Tα adults only ξενοδοχεία ήρθαν και στην Ελλάδα!!!!!

11 Φεβρουαρίου 2011


Μπορεί στην Ελλάδα να μας φαίνεται περίεργη και ακραία τάση, όμως στην Ευρώπη, τα adults only ξενοδοχεία υπάρχουν ήδη πολλά χρόνια και μάλιστα σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία.
Δημιουργήθηκαν προκειμένου να ικανοποιήσουν την ανάγκη πολλών νέων ενήλικων ανθρώπων ηλικίας άνω των 18 ετών, που ήθελαν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς την βαβούρα των μικρών παιδιών που είναι ικανά να σηκώσουν όλο το ξενοδοχείο στο πόδι.
Ανάμεσα στην ειδική αυτή ομάδα τουριστών περιλαμβάνονται νεόνυμφοι, άνθρωποι 35-40 ετών χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις ή άνω των 50, που τα παιδιά τους «έχουν βρει τον δρόμο τους» και νέοι γονείς, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν λίγες ημέρες ρομαντικών διακοπών ως ζευγάρι.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τις ήρεμες και χαλαρές αυτές διακοπές; Η πλήρης απουσία παιδιών που τρέχουν ουρλιάζοντας στους κήπους των ξενοδοχείων, που κάνουν φασαρία στο εστιατόριο, που «ζουζουνίζουν» γύρω από τα τραπέζια άλλων επισκεπτών του ξενοδοχείου, που αναστατώνουν τους θαμώνες γύρω από την πισίνα κ.λπ…
Αρκεί να σημειωθεί, πως οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ενηλίκων ανά τον κόσμο είναι πολύ υψηλές, ενώ η αναζήτηση της φράσης «adult-only hotels» (ξενοδοχεία ενηλίκων) στο "Google" επιστρέφει πάνω από 35,3 εκατομμύρια αποτελέσματα!
Με πρώτη διδάξασα την Καραϊβική, τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία δέχονται και γονείς με παιδιά-εφήβους άνω των 14-16 ετών, προσφέρουν προϊόντα χαλάρωσης και αναζωογόνησης, «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα των ενηλίκων.
Τι γίνεται στην Ελλάδα;
Στην χώρα μας ο θεσμός της οικογένειας ακόμη καλά κρατεί και έτσι οι οικογενειακές διακοπές φαίνεται πως μέχρι πρόσφατα κρατούσαν τα πρωτεία στις ξενοδοχειακές κρατήσεις. Όμως από την μία η κρίση που περνά ο θεσμός του γάμου και από την άλλη η αυξανόμενη και ολοένα και πιο δυναμική «φυλή» των εργένηδων που φαίνεται πως αναζητούν ήρεμες και χαλαρές διακοπές μακριά από την παιδική «φασαρία» οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των πρώτων adults only ξενοδοχείων και στην Ελλάδα.
Στα χνάρια μιας παγκόσμιας τάσης που ξεκίνησε από τις παρυφές του Κόλπου του Μεξικού με τα υπερπολυτελή θέρετρα και συνεχίστηκε σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα, τα Γκραν Κανάρια, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Μάλτα και η Κύπρος, τα πρώτα ξενοδοχεία του είδους στην Ελλάδα λειτουργούν εδώ και λίγα χρόνια στην Κέρκυρα και την Κρήτη, στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Σκιάθο και αλλού.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάμεσα στα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία του είδους στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται το «Aquis Agios Gordios Beach» (246 δωματίων και μπανγκαλόου) στην Κέρκυρα, για τουρίστες άνω των 18 και το «Aquis Silva Beach» στη Χερσόνησο της Κρήτης (για άτομα άνω των 14).
Αυτά αλλά και άλλα ξενοδοχεία που σιγά σιγά ξεφυτρώνουν στον εγχώριο τουριστικό χάρτη είναι προσανατολισμένα στην ικανοποίηση των αναγκών των ενηλίκων. Εκεί, θα βρείτε γήπεδα τένις, spa, εστιατόρια, γραφεία δραστηριοτήτων και θεματικές βραδιές όμως δεν θα βρείτε παιδική χαρά, κούνιες, πισίνες μικρού μεγέθους και παιδότοπους. Και αν αναρωτιέστε πόση επιτυχία μπορεί να έχει στην Ελλάδα ένα τέτοιο εγχείρημα, οι ειδικοί της αγοράς αναφέρουν, πως οι πληρότητες των ξενοδοχείων αυτών από Απρίλιο έως Οκτώβριο αγγίζουν το 95%...

πηγή: click@life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...