Πέντε αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες

11 Φεβρουαρίου 2011


  • Θέλω να κάνω surfing στην Χαβάη
Θυμάστε το θρυλικό «Χαβάη 5-0»; Μάλλον ήρθε η ώρα να το ζήσετε και από κοντά. Το να μάθεις σερφινγκ εδώ είναι κάτι ιδιαίτερο. Αν και η Πολυνησία φέρεται να είναι ο τόπος καταγωγής του σερφινγκ ή «he’e nalu», δηλαδή ‘γλιστρώντας στα κύματα’ όπως έμαθαν οι Ευρωπαίοι τον 18ο αιώνα, η Χαβάη έχει τα πρωτεία στο πιο cool lifestyle. Υπάρχει πληθώρα σχολών και ανθρώπων που μπορούν υπομονετικά να σας μάθουν πώς να «διαβάσετε» τη θάλασσα για φουσκώματα, να κολυμπήσετε κατά πάνω στα κύματα και –το πιο σημαντικό- πώς να σταθείτε και να καβαλήσετε τον ωκεανό. Καλές θάλασσες για τους αρχάριους είναι το Waikiki Beach και Puena Point. Αφού δοκιμάσετε τη τύχη σας εκεί, μπορείτε να χαζέψετε πιο έμπειρους να δαμάζουν τα κύματα στο Pipeline, Off the Wall και Sunset Beach. Και αν χρειάζεστε μαθήματα από τους ειδικούς για να μάθετε πως θα δαμάζετε τα 4μέτρων κύματα, υπολογίστε πως θα φύγουν περίπου 100 δολάρια από το πορτοφόλι σας για μια δίωρη εκπαίδευση.
  • Θέλω να μαγειρέψω στο Βιετνάμ
Το Top Chef και το Master Chef ωχριούν μπροστά σας. Είστε διαρκώς με μια κατσαρόλα αγκαλιά και μια κουτάλα στο χέρι. Μήπως ήρθε η ώρα για κάτι πιο extreme; Στις εκβολές το Hoi An ποταμού, το Red Bridge Restaurant είναι ένα από τα πολλά εστιατόρια που παραδίδουν μαθήματα βιετναμέζικης κουζίνας. Τα μαθήματα και οι περιηγήσεις διάρκειας μισής και ολόκληρης μέρας προσαρμόζονται στις ικανότητες σας, είτε είστε αρχάριος, είτε επαγγελματίας. Ξεκινώντας με μια βόλτα στην τοπική αγορά όπου θα επιλέξετε τα υλικά σας, θα μάθετε παρακολουθώντας τους πλανόδιους πωλητές. Αφού επιστρέψετε στο εστιατόριο για μια επίδειξη, θα αξιοποιήσετε τις καινούριες γνώσεις σας φτιάχνοντας rolls από ριζόχαρτο και μαριναρισμένο μοσχάρι, με διακόσμηση καραβάκια από ανανά. Τα μαθήματα συνήθως διαρκούν τρεις ώρες, περιλαμβάνουν τέσσερα πιάτα και κοστίζουν γύρω στα $40. Μην ξεχάσετε την φωτογραφική σας μηχανή για να αιχμαλωτίσετε τις δημιουργίες σας πριν καταλήξουν στο πεινασμένο σας στομάχι!
  • Θέλω να γίνω αρχαιολόγος στις ΗΠΑ
Αν ο Ιντιάνα Τζόουνς ήταν ο αγαπημένος σας ήρως μάλλον η είδηση σας ενδιαφέρει. Το Κέντρο Αρχαιολογίας της Κοιλάδας Crow προσφέρει έως και 11 ταξίδια κάθε χρόνο σε όσους προτίθενται να λερώσουν τα χέρια τους για χάρη της ερασιτεχνικής αρχαιολογίας. Τα καταλύματα των επισκεπτών είναι ένα από τα 10 ‘hogans’, κυκλικές ξύλινες καμπίνες φτιαγμένες με το παραδοσιακό τρόπο των Navajo, στην έκταση 28 εκταρίων του κέντρου. Η τοποθεσία ανήκει στο χώρο όπου ζούσαν οι ιστορικοί Puebloans της Mesa Verde πριν από χίλια χρόνια. Τα ταξίδια, που διαρκούν από εφτά έως δέκα μέρες, επιτρέπουν στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη γη σε σχέση με το τι είναι γνωστό για τους αυτόχθονες κατοίκους της περιοχής, μελετώντας την αλληλεπίδραση του φωτός, τοπίου και αρχιτεκτονικής, ή συμμετέχοντας σε μια ανασκαφή. Για περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.crowcanyon.org/ .
