Το ταξίδι δεν θέλει κόπο. Θέλει «τρόπο»....

5 Δεκεμβρίου 2010


Όσοι ταξιδεύουν συχνά θα γνωρίζουν σίγουρα πως με τη βοήθεια του Internet τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί αρκετά. Αρκεί να ξέρετε τις «σωστές» διευθύνσεις και σχεδόν τα πάντα θα γίνουν πιο γρήγορα, πιο απλά και κυρίως πιο οικονομικά. Δείτε ποιες είναι οι διευθύνσεις-θησαυροί που ανακαλύψαμε για εσάς.

  • Εισιτήρια με ένα «κλικ»
Ξεκινάμε με την αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων. Είτε ψάχνετε για την φθηνότερη πτήση είτε για την πιο αναπαυτική θέση της business class, το http://www.kayak.com/ θα σας λύσει τα χέρια. Εισάγετε τον προορισμό σας και τις ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε και η μηχανή αναζήτησης θα σας εμφανίσει συγκεντρωτικά τις καλύτερες προτάσεις των αεροπορικών εταιριών.
Tip: Μόλις έρθει η ώρα να κλείσετε τα εισιτήριά σας, μην το κάνετε μέσω κάποιας μηχανής αναζήτησης φθηνότερων ναύλων αλλά πηγαίνετε κατευθείαν στο αντίστοιχο site της αεροπορικής εταιρίας που επιλέξατε. Έτσι, θα γλιτώσετε από τυχόν «καπέλα» και προμήθειες που χρεώνουν οι ενδιάμεσοι.



  • Πως θα κλείσω την καλύτερη θέση μέσα στο αεροπλάνο;
Μα φυσικά, πληκτρολογώντας http://www.seatguru.com/. Οι περισσότερες αεροπορικές σας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξετε on line την θέση που προτιμάτε μέσα στο αεροσκάφος, επιβαρύνοντάς σας με μια μικρή χρέωση. Παρά όμως το σχεδιάγραμμα του αεροπλάνου που σας παρέχουν προκειμένου να επιλέξετε την θέση σας, είναι σχεδόν αδύνατο να ξέρετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Με οδηγό σας όμως τον «γκουρού» των θέσεων που διαθέτει αρχεία από όλες τις αεροπορικές και όλα τα αεροσκάφη, θα επιλέξετε την καλύτερη δυνατή θέση.
Tip: Προτιμήστε θέσεις μέσα στο αεροπλάνο που βρίσκονται δίπλα στις εξόδους κινδύνου. Δεν σας το προτείνουμε μόνο για λόγους ασφαλείας αλλά κυρίως επειδή οι κανονισμοί της αεροναυπηγικής επιβάλλουν οι θέσεις αυτές να έχουν περισσότερο χώρο. Έτσι, θα έχετε και εσείς στη διάθεσή σας περισσότερο χώρο για τα πόδια σας.



  • Και για ξενοδοχείο, τι κάνουμε;
Οι εποχές που τα ταξίδια μας διοργανώνονταν αποκλειστικά και μόνο από ταξιδιωτικά γραφεία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το διαδίκτυο μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες και επιλογές. Ψάχνοντας για το καταλληλότερο ξενοδοχείο για την περίπτωσή σας-είτε θέλετε κάτι οικονομικό είτε κάτι ιδιαίτερα πολυτελές- δεν έχετε παρά να κοιτάξετε και πάλι στο http://www.kayak.com/ , στο http://www.dealbase.com/ ή στο http://www.hotels.com/ . Εκεί, ανάλογα με τα δεδομένα που θα εισάγετε (προορισμός, ημερομηνίες ταξιδιού, τιμή) θα έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε πολλά και διαφορετικά ξενοδοχεία.
Tip: Όπως και με τα αεροπορικά εισιτήρια, έτσι και εδώ, δεν θα πρέπει να κλείσετε το ξενοδοχείο σας μέσω κάποιας μηχανής αναζήτησης προκειμένου να αποφύγετε τις εξτρά χρεώσεις. Πηγαίνετε κατευθείαν στο site του ξενοδοχείου και μαζί με την κράτησή σας, αναφέρετε σε ένα e-mail και τυχόν άλλες απαιτήσεις σας (π.χ. δωμάτιο μη καπνιστών, με θέα, με διπλό κρεβάτι ή με δύο μονά κ.λπ.).



  • Μήπως μπερδευτώ με όλα αυτά;
Για όσους ταξιδεύουν συχνά και οργανώνονται μόνοι, υπάρχει ήδη μια «ρουτίνα» στον τρόπο που «κλείνουν» το ταξίδι τους. Οι υπόλοιποι ίσως μπερδευτούν λιγάκι με όλη αυτή τη διαδικασία που τελικά το μόνο που απαιτεί είναι σωστή οργάνωση. Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός που θα σας λύσει τα χέρια στο θέμα της οργάνωσης είναι το http://www.tripit.com/ όπου μπορείτε να εισάγετε όλες τις κρατήσεις και τα δεδομένα του ταξιδιού σας και να σας τα «συμμαζέψει» σε εκτυπώσιμη μορφή ώστε να τα πάρετε μαζί σας για κάθε ενδεχόμενο.
Tip: Ποτέ μα ποτέ μην φεύγετε για ταξίδι χωρίς να έχετε πάρει μαζί σας εκτυπωμένες όλες τις κρατήσεις σας. Επειδή μπορεί ξαφνικά να βρεθείτε στην... Κίνα και ο υπάλληλος του ξενοδοχείου να παίρνει όρκο πως κλείσατε μονόκλινο και όχι δίκλινο, ο καλύτερος τρόπος να τον πείσετε, είναι να του δείξετε εκτυπωμένη την κράτησή σας...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...