ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

18 Δεκεμβρίου 2010


Στην Αυστραλία, το καλοκαίρι (Δεκέμβριος – Φεβρουάριος) βρίσκει τον κόσμο, ανάσκελα στην παραλία, ή στην εξοχή. Tο έλκηθρο του Άη Βασίλη, σέρνουν τα… καγκουρώ, ενώ πολλές φορές ο ίδιος καταφτάνει στις παραλίες με το κανό του.


Η θερμοκρασία εκεί, συνήθως κυμαίνεται από 25-35 βαθμούς κελσίου..Το ίδιο συμβαίνει και στη Ν. Ζηλανδία, όπου όλες οι οικογένειες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην παραλία..Στη Χαβάη, ο Άη Βασίλης, επίσης καταφτάνει στις παραλίες με κανό…

Οι οικογένειες απολαμβάνουν το εορταστικό τους δείπνο και διασκεδάζουν, τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, πάντα στο Χαβανέζικο ρυθμό όμως..

Τα δώρα που παίρνουν τα παιδιά είναι συνήθως σανίδες του σερφ, τις οποίες και δοκιμάζουν στη θάλασσα, αμέσως..Ακόμη πιο μακρυά, στην Ιαπωνία, τα Χριστούγεννα μπορεί να μην είναι επίσημη γιορτή μιας και μόλις το 1% είναι Χριστιανοί, όμως έχουν τόσο επηρεαστεί από τα δυτικά ήθη και έθιμα, που οι Ιάπωνες τρώνε γαλοπούλα στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο τους, ενώ στολίζουν και Χριστουγεννιάτικο δέντρο..

Τα δώρα στα παιδάκια φέρνει ο Hoteiosho…, ένα πλάσμα που έχει μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του κι έτσι ξέρει ποιο παιδάκι ήταν καλό και ποιο όχι…Πηγή: www.focusmag.gr
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...