  • Θέλω να κάνω yoga σε ένα ashram στην Ινδία
Το είδατε στην ταινία «Eat, pray, love» με την λαμπερή Τζούλια Ρόμπερτς και σίγουρα ζηλέψατε. Ένα ταξίδι στην γενέτειρα της yoga είναι η αυτονόητη επιλογή για όσους αναζητούν μια μυστικιστική εμπειρία. Η yoga όχι μόνο βοηθά στη χαλάρωση μέσω του διαλογισμού, αλλά σύμφωνα με έρευνα του University of Texas, βοηθά στην αντιμετώπιση αρνητικών επιπτώσεων της θεραπείας κατά του καρκίνου. Στο Rishikesh, το οποίο βρίσκεται στους γαλήνιους πρόποδες των Ιμαλάϊων, έχουν δημιουργηθεί ειδικά κέντρα που προσκαλούν αρχάριους να δοκιμάσουν τεντώματα, αναπνοές και διαλογισμό πλάι σε έμπειρους yogi masters. Ανάλογα με το που θα μείνετε, μπορείτε να βοηθήσετε με τον κήπο και να μαγειρεύετε για το group σας, όταν δεν κάνετε εκδρομές στα βουνά. Τα ashrams έχουν προγράμματα για κάθε επίπεδο, διάρκειας λίγων εβδομάδων έως τριών μηνών. Για περισσότερα απευθυνθείτε στοhttp://www.yogashramrishikesh.com/ .
  • Θέλω να μάθω ισπανικά στην Παταγονία
Άλλο και τούτο πάλι. Μα που πάτε και τα βρίσκετε; Όμως και εδώ σας έχουμε τη λύση. Η μικρή πόλη του Bariloche, που περιβάλλεται από παγωμένες λίμνες, τα δάση και τις κοιλάδες και τα βουνά των Άνδεων, εμπνέει τόσο, που πιθανότατα θα μάθετε περισσότερα ισπανικά εδώ μέσα σε ένα μήνα από ότι σε άλλο μέρος σε έναν ολόκληρο χρόνο. Το Bariloche, που αποκαλείται και «Ελβετία της Νοτίου Αμερικής», είναι η βάση για τις περισσότερες σχολές στην Παταγονία, οπότε υπάρχει πάντα ένα καλό μίγμα φοιτητών από όλο τον κόσμο εάν θέλετε να χαλαρώσετε λίγο από την εκμάθηση ισπανικών. Υπάρχουν πολλές προαιρετικές εκδρομές, όπως σκι στο Cerro Catedral, το κύριο θέρετρο κατάβασης της Νότιας Αμερικής ή αναζωογονητικά ταξίδια στο πυκνό δάσος με το ξακουστό καταρράκτη Cántaros. Αν επισκεφτείτε το http://www.spanishinbariloche.com/ θα μπορείτε να επιλέξτε από εντατικά μαθήματα μιας εβδομάδας μέχρι ιδιαίτερα σεμινάρια έξι εβδομάδων.

  • Θέλω να μάθω καλλιγραφία στο ΚιότοΌποιος επιθυμεί να αφήσει το στίγμα του χρησιμοποιώντας τους παραδοσιακούς χαρακτήρες της Ιαπωνικής καλλιγραφίας θα βρει τα μαθήματα της Ένωσης Γυναικών του Kyoto εξίσου δύσκολα και ενδιαφέροντα. Η καλλιγραφία στα Ιαπωνικά δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, οπότε θα χρειαστεί να συγκεντρωθείτε αν θέλετε να κάνετε τον εκπαιδευτή σας περήφανο. Αφού σας κάνουν μια μικρή διάλεξη για τη ιστορία της Ιαπωνικής λογοτεχνικής μορφής τέχνης, θα σας δείξουν πώς γίνεται. Μετά είναι η σειρά σας, να σχεδιάσετε το αγαπημένο σας ιαπωνικό ιδεόγραμμα, όπως το σύμβολο της ειρήνης ή αγάπης, βάζοντας την υπογραφή σας. Ένα μάθημα μόνο αρκεί για να λυπάστε για πάντα τα καημένα σχολιαρόπαιδα στην Ιαπωνία. Το Wak Japan παραδίδει μαθήματα στο Kyoto και προσφέρει έκπτωση σε online κρατήσεις. Πληροφορίες στοhttp://www.wakjapan.com/ .
