Ξενοδοχεία... διαφορετικά από τα άλλα!!(Part III)

7 Φεβρουαρίου 2011


  • Quinta Real Zacateca Zacatecas, Mexico



Noμίζεις ότι πρόκειται για αρένα! Κι όμως πρόκειται για πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη Ζacatecasτου Mexico. Τα κρεβάτια βρίσκονται κάτω από τα πέτρινα και ξύλινα τόξα και όχι με θέα θάλασσα ή βουνό αλλά την κεντρική Plaza deToros. Tα δωμάτια εκτός των άλλων είναι εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση και Jacuzzi. Oι τιμές κυμαίνονται από 176 μέχρι 900 δολάρια το δωμάτιο.

  • LibraryHotel NewYork


Εύστοχα τοποθετημένο κοντά την δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, το ξενοδοχείο αυτό αποτελείται από 60 δωμάτια μοιρασμένα σε 10 ορόφους. Κάθε πάτωμα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με μια από τις δέκα κατηγορίες του Δεκαδικού Συστήματος Deweyκαι κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με βιβλία Μαθηματικών, Επιστήμης και Θρησκείας από την πλούσια συλλογή του ξενοδοχείου( 6000 βιβλία). Οι τιμές κυμαίνονται από 279 έως και 525 δολάρια / δίκλινο.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://http://www.libraryhotel.com/


  • IceHotel Quebec, Canada



Αυτό το Ιce Hotel κατασκευάζεται εκ νέου κάθε χρόνο από 15.000 τόνους χιονιού και 500 τόνους πάγου. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σκαρφαλώνει στους 23-28 βαθμούς….Fahrenheit! Ευτυχώς τα μπάνια δεν είναι από πάγο σε αντίθεση με όλους τους άλλους χώρους του ξενοδοχείου (34 δωμάτια, art gallery και μεγάλη ποικιλία ανέσεων στους κοινόχρηστους χώρους). Λειτουργεί από τον Ιανουάριο εως και τον Απρίλιο ενώ οι τιμές του κυμαίνονται γύρω στα 175 δολάρια την νύχτα.
http://www.icehotel-canada.com/

  • Hydropalace 
    Qingdao, China



Επρόκειτο να ανοίξει μέσα στο 2009 στην Yellow Seat του Qingdao της Κίνας, στα 17-20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Εννοείται ότι κάθε επισκέπτης θα φτάνει στο ξενοδοχείο με σκάφος..
http://www.crescent-hydropolis.com/.

  • BeckhamCreekCave HavenParthenon, Ark. Bufallo


Χτισμένο μέσα στα βουνά Ozark του Buffalo, αυτό το ξενοδοχείο αποτελείται από λίγα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με επαρκή αερισμό και φωτισμό παρ’ όλο που βρίσκονται μέσα σε φυσική βραχώδη σπηλιά, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης του βουνού, της ορειβασίας, του ποδηλάτου , της ανακάλυψης τοπικών πηγών, της φωτογραφίας και άλλων. Οι τιμές διαμονής ξεκινούν από 450 δολάρια την νύχτα.
http://www.ozarkcave.com/

  • Ariau Towers HotelΒραζιλία


Εγκαινιάστηκε το 1987 και αποτελείται από 288 δωμάτια: διαμερίσματα, σουίτες (αυτές βρίσκονται στους πύργους),καθώς και «σπίτια του Ταρζάν» όπου η επικοινωνία με τους κοινόχρηστους χώρους γίνεται μέσω ενός catwalk συστήματος, μήκους 8 χιλιόμετρων. Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο γίνεται με βάρκα (2 ώρες), με ελικόπτερο (15 λεπτά) ή με fast boat (50 λεπτά). Στις παροχές του ξενοδοχείου συγκαταλεγονται 2 πισίνες, 2 παρατηρητήρια-πύργοι ύψους 40 μέτρων, ένα πανοραμικό συνεδριακό κέντρο με θεά στον ποταμό Νegro και το δάσος του Αμαζόνιου, κατάστημα σουβενιρ, 2 εστιατόρια, μπαρ και ένα cyber cafe.Μια διαμονή σε αυτό το ξενοδοχείο δίνει και την δυνατοτητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε : διαδρομές μέσα στο δάσος, ψάρεμα piranha, παρατήρηση νυχτόβιων πουλιών κ.α. Οι τιμές ξεκινούν από 280 δολάρια συμπεριλαμβανόμενων των γευμάτων και των tour.
http://www.ariauamazontowers.com/




  • Ύπνος μέσα σε... βαρέλια
De Vrouwe van Stavoren- Ολλανδία



Δεν είχαν τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτού του ξενοδοχείου, και πήραν τέσσερα king size βαρέλια κρασιού από την Ελβετία και τα μετέτρεψαν σε δωμάτια. Μπορεί παλιότερα να χωρούσαν 14,500 λίτρα γαλλικό κρασί, αλλά τώρα μπορούν να χωρέσουν δύο άτομα σε έναν χώρο διαμορφωμένο με δύο κρεβάτια, μικρό σαλονάκι και τουαλέτα.

