Κλασσικά Χριστούγεννα: Χιόνια, έλατα και strudel

11 Δεκεμβρίου 2010



Πράγα

 Είναι μάλλον αδύνατο να σκεφτούμε ιδανικότερο χριστουγεννιάτικο προορισμό από μια «πόλη των χιλίων πύργων». Η ούτως ή άλλως παραμυθένια Πράγα την περίοδο των γιορτών γίνεται απλώς μαγική –τόσο που μπορεί και να μην προσέξετε ότι βουλιάζει από κόσμο. Στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης στήνεται ένα τεράστιο έλατο, τα ιστορικά κτίρια φωτίζονται ατμοσφαιρικά, η χριστουγεννιάτικη αγορά είναι μία από τις ομορφότερες της κεντρικής Ευρώπης και το χιόνι κάνει τη Γέφυρα του Καρόλου να μοιάζει βγαλμένη απευθείας από ευρωπαϊκό παραμύθι του 18ου αιώνα.

  • Από τις καλύτερες προσφορές, αυτή του Manessis Travel ξεκινά από 595 ευρώ το άτομο για 4 ημέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων τις ημέρες των Χριστουγέννων και από 675 ευρώ το άτομο για 4 ημέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.



Παρίσι

Η πόλη του φωτός φοράει τα καλά της ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου και γίνεται, με τον εορταστικό στολισμό της, ακόμη πιο φαντασμαγορική. Ρομαντικές βόλτες στις όχθες του Σηκουάνα, sightseeing στην Αψίδα του θριάμβου, την Όπερα, την Παναγία των Παρισίων, το Λούβρο, την Πλας ντε λα Κονκόρτ, το Καρτιέ Λατέν, το Πάνθεον και την πλατεία Βαστίλης, αρωματικός καφές και ζεστά κρουασάν με φόντο τα εκατομμύρια φωτάκια του Πύργου του Άιφελ, Christmas parties με αγαπημένους ήρωες στη Disneyland και ρεβεγιόν στα παγκοσμίως φημισμένα παρισινά καμπαρέ θα κάνουν τις φετινές γιορτές εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα.

  • Για να ζήσετε την εμπειρία, το ταξιδιωτικό πρακτορείο 24 Hours προσφέρει πακέτα 4 διανυκτερεύσεων που ξεκινούν από 659 ευρώ το άτομο για διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στο 3 αστέρων ξενοδοχείο Mercure τις ημέρες των Χριστουγέννων και από 649 ευρώ για το ίδιο ξενοδοχείο τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και περιλαμβάνουν εκδρομές – ξεναγήσεις στη Disneyland και τα ανάκτορα των Βερσαλλιών.



Βουδαπέστη

Παρεξηγημένη όσο λίγες και αριστοκρατική όσο οι εκ δυτικών ανταγωνιστές της, η πόλη που πολλοί χαρακτηρίζουν «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης» τα Χριστούγεννα πλημμυρίζει από τη μυρωδιά των παραδοσιακών γλυκών, δονείται στους ρυθμούς του βαλς και χρωματίζεται από τις χριστουγεννιάτικες αγορές που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της. Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγ. Ματία, ο Πύργος των Ψαράδων, η πλατεία Ηρώων, το μεγαλοπρεπές κοινοβούλιο, ο λόφος Γκέλερτ με τη μοναδική θέα καθώς και το νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη περιμένουν να τα ανακαλύψετε –ή να τα θαυμάσετε ντυμένα εορταστικά, αν είστε, όπως πολλοί, τακτικός επισκέπτης.

  • Η προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Sunways Travel για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στην ουγγρική πρωτεύουσα ξεκινά από 560 ευρώ κατ’ άτομο για 4 ημέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό και 610 ευρώ για 4 ημέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων αντίστοιχα.



Βιέννη

Ο κλασσικότερος των κλασσικών χριστουγεννιάτικων προορισμών δεν χάνει ποτέ το αυθεντικό εορταστικό του χρώμα και δε γίνεται σε καμία περίπτωση βαρετός. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως κάθε Ευρωπαίος πολίτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κάνει Χριστούγεννα στη Βιέννη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Από τη μυρωδιά των φρεσκοψημένων strudel, τη μελωδία του βιεννέζικου βαλς και τα επιβλητικά αξιοθέατα όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και το Κοινοβούλιο ολόκληρη η πόλη μοιάζει να ζει και να αναπνέει για αυτήν ακριβώς τη στιγμή του χρόνου.

  • Τις ημέρες των Χριστουγέννων, το ταξίδι θα σας κοστίσει 549 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου 4 αστέρων για 5 ημέρες με το 24 Hours. Την Πρωτοχρονιά, το Manessis Travel προσφέρει πακέτα που ξεκινούν από 699 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο του ξενοδοχείου Hilton για 4 ημέρες.



Ελβετία

Χιονισμένες Άλπεις για τους φανατικούς σκιέρ, ζεστά, χλιδάτα σαλέ για τους κοσμικούς, γραφικά χωριουδάκια δίπλα σε κρυστάλλινες λίμνες για τους ρομαντικούς. Η Ελβετία έχει κάτι για όλους και, βέβαια, το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας με το χιόνι. Α ναι, και με τις σοκολάτες.

  • Όχι μία, αλλά έξι διαφορετικές προτάσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Ελβετία έχει ετοιμάσει για φέτος το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis Travel: 5 ημέρες στη Ζυρίχη, το Σαίν Μόριτζ, το Ιντερλάκεν και τη Λουκέρνη από 799 ευρώ κατ’ άτομο, 8 ημέρες στις Ελβετικές Άλπεις και την Αλσατία από 649 ευρώ το άτομο, 8 ημέρες Ζυρίχη - Λουκέρνη - Καταρράκτες Ρήνου - Ιντερλάκεν - Ανάβαση στο Jungfraujoch από 795 ευρώ κατ’ άτομο, 7 ημέρες γύρος Ελβετίας από 1.099 ευρώ το άτομο είναι μόνο η αρχή. Διαλέγετε και παίρνετε.

To post δεν είναι διαφημιστικό είναι ενημερωτικό
πηγή: http://www.in2life.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...