σε εμπόλεμη ζώνη. Δείτε ποια είναι τα εντελώς απαραίτητα gadgets για κάθε ταξίδι και αφήστε τον επαγγελματικό εξοπλισμό στους επαγγελματίες!
  • Φωτογραφική μηχανή: Το Α και το Ω του ταξιδιού
Ταξίδι χωρίς φωτογραφική μηχανή δεν υφίσταται. Μπορεί να αφήσετε πίσω σας τα πάντα αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσετε τα υπέροχα μέρη που θα δείτε ίσως για πρώτη φορά στη ζωή σας.
Tip: Προτιμήστε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που θα σας δώσει τη δυνατότητα να δείτε εκείνη τη στιγμή τις φωτογραφίες σας και να αποθηκεύσετε ή να σβήσετε όσες επιθυμείτε.



  • Κινητό τηλέφωνο: για να είστε διαρκώς σε επαφή
Τώρα πια που η τηλεφωνία δε γνωρίζει σύνορα, το κινητό σας τηλέφωνο είναι σχεδόν απαραίτητο σε κάθε ταξίδι. Ενημερώστε από πριν την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον προορισμό σας ή επιλέξτε τη δυνατότητα αυτόματου roaming-όπου το κινητό σας θα «αναγνωρίζει» αυτόματα τη χώρα που βρίσκεστε και θα σας συνδέει με τα τοπικά δίκτυα.
Tip: Οι χρεώσεις τηλεφωνίας των ξενοδοχείων είναι συχνά υπερβολικές, οπότε είναι ίσως προτιμότερο να πάρετε μαζί στο ταξίδι σας το κινητό σας, ώστε να είστε διαρκώς σε επαφή τόσο με τους δικούς σας ανθρώπους όσο και με τους συνεργάτες σας.



  • Ένας υπολογιστής...τσέπης!
Είτε για δουλειά είτε διασκέδαση, οι νέοι, μικροί και απολύτως φορητοί υπολογιστές που ονομάζονται Netbooks, θα σας λύσουν τα χέρια στα ταξίδια. Έχουν ελάχιστο βάρος και απεριόριστες δυνατότητες, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να είστε διαρκώς on-line ή ακόμη να παρακολουθήσετε μια αγαπημένη ταινία στο αεροπλάνο ή στο ξενοδοχείο σας.
Tip: Στο εξωτερικό, οι wi-fi συνδέσεις είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Σε κεντρικά σημεία των πόλεων-πλατείες, μουσεία, κεντρικά καφέ-θα έχετε τη δυνατότητα να σερφάρετε ασύρματα χάρη στο θαυματουργό σας Netbook.

  • GPS: Ένας οδηγός για τα δύσκολα...
Αν ταξιδέψετε με αυτοκίνητο στο εξωτερικό ή σκοπεύετε να νοικιάσετε εκεί κάποιο αμάξι, μην ξεχάσετε το GPS. Σε μια ξένη χώρα είναι εύκολο να χαθείτε στους δαιδαλώδεις αυτοκινητόδρομους ή στα μικρά στενάκια της πόλης.
Tip: Ζητήστε από πριν από το κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων να σας προμηθεύσει με ένα GPS και ταξιδέψτε με άνεση και ασφάλεια σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

  • I-pod ή MP3: Ταξιδεύοντας παρέα με την αγαπημένη σας μουσική
Οι σύγχρονοι «ναοί» της μουσικής είναι τα i-pod ή τα MP3 που αποθηκεύουν σε ψηφιακή μορφή την αγαπημένη σας μουσική. Ταξιδέψτε μαζί τους καθώς είναι ιδιαίτερα ελαφριά και διασκεδαστικά.
Tip: Συγκεντρώστε στο i-pod σας, τα αγαπημένα σας τραγούδια και αφήστε το χρόνο να κυλήσει σαν νεράκι στα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια ή στις περιπλανήσεις σας στις πόλεις του κόσμου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...