Όμως, δεν συνιστάται σε άτομα που δεν είναι φαν του κρασιού, γιατί η μυρωδιά του έχει ποτίσει τα ξύλα των βαρελιών. Ίσως, βέβαια, ακόμα και εκείνοι να αλλάξουν γνώμη αν μάθουν την τιμή: αν πας χειμώνα, η βραδιά θα σου κοστίσει σχεδόν 18 ευρώ -πολύ φτηνότερα από άλλα ξενοδοχεία της Βόρειας Ολλανδίας.


  •  Μέσα σε δεξαμενή νερού
Hotel Im Wasserturm- Γερμανία



Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που δεσπόζει στην Κολονία, ήταν κάποτε η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού στην κεντρική Ευρώπη. Το 1990, ο Γάλλος αρχιτέκτονας Αντρέ Πουτμάν το μετέτρεψε σε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο, 78 luxe δωματίων, που διατηρεί την βασική αρχιτεκτονική του και προσφέρει στους επισκέπτες μια αίσθηση από άλλη εποχή.



  •  Δωμάτια μέσα σε σωλήνες
Das Park Hotel- Αυστρία



Mπορεί στους περισσότερους η ιδέα του να διανυκτερεύσει μέσα σε έναν τσιμεντένιο σωλήνα να μην φαντάζει ιδανική, αλλά είναι ένας φτηνός και artistic τρόπος διαμονής. Στο Das Park Hotel στην Αυστρία, μπορείς να μείνεις μέσα σε έναν τέτοιο σωλήνα και να εκμεταλλευτείς το room service που σερβίρει μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Μόνο που θα πρέπει να φροντίσεις να είσαι... ντυμένος, γιατί τα μικρά παραθυράκια εκτός από τη θέα που προσφέρουν σε σένα, προσφέρουν θέα και στους περίεργους περαστικούς... 

  • Chongwe River House, Ζάμπια, Αφρική : Επιστροφή στη φύση


 
Θα μπορούσε να είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο των Flintstones. Χωρίς πόρτες και παράθυρα, μην παραξενευτείτε αν βγαίνοντας από το δωμάτιο συναντήσετε έναν ελέφαντα να κάνει τη βόλτα του. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από κορμούς δέντρων, δέρματα ζώων και λάσπη, εναρμονισμένα με την κουλτούρα της περιοχής και το φυσικό περιβάλλον.
http://www.chongwe.com/


  • Adrere Amellal, Σίβα, Αίγυπτος : Το στολίδι της ερήμου
Χτισμένο στην όαση της Σίβας, από λάσπη, νερό και πέτρες, προσφέρει την απόλυτη απομόνωση. Τα σαράντα open-air δωμάτια ξεπηδούν ανάμεσα σε ελιές και φοίνικες, τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από πηλό. Ο φωτισμός προέρχεται αποκλειστικά από κεριά, ενώ ο επισκέπτης απολαμβάνει τις τεσσάρων αστέρων υπηρεσίες, πλησιάζοντας ταυτόχρονα την παράδοση των Βερβερίνων.
http://www.adrereamellal.net/
  • Ζωή… ποδήλατο για πελάτες ξενοδοχείου στη Δανία



Η «μανία» για εκμετάλλευση των «πράσινων» μορφών ενέργειας φαίνεται πως σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Αντί, λοιπόν, οι πελάτες ενός από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης, του Crowne Plaza, να πληρώνουν τη «χρυσή» διαμονή τους, θα κάνουν… ποδήλατο, για να το ηλεκτροδοτήσουν με «πράσινη» ενέργεια.

Πάλι καλά να λένε που δεν είναι υποχρεωτικό από τη Διεύθυνση. Ωστόσο, κάθε πελάτης που θα ανεβαίνει στο ποδήλατο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια γεννήτρια, και θα παράγει τουλάχιστον 100 βατ την ώρα, θα αποζημιώνεται με ένα γεύμα αξίας 200 κορώνων (περίπου 27 ευρώ).

