Ξενοδοχεία... διαφορετικά από τα άλλα!! (Part I)

6 Φεβρουαρίου 2011

  • Ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες



Και όμως είναι πραγματικότητα! Ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες πελάτες με μόνο γυναίκες υπαλλήλους. Το ξενοδοχείο Luthan Hotel & Spa δέχεται μόνο γυναίκες ως πελάτες, ενώ η γενική διευθύντρια του η κα Lorraine Coutinho, δηλώνει ότι το ξενοδοχείο της είναι "ένας μικρός παράδεισος για γυναίκες". Για ποιες γυναίκες όμως; Για εκείνες που ζουν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου οι γυναίκες στους δημόσιους χώρους δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτες και χωρίς να φορούν τη μπούργκα που καλύπτει ολόκληρο το σώμα.

Με το που μπαίνουν στο ξενοδοχείο οι γυναίκες και ιδίως οι επιχειρηματίες γυναίκες που είναι η πλειοψηφία των φιλοξενουμένων του, μπορούν να απαλλαγούν από το ενοχλητικό μαύρο κάλυμμα τους και να κυκλοφορούν με ό,τι ρούχα θέλουν. Το γεγονός αυτό είναι μια μεγάλη ανακούφιση, ιδίως το καλοκαίρι, που το μαύρο ρούχο δεν είναι καν υποφερτό κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου από τη διευθύντρια της μηχανογράφησης μέχρι και την γκρουμ στην ρεσεψιόν είναι γυναίκες. Το πρωτότυπο αυτό boutique ξενοδοχείο είναι μοναδικό στο είδος του σε όλο τον κόσμο. "Στη Σαουδική Αραβία, άντρες και γυναίκες είναι χωρισμένοι σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους. Βασιστήκαμε σε αυτό το έθιμο και δημιουργήσαμε το ξενοδοχείο αυτό για να εξυπηρετήσουμε τις γυναίκες και ιδίως εκείνες που θέλουν να κάνουν διάφορες επιχειρηματικές συναντήσεις, με άλλες γυναίκες φυσικά", σχολιάζει η κα Coutinho, η οποία προέρχεται από την Ινδία και έχει μεγάλη ξενοδοχειακή εμπειρία.

Το ξενοδοχείο αυτό είναι ιδιοκτησία 20 επιχειρηματιών, γυναικών φυσικά, οι οποίες μετά την μεγάλη επιτυχία τους σκέφτονται να ανοίξουν και άλλα παρόμοια ξενοδοχεία "μόνο για γυναίκες" σε άλλες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας. Το Luthan Hotel & Spa διαθέτει όλες τις ανέσεις spa, γυμναστήριο, πισίνα και 20 ωραία διακοσμημένα δωμάτια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία, όταν μπαίνουν σε κάποιο ξενοδοχείο, πρέπει πάντα να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα της οικογένειάς τους, και σπάνια έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους δημόσιους χώρους των ξενοδοχείων, όπως οι πισίνες και τα γυμναστήρια. Μεγάλος αριθμός των πελατών του ξενοδοχείου Luthan Hotel & Spa είναι νύφες που προετοιμάζονται για το γάμο τους. "Η ελευθερία στις κινήσεις που τους δίνει το ξενοδοχείο μας τις χαροποιεί πολύ", προσθέτει η κα Coutinho.

http://www.luthan/ Hotel & Spa



  • Αεροπλάνο τύπου Boeing 747-200, 30 ετών λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο έξω από το αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης.



 Την ιδέα είχε Σκανδιναβός επιχειρηματίας, για να εξυπηρετήσει με αυτόν τον τρόπο πολλούς επιβάτες που μπορεί να έχουν ξεμείνει στο αεροδρόμιο περιμένοντας την πτήση τους.

Το ξενοδοχείο έχει 72 δωμάτια με τρία κρεβάτια το καθένα, καθώς ο Όσκαρ Ντιός αποφάσισε να το ανακαινίσει. Μπορεί τα δωμάτια να είναι μικρά αλλά έχουν μπάνιο και θέρμανση για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Το αεροσκάφος ανήκε σε μία εταιρεία από τη Σουηδία που ονομάζεται Transjet και μετέφερε μουσουλμάνους προσκυνητές στη Μέκκα, αλλά εκτελούσε και διεθνείς πτήσεις τσάρτερ μέχρι το 2002 όταν και έκλεισε γιατί αντιμετώπιζε οργανωτικά προβλήματα.

Μέσα στο αεροπλάνο περιλαμβάνεται και μία σουίτα, ενώ στην καφετέρια σερβίρεται και πρωινό. Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από 32 ευρώ.

