Aεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

10 Φεβρουαρίου 2011

,


  • Παραδόξως, δεν είναι πάντα η χαμηλότερη τιμή του εισιτηρίου της πτήσης, όπως θα μπορούσατε να σκεφτείτε. Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους αλλάζουν τις τιμές  των αεροπορικών εισιτηρίων τους, ανάλογα με τον αριθμό των κενών θέσεων που έχουν απομείνει στο κυρίως επίπεδο. Αν αποφασίσετε ότι θα θέλατε να πετάξετε την επόμενη εβδομάδα, μπορείτε να πληρώσετε για ένα αεροπορικό εισιτήριο της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, ακόμα περισσότερο από όταν πετούν κανονική αεροπορική εταιρεία. Σε περίπτωση που προγραμματίσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων, αξίζει να χρησιμοποιεί αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.



  • Χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες παρέχουν στη βασική τιμή του εισιτηρίου της πτήσης μόνο τις υπηρεσίες που συνδέονται άμεσα με τη μεταφορά. Αυτό σημαίνει, ότι εάν χρειαστείτε  για  π.χ. επί του σκάφους συνοδεία ενός παιδιού, αλλαγή ημερομηνία πτήσης, ακόμα και ένα αναψυκτικό θα πρέπει να καταβάλετε πρόσθετα τέλη για αυτό. Επιπλέον, οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους συνήθως δεν προσφέρουν καμία εκπτώση για φοιτητές ή για τα παιδιά ηλικίας δύο και περισσότερο. Χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες παρέχουν μόνο απευθείας πτήσεις χωρίς καμία αλλαγή.

  • Εισάγετε την αναχώρησή σας και πόλη προορισμού ή η χώρα στα κατάλληλα πλαίσια  στις ιστοσελίδες http://www.flylowcostairlines.org/   Όλα θα εμφανιστούν. Όταν η αεροπορική εταιρεία δεν προσφέρει μια απευθείας πτήση προς τον προορισμό, θα δείτε one-stop ή δύο απευθείας πτήσεις.
  • Στην περίπτωση αυτή, κάθε πτήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλη εταιρεία και θα πρέπει να αγοράσει το αεροπορικό εισιτήριο χωριστά για κάθε πτήση.



  • Θα αγοράσετε τα αεροπορικά εισιτήρια ξεχωριστά για κάθε πτήση. Θα πρέπει να παραλάβετε τις αποσκευές σας στο αεροδρόμιο, όταν αλλάζετε τα αεροπλάνα, καθώς και να κάνετε check-in και πάλι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να αλλάξετε τα αεροπλάνα, δεδομένου ότι είναι μόνο δική σας ευθύνη όταν χάσετε την πτήση ανταπόκρισης, λόγω της καθυστέρησης του πρώτου αεροπλάνου. Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι αποσκευές σας μπορεί να καθυστερήσουν ή ότι θα πρέπει να μεταβούν σε άλλο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Όταν χάσετε την πτήση σας λόγω οποιουδήποτε λόγου, οι αεροπορικές εταιρείες θα διεκδικήσουν την αμοιβή από σας για την αλλαγή της ημερομηνίας πτήσης για την επόμενη μέρα (συνήθως € 60).



  • Μπορείτε οι ίδιοι να ασφαλιστείτε έναντι των απρόβλεπτων καταστάσεων που συνδέονται με την αλλαγή των αεροπλάνων.

  • Όταν επιλέξετε μια αεροπορική εταιρία, που θέλετε να πετάξετε, θα βρείτε την πιο κατάλληλη πτήση για σας στις ιστοσελίδες της εταιρείας. Κάντε κλικ στο κουμπί book για να προχωρήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στις σελίδες του web.



  • Θα πρέπει να πληρώσετε για το αεροπορικό εισιτήριο με την πιστωτική σας κάρτα. Οι περισσότερες από τις αεροπορικές εταιρίες δέχονται  τις πιστωτικές κάρτες όπως η Visa, Switch, Delta, MasterCard, American Express και Diners Club κ.α.



  • Θα πάρετε έναν κωδικό αντί για ένα αεροπορικό εισιτήριο έγγραφο, το οποίο θα δείξετε κατά το check-in ελέγχου μαζί με το διαβατήριό σας. Ο κωδικός θα εμφανιστεί στην οθόνη μετά την πληρωμή και την ίδια στιγμή  θα σταλεί στο e-mail σας.

  • Ελέγξτε τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών που έχετε επιλέξει για να μάθετε όλους τους πιθανούς τρόπους πληρωμής, καθώς ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες  για την πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου.

  • Την ημέρα της αναχώρησής σας, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο συνήθως το αργότερο 40 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης του αεροπλάνου. Κάθε εταιρία έχει διαφορετικούς όρους και κανόνες για αυτό, οπότε για να είστε σίγουροι  να ελέγξετε την ακριβή ώρα στις ιστοσελίδες της εταιρείας.


  • Κατά το check-in να έχετε μαζί σας έγγραφα που  θα αποδεικνύουν την ταυτότητά σας, το διαβατήριό σας ή ταυτότητα, τον κωδικό του εισιτηρίου της πτήσης . Τσεκάρετε εκ των προτέρων ποιο είναι το είδος των αποσκευών που μπορείτε να έχετε στο σκάφος και ποιό είναι το επιτρεπόμενο βάρος .

  •  Αν αποσκευές σας ζυγίζουν περισσότερο από ό, τι επιτρέπεται, θα πρέπει να καταβάλλετε ένα τέλος για κάθε κιλό στις  υπέρβαρες αποσκευές (συνήθως περίπου 5 έως 7 ευρώ ανά ένα κιλό).



  • Μπορείτε να αγοράσετε αναψυκτικά, καθώς και μικρά δώρα μέσα στο αεροπλάνο. Σε κάποια από τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών μπορείτε να δείτε το μενού πτήσης και να πληρώσετε για το αναψυκτικό εκ των προτέρων από την πιστωτική σας κάρτα.



  • Στο αεροδρόμιο άφιξης, θα συλλέξετε μόνο τις αποσκευές σας. Σε περίπτωση που πετούν σε κάποιον άλλο προορισμό, πηγαίνετε πάλι στο check-in counter της  αεροπορικής εταιρείας.



Ελπίζω ότι οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν για  να ταξιδεύετε με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους εύκολα και άνετα.

  • Οι πληροφορίες σε αυτό το κείμενο είναι μόνο γενικές και μπορεί να διαφέρουν σε κάθε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Παρακαλούμε, ελέγχετε πάντα τους όρους και τους κανόνες του επιλεγέντος μεταφορέα πριν από την αγορά του αεροπορικού εισιτηρίου ιστοσελίδες της εταιρείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...