Το Crowne Plaza θεωρείται ως ένα από τα πιο «οικολογικά» ξενοδοχεία του κόσμου. Έχει λάβει, μάλιστα, πιστοποιητικό «Green Building» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί χρησιμοποιεί τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον, όπως ηλιακούς συσσωρευτές και ένα σύστημα ψύξης/θέρμανσης, που παίρνει ενέργεια από υπόγεια ύδατα. 




 Βρίσκεται στο Κότονγουντ του Αϊνταχο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σκυλοξενοδοχείο διαθέτει δύο δωμάτια. Τα κρεβάτια του είναι τεράστιες μαξιλάρες, που μοιάζουν με τα μαξιλάρια όπου κοιμούνται τα συμπαθή τετράποδα! Το πρωινό και τα γεύματα σερβίρονται στο μικρότερο κτίριο δίπλα, το οποίο μοιάζει επίσης με σκυλάκι. Από μακριά είναι σαν σκυλίτσα με το κουταβάκι της! Τα κτίρια είναι έργο του καλλιτέχνη αρχιτέκτονα Ντένις Σάλιβαν. Η διαμονή για μία νύχτα στο «Dog Bark Park Inn» κοστίζει περίπου 65 ευρώ. Η πληρότητά του είναι 100% όλον τον χρόνο. Επισκέπτες φτάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να περάσουν μερικές «Wuff» νύχτες στο ξενοδοχείο αυτό!



Το μεγάλο ατού του ξενοδοχείου «Chodovar Brewery» στη Δημοκρατία της Τσεχίας είναι τα σπα του! Τεράστιες δεξαμενές ζύμωσης μπίρας, στις οποίες μπορούν να μπαίνουν δυο -δυο οι επισκέπτες, υπόσχονται στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης με μπάνιο μέσα σε διάφορες ποικιλίες μπίρας, η οποία εκτός των άλλων κάνει και πολύ καλό στα μαλλιά. Το ξενοδοχείο αυτό, το οποίο διαθέτει και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής, είναι φτιαγμένο δίπλα σε μεγάλες εγκαταστάσεις ζυθοποιίας. Είναι ο ιδανικός τόπος για εκείνους που λατρεύουν την μπίρα γιατί τα πάντα θυμίζουν και μυρίζουν μπίρα!


ΟΛΛΑΝΔΙΑ http://www.luxuo.com/hotel/dockside-crane-hotel.html


Ενας παλιός γερανός στο Χάρλινγκεν της Ολλανδίας κάνει χρυσές δουλειές! Το «Dockside Crane Hotel» διαθέτει δέκα δωμάτια, τα οποία είναι σχεδόν πάντα ρεζερβέ. Σαν όψη δεν λέει και πολλά. Είναι μάλλον αποκρουστικό ως ξενοδοχείο, αλλά στο εσωτερικό του είναι πολύ φροντισμένο και με θέα που κόβει την ανάσα. Η τιμή των δωματίων; Ξεκινάνε από 260 ευρώ.

  • Ξενοδοχείο με άλλη θέα κάθε μέρα!


Θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που κάθε πρωί και βράδυ θα προσφέρει διαφορετική θέα στους πελάτες του… αφού Πανοραμική άποψη του ξενοδοχείουστριφογυρνά.

Το μοναδικής αισθητικής ξενοδοχείο σχεδιάζεται στην Κροατία από Βρετανούς αρχιτέκτονες και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια.

Η έμπνευση για το περιστρεφόμενο ξενοδοχείο προέκυψε από την απαίτηση των περισσότερων επισκεπτών να έχουν θέα στη θάλασσα, στο νησί Solta.Το τριών ορόφων κτίσμα, ύψους 61 μέτρων, θα περιλαμβάνει 50 σουίτες και στηρίζεται πάνω σε μία περιστρεφόμενη πλατφόρμα.

Ο αρχιτέκτονας Richard Hywel Evans λέει ότι η κίνηση του κτιρίου θα είναι τόσο αργή, που δεν θα γίνεται αντιληπτή από τους πελάτες.