Δείτε το: http://link.brightcove.com/services

Περίεργα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο




  • Ice Baby hotel (Σουηδία)



Απλώνεται σε μία έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο- και το αυθεντικό- παγωμένο ξενοδοχείο στο κόσμο. Όλες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες τους μπορούν να απολαύσουν τον υπνάκο τους μέσα σε θερμικό sleeping bag στο ειδικά σχεδιασμένο, παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σου φέρνει στο κρεβάτι ζεστό χυμό για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια σου, αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου. Όσο για το βραδάκι, αν ακόμα δε μπορείς να συνέλθεις από τον παγετώνα, μπορείς να επισκεφτείς το Absolut μπαρ και να ζεστάνεις ... το συκώτι σου με λίγη βότκα.



  • Κάτι να καίει (σα λάβα) Gamirasu Cave Hotel (Τουρκία)



Πώς θα σας φαινόταν αν περνούσατε τις διακοπές σας μέσα σε ένα ηφαίστειο; Το ξενοδοχείο Gamirasu είναι χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα σε ηφαιστειογενή βράχο, και παλιότερα ήταν Βυζαντινό μοναστήρι. Η σπηλιά, ηλικίας χιλίων ετών, μέχρι πρόσφατα αποτελούσε καταφύγιο για Χριστιανούς καλόγερους και μάλιστα κάποια από τα δωμάτια του χρησιμοποιούνταν ως κελιά.




  • Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους τουρίστες Old Jail Mount (Αυστραλία)






Αν έχεις περάσει μια νύχτα στη φυλακή, μάλλον αυτές οι διακοπές θα σου ξυπνήσουν άσχημες αναμνήσεις. Το ξενοδοχείο-πραγματική φυλακή- στο βουνό Γκάμπιερ, σου προσφέρει την εμπειρία στη στενή, χωρίς να σε μπλέκει με δικαστήρια και παρανομίες. Κοιμάσαι σε κανονικά κελιά με την τουαλέτα μέσα στο δωμάτιο και τρως στο «εστιατόριο» των κρατουμένων. Ελπίζουμε βέβαια το φαγητό να μην είναι ανάλογο με το συσσίτιο των τυπικών κάτεργων..



  • Καμαρούλα μια σταλιά Capsule Inn (Ιαπωνία)






Πως θα σας φαινόταν να κοιμόσασταν μέσα σε ένα δωμάτιο 2 επί 3; Το πρωτότυπο ξενοδοχείο του Τόκιο αντί για υπερπολυτελή σουίτα προσφέρει την εμπειρία του ύπνου μέσα σε πλαστικές κάψουλες που διαθέτουν τηλεόραση, ραδιόφωνο, ακόμα και ξυπνητήρι. Η τιμή του; Γύρω στα 25 ευρώ τη βραδιά. Τώρα το γιατί θες να περάσεις τις ωραίες σου διακοπούλες σαν κοτόπουλο σε φούρνο μικροκυμάτων είναι μια άλλη ιστορία ...



  • Me Tarzan, you Jane Green Magic Treehouses (Ινδία)




Αν όταν ήσασταν μικροί είχατε ζαλίσει τον πατέρα σας να σας φτιάξει ένα σπιτάκι πάνω στο δέντρο, ζηλεύοντας τις αμερικάνικες νεανικές ταινίες, η Ινδία μπορεί να σας χαρίσει έστω και καθυστερημένα αυτό το όνειρο. Χτισμένα μέσα σε δάσος και εξ ' ολοκλήρου επάνω σε ψηλά δέντρα, τα σπίτια του Green Magic Treehouses προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις συν ανεμόσκαλα, σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα σας ο Ταρζάν. Χωρίς ηλεκτρισμό, το οικολογικό ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται άλλες πηγές ενέργειας και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες. Τιμές: Το δίκλινο κυμαίνεται από 90 έως 180 ευρώ την ημέρα.



  • Κρουαζιέρα -στη ξηρά- θα σε πάω Exploranter (Βραζιλία)






Το κινούμενο ξενοδοχείο Exploranter, με βάση το Σαο Πάολο, ξεναγεί τους πελάτες σε Βραζιλία, Χιλή και Αργεντινή. Σας γλιτώνει από τον κόπο να κλείνετε διαφορετικά δωμάτια σε κάθε μέρος, και είναι πλήρως εξοπλισμένο με κουζίνα, μπάνια και 28 κρεβάτια. Προσοχή όμως γιατί έχουμε μάθει ότι ο σεφ δείχνει προτίμηση στην τοπική κουζίνα και μπορεί να βρεθεί στο πιάτο σας ένα ωραίο γεύμα με τραγανιστά κόκκινα μυρμήγκια ...