  • Θέλω να κάνω mountain bike στις ΗΠΑ
Χάρη σε μεγάλο βαθμό στις πρωτοποριακές προσπάθειες του σχεδιαστή ποδηλάτων Joe Breeze, το Marin County, και ιδίως το όρος Tamalpais, έχει γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο ως η γενέτειρα του mountain bike. Βρίσκεται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, απέναντι από την Golden Gate γέφυρα και σίγουρα δεν υπάρχει πιο άγρια ή συναρπαστική τοποθεσία για να παθιαστείτε μία και καλή με το mountain bike. Όλο το καλοκαίρι, αμέτρητες επιχειρήσεις οργάνωσης ταξιδιών προσφέρουν προγράμματα εκμάθησης προσαρμοσμένα για παιδιά, γυναίκες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων την μίσθωση ποδηλάτων και μεταφορά σε μονοπάτια στους ελαιώνες και στο δάσος βελανιδιών έκτασης 2.550 εκταρίων! Υπάρχουν μονοπάτια με ήπια κλίση και θεαματικά τοπία μέχρι εντελώς κατακόρυφες κλίσεις για τους πιο τολμηρούς. Για χάρτες διαδρομής, προσαρμοσμένες εκδρομές και ενοικίαση ποδηλάτων επισκεφτείτε το http://www.mountainbikingmarin.com/ .
  • Θέλω να εξασκηθώ στο Kung Fu σε ναό Shaolin
Κάθε χρόνο αλλοδαποί ταξιδιώτες μπορούν να καταθέσουν μια αίτηση ώστε να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ναό των Shaolin στα πανέμορφα Song Shan όρη της επαρχίας Henan. Οι εκπαιδευόμενοι στο μοναστήρι 1500 ετών, γενέτειρα του kung fu, αρχίζουν με μια απότομη τελετουργία μάθησης από τους σκληραγωγημένους «πολεμιστές-ιερείς» δασκάλους. Σχεδόν δεν θα πάρετε χαμπάρι με ποιους μοιράζεστε τον κοιτώνα σας, αφού το καθημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 8.30 το πρωί (οι Κινέζοι μαθητές ξεκινούν στις 5:00) και τελειώνουν κατά μετά τις 7:00 το βράδυ. Για έμπνευση παρακολουθείστε τους προπονητές να προετοιμάζονται για παραστάσεις για τους τουρίστες, όπου τσακίζουν σιδερόβεργες με το κεφάλι τους και σπάνε τζάμια πετώντας βελόνες. Οι ώρες επισκέψεων είναι 8πμ με 7μμ καθημερινά, όλο το χρόνο. Τοhttp://www.infohub.com/ προσφέρει προγράμματα από 10 έως 30 ημέρες για τους επίδοξους Bruce Lee (με κόστος που φθάνει περίπου τα 2.000 ευρώ).
  • Θέλω να επιβιώσω στην έρημο της Κένυας
Αυτή και αν είναι δοκιμασία…Εάν βγάλετε το πρόγραμμα επιβίωσης μιας εβδομάδας στην έρημο της Κένυας, πιθανόν να νιώσετε πιο δυνατοί από όσο έχετε νιώσει ποτέ σας. Εξειδικευμένοι οδηγοί κατευθύνουν μικρά γκρουπ από το Esingeni Bush Camp, το οποίο βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο για κυνήγι. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να φτιάξουν καταφύγια, να ανάβουν φωτιές, να βρίσκουν και να προετοιμάζουν φαγητό και να συλλέγουν νερό από φυτά. Θα σας μάθουν πώς να περιηγείστε χρησιμοποιώντας τα αστέρια για οδηγό στην εξοχή, στην οποία θα συναντήσετε άγνωστους ήχους, εικόνες, μυρωδιές και ζώα. Όποιος έχει αναρωτηθεί πως ήταν η ζωή πριν την ανάπτυξη της γεωργίας, μπορεί να μάθει τα πάντα εδώ. Για ένα πενθήμερο πρόγραμμα επιβίωσης, επισκεφτείτε το http://www.conservationacademy.co.za/ .
  • Θέλω να κατασκευάσω έναν φούρνο στο Περού
Στο κοινοτικό κατάλυμα της Cadmalca του Περού, που βρίσκεται στα αποκρουσμένα highlands του βορρά, ένα απλό οικολογικό πρόγραμμα επιτρέπει σε ταξιδιώτες να κάνουν κάτι δύσκολο και χρήσιμο, γνωρίζοντας παράλληλα έναν απομακρυσμένο πολιτισμό. Ως αντάλλαγμα της διαμονής και φιλοξενίας από μια τοπική οικογένεια, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βρουν τα υλικά κατασκευής για έναν φούρνο κατάλληλα σχεδιασμένο για μεγάλο υψόμετρο –και να τον κατασκευάσουν. Οι φούρνοι έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν τις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος που συνδέονται με τις ανοιχτές φωτιές που χρησιμοποιούν στις περισσότερες ορεινές καλύβες. Οι περιηγήσεις που αναχωρούν από την Λίμα διαρκούν μια εβδομάδα κοστίζουν γύρω στα 1.000 ευρώ.
πηγή:click@life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...