  • Ξενοδοχείο 0****

 
Στην Ελβετία ανακαινίσθηκε ένα πυρηνικό καταφύγιο που μπορεί να φιλοξενεί 14 πελάτες
The Observer

«Το μηδέν είναι το νέο επτά», λέει η απόκρυφη επιγραφή στην είσοδο. Ισως να είναι έτσι, αν και η άποψη αυτή χρειάζεται καιρό για να εδραιωθεί. Στη μικρή κωμόπολη Τόιφεν, όμως, στο καντόνι του Σεν Γκάλεν της Ελβετίας κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, οι καλλιτέχνες και αδελφοί Φρανκ και Πάτρικ Ρίκλιν ανακαίνισαν πλήρως καταφύγιο της δεκαετίας του 1980 για να δημιουργήσουν ξενοδοχείο σε αυτό.

Το ξενοδοχείο, που διαφημίζεται ως το πρώτο «ξενοδοχείο Μηδέν αστέρων» του Νουλ Στερν Χοτέλ, καταλαμβάνει τον υπόγειο χώρο, κάτω από συγκρότημα πολυκατοικιών. Το κτίσμα, από ενισχυμένο σκυρόδεμα, με τις πόρτες πάχους 75 εκατοστών, ικανές να αντέξουν σε πυρηνική έκρηξη ή επίθεση με χημικά όπλα, είχε χωρητικότητα 200 ατόμων. Σήμερα, ως ξενοδοχείο, το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 14 πελάτες, τους οκτώ σε διπλά κρεβάτια και τους υπόλοιπους σε μονά. Μέρος της πρωτοτυπίας του ξενοδοχείου έγκειται στο ότι τα κρεβάτια βρίσκονται σε δύο μεγάλα ανοικτά δωμάτια, χωρίς χωρίσματα ανάμεσά τους.

«Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο αντιθέσεων. Διατηρήσαμε άθικτη την εσωτερική διαρρύθμιση του καταφυγίου, το τσιμέντο και τις σωληνώσεις, ενώ προσθέσαμε παλιά κρεβάτια και έπιπλα για ζεστασιά. Για μας είναι περισσότερο έργο τέχνης, παρά ξενοδοχείο, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να σκεφτούν με αφορμή τον περίγυρό τους. Η Ελβετία διαθέτει περισσότερα από 250.000 αντι-ατομικά καταφύγια, ενώ καινούργια χτίζονται κάθε ημέρα. Πρόκειται για παρανοϊκή πολιτική, είκοσι χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μετατραπεί σε πανάκριβες κάβες κρασιών», λέει ο Πάτρικ Ρίκλιν.

Η διαμονή στο Νουλ Στερν, όμως, κάνει τον επισκέπτη να ποθεί καθαρό αέρα, ύστερα από μία νύχτα στο τσιμεντένιο αυτό φέρετρο. Ο αδιάκοπος βόμβος του κλιματιστικού συστήματος και η πλήρης απουσία παραθύρων ενισχύει τη δυσφορία, ιδίως όταν μερικές εκατοντάδες μέτρα από το καταφύγιο ο επισκέπτης της περιοχής μπορεί να απολαύσει τις χιονισμένες κορυφές των Αλπεων.

Kλεισμένο έως το 2012

Ακόμη πιο περίεργη, όμως, είναι η προτίμηση που δείχνουν οι τουρίστες στο πρωτότυπο ξενοδοχείο. Μόλις τρεις μήνες μετά τα εγκαίνιά του, το Νουλ Στερν είναι πλήρως κλεισμένο μέχρι το 2012, ενώ το καταφύγιο-ξενοδοχείο περιελήφθη στον κατάλογο των καλύτερων ξενοδοχείων του Worldwide Hospitality Awards. Η επιτυχία αυτή κάνει τώρα τους δημιουργούς του να σκέφτονται την επέκταση της επιχείρησης σε άλλες χώρες του κόσμου.
  •  Δείπνο παρέα με καμηλοπαρδάλεις
Giraffe Manor- Κένυα


Το μικρό και πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι δεν έχει παράξενα δωμάτια ούτε ανήκουστη τοποθεσία. Βρίσκεται στη μέση ενός δάσους και είναι το μοναδικό μέρος στον πλανήτη όπου μπορείς να δειπνήσεις αγκαλιά με μια καμηλοπάρδαλη.



Όχι, δεν έχει κάποια άλλη ιδιαιτερότητα. Μόνο την καμηλοπάρδαλη που χτυπάει το τζάμι σου, ζητώντας φαγητό. Τώρα μη ρωτήσεις γιατί να θέλει κάποιος να το κάνει αυτό. Ο καθένας έχει τις παραξενιές του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...