  • (Δεν) ήμουνα εγώ για αεροπλάνα Woodlyn Park Motels (Νέα Ζηλανδία)







Αεροπλάνα, τρένα και ο άρχοντας των δαχτυλιδιών. Στα Woodlyn Park Motels έχεις τρεις επιλογές: να περάσεις τη νύχτα σε βαγόνι τρένου του 1950 ή ως επιβάτης αεροπλάνου τύπου Bristol Fighter. Αν είσαι φαν του Τόλκιν, μπορείς να μείνεις σε σπιτάκι πανομοιότυπο των χόμπιτ, χτισμένο στην άκρη ενός βουνού. Οι τιμές ξεκινάνε από 120 ευρώ. Κι όσο για το πώς θα περνάς την ώρα σου; Μπορείς να μάθεις να ξυρίζεις τα πρόβατα ή να κάνεις παρέα με τις αρκούδες και τα γουρούνια της περιοχής...



  • Ο πιο καλός ο μαθητής McMenamins Kennedy School Hotel (Η.Π.Α.)







Έχεις δει ποτέ στον ύπνο σου ότι πήγαινες σχολείο με τα εσώρουχα και σε κορόιδευαν όλοι; Το ξενοδοχείο στο Πόρτλαντ, ζωντανεύει τον εφιάλτη σου επί πληρωμή. Το παλιό δημοτικό σχολείο έχει μετατραπεί σε ξενώνα και κάθε δωμάτιο θυμίζει σχολική αίθουσα, με μαυροπίνακα, κιμωλίες κι όλα τα κονφόρ. Όσο για την ταρίφα που θα πληρώσετε για να επιστρέψετε στα θρανία, κυμαίνεται από 80 μέχρι 110 ευρώ.



  • Το σπίτι του τρυποκάρυδου Woodpecker Hotel (Σουηδία)



Η κατοικία του τρυποκάρυδου, συγκαταλέγεται στα πιο μικρά ξενοδοχεία του κόσμου αφού μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα άτομο ή ζευγάρι στο ένα και μοναδικό σπίτι του. Χτισμένο πάνω σε δέντρο, το ξύλινο σπίτι δεν είναι εντελώς ρουστίκ, καθώς μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στη μεγάλη βεράντα ή στην αιώρα.



  • Ψάχνοντας τον ΝέμοPoseidon Undersea Resort (Νησιά Φίτζι)






Στις αρχές του 2009, οι επισκέπτες των νησιών Φίτζι θα έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν υπό τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο αυτό είναι «βυθισμένο» δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, και το 70% των σουιτών είναι υπενδεδυμένο με ειδικές τζαμαρίες για να μπορεί ο επισκέπτης να έχει ατελείωτη θέα στο βυθό. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να ταΐσεις τα ψάρια, ακόμα και τη νύχτα, εφόσον έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ορατότητα. Τις τιμές θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις... τσουχτερές καθώς για ένα δεκαήμερο περίπου θέλεις 15 χιλιάδες ευρώ.

  • Αεροπλάνο… ξενοδοχείο




Ένα διαφορετικό ξενοδοχείο από τα συνηθισμένα στην Κόστα Ρίκα προσφέρει στους πελάτες του τη μοναδική εμπειρία να κατοικούν μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη άτρακτο ενός… αεροπλάνου.
Το πρωτότυπο ξενοδοχείο βρίσκεται στις ακτές της Κόστα Ρίκα που βρέχονται από τον Ειρηνικό ωκεανό, στην άκρη του εθνικού πάρκου της χώρας «Μανουέλ Αντόνιο».
Πρόκειται ουσιαστικά για μια σουίτα, η οποία από το σημείο που είναι τοποθετημένο το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 727, κατασκευής του 1965, προσφέρει θέα τόσο στον ωκεανό όσο και στην άγρια φύση της περιοχής.
Το κόστος της διανυκτέρευσης κυμαίνεται από 225 μέχρι 280 ευρώ για την ξεχωριστή αυτή σουίτα που περιλαμβάνει δύο κρεβατοκάμαρες με ξύλινη επένδυση, μια κουζίνα, ένα σαλόνι, μια τραπεζαρία και δύο μπάνια.


  • Νέο ξενοδοχείο 7αστέρων



Μετά το “Burj Al Arab” στο Ντουμπάι, τον πολυφωτογραφημένο ουρανοξύστη-ξενοδοχείο σε σχήμα ιστίου, ένα ακόμη ξενοδοχείο 7 αστέρων ανοίγει, στο Μιλάνο αυτή τη φορά.



Στην αριστοκρατική Galleria Vittoria Emanuele, μία στοά με ακριβά εμπορικά καταστήματα ανάμεσα στη Σκάλα και τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, θα εγκαινιαστεί το πρώτο ξενοδοχείο επτά αστέρων της Ευρώπης. Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο θα έχει λιγότερες από 30 σουϊτες και έναν στρατό από μπάτλερ, οδηγούς και νταντάδες για να περιποιούνται τους πελάτες του. Ανήκει στον όμιλο Italian Town House, ο οποίος έχει ήδη αρκετά μικρά ξενοδοχεία στο Μιλάνο και στο Τορίνο.



Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ομίλου, αρκετές μάρκες πολυτελείας συμμετέχουν στο ξενοδοχείο, αλλά αρνήθηκε να τις ονομάσει. Όπως επίσης, αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσο θα κοστίζουν οι σουϊτες. Αντίθετα από το “Burj Al Arab” το “Town House” θα είναι μικρό και θα βρίσκεται μέσα στην πόλη, πάνω από ένα κατάστημα της Prada.



http://www.townhousegalleria.it/hotel

πηγη travel.homeboy.gr




  • Νιώσε για λίγο σαν φυλακισμένος Hotel Alcatraz



Δύο Γερμανοί δικηγόροι είχαν τη φαεινή ιδέα να αγοράσουν το κτίριο μιας φυλακής στη πόλη Καϊζερσλάουτεν δυτικά του Βερολίνου, η οποία δεν λειτουργούσε πια, και να το μετατρέψουν σε ένα ξενοδοχείο. Μόνο που δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα.



Τα δωμάτια είναι λευκά και λιτά σαν κελιά φυλακής με την λεκάνη της τουαλέτας να είναι σχεδόν δίπλα στο κρεβάτι, ενώ το φαγητό μπορούν να στο δώσουν από το μικρό πορτάκι που ανοίγει στην πόρτα. Οι μπάρες στα παράθυρα έχουν μείνει όπως ακριβώς ήταν, ενώ στο μπαρ του ξενοδοχείου μπορείς να απολαύσεις ποτά νιώθοντας σαν φυλακισμένος αφού όλο το σκηνικό εκτιλέσσεται σχεδόν μέσα σε σιδερένια κελιά. Και αν θες πραγματικά να μπεις στο πετσί του ρόλου, μπορεί να παραγγείλεις ασπρόμαυρες ριγωτές πυτζάμες με γραμμένο το όνομά σου πάνω. Ή ακόμα να απολάυσεις το πρωινό της φυλακής, το οποίο αποτελείται από ένα μικρό βαζάκι μαρμελάδα, μία κούπα σκέτο καφέ και μία φέτα ψωμί.



Οι τιμές του Alcatraz Hotel, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Μάιο του 2007, είναι αρκετά λογικές αφού η διαμονή για μια βραδιά κοστίζει περίπου 50 ευρώ.



Το "λογικές" είναι ένα πράγμα σχετικό, βέβαια.



  • Διακοπές στον πάτο της θάλασσα





Το Poseidon Mystery Island θα γίνει το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στον κόσμο.
Δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ένα πολύχρωμο και ζωντανό κοραλιογενή ύφαλο στα νησιά Φίτζι, ένα υποβρύχιο πολυτελές ξενοδοχείο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους πλούσιους ταξιδιώτες που έχουν βαρεθεί το κενό πάνω απ' τα κεφάλια τους.

Το ξενοδοχείο, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2008, θα έχει κάψουλες-σουίτες που θα κοιτούν στον ύφαλο με παράθυρα που θα προσφέρουν θέα 270 μοιρών. Ένα πολύπλοκο σύστημα θα καθαρίζει αυτόματα τα τζάμια (οι υποβρύχιοι οργανισμοί δεν το 'χουν σε τίποτα να μετακομίσουν πάνω στις σουίτες), ενώ στα άκρα του συγκροτήματος θα υπάρχουν δυο μεγαλύτερες κάψουμες με ένα μπαρ, ένα εστιατόριο, και μια υπερχλιδάτη σουίτα που θα κοστίζει 15000 δολάρια το βράδυ. Το Popular Science έχει λεπτομέρειες για τη διαδικασία κατασκευής, που θα είναι συναρπαστική, όταν ο επιχειρηματίας καταφέρει να μαζέψει τα 105 εκατομμύρια δολάρια που του λείπουν.
Παρόμοια σχέδια έχουν, φυσικά, και οι τρελοί ζάμπλουτοι τύποι στο Ντουμπάι, αλλά το δικό τους σχέδιο, η περιβόητη Hydropolis των 500 εκατομμυρίων δολαρίων έχει κολλήσει σε αρκετά αρχικό στάδιο της κατασκευής και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το 2010.
πηγη yupi.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...