Αυτό το ξέρετε????

6 Απριλίου 2011


Το πρόγραμμα των αεροπορικών συνδέσεων του Ελ. Βενιζέλος, που αλλάζει δύο φορές τον χρόνο, Μάρτιο και Οκτώβριο, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στα ταξιδιωτικά πηγαδάκια όχι ως εγκυκλοπαιδική γνώση, αλλά ως πιθανότητα οικονομικών εισιτηρίων για περισσότερους προορισμούς. Κατά κανόνα, όσο περισσότερες αεροπορικές πετούν σε μία πόλη –λέγε με ανταγωνισμό– και όσο λιγότερα καύσιμα απαιτούνται για να διανυθεί η απόσταση που την χωρίζει από την Αθήνα –λέγε με απευθείας πτήση– τόσο φθηνότερα θα είναι τα εισιτήριά της. 

Αν δεν πειστήκατε ακόμη ότι τα νέα του αεροδρομίου σας ενδιαφέρουν, οι τιμές που ακολουθούν θα σας αλλάξουν γνώμη. 

Το νέο που μας ενθουσίασε, κατ’ αρχάς, είναι η ολοκαίνουρια σύνδεση της Αθήνας με την Λισσαβώνα –που πραγματοποιείται από την Tap, τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελ. Βενιζέλος. Οι τιμές ξεκινούν από 220 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων –τιμή υπολογισμένη για ταξίδι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Προσφορές δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν, και ελλείψει ανταγωνισμού δεν κρίνονται ιδιαίτερα πιθανές, αλλά… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. 

Η Croatia Airlines αναλαμβάνει να σας πετάξει στη νέα καλοκαιρινή πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ντουμπρόβνικ, ή την κροατική πρωτεύουσα, Ζάγκρεμπ, σε τιμές που ξεκινούναπό 134 ευρώ και στις δύο περιπτώσεις, μετ’ επιστροφής και φόρων (υπολογίσαμε το ταξίδι από τις 28 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου). Δελεαστήκατε; 

Πιστή στο καλοκαιρινό ραντεβού με τους Αθηναίους fans της, η γερμανική low cost Germanwings επέστρεψε και φέτος στο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Η Germanwings πετά απευθείας από την Αθήνα στην Κολωνία και άλλες γερμανικές πόλεις, σε τιμές που ξεκινούν από 177 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων, και από εκεί με ανταπόκριση –την οποία, όμως, θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, υπό τη μορφή δεύτερου εισιτηρίου– σε 75 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων το Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας. 

Δριμύτερη επέστρεψε και η Pegasus Airlines, για να μας (ξανα)βάλει σε πειρασμό για βουτιές στα μικρασιατικά παράλια. Αθήνα - Σμύρνη 150 ευρώ με φόρους, επιστροφές και βαλίτσες και… τα λόγια είναι περιττά. Ο ανταγωνιστής της, η Sun Express, μπορεί να έφυγε από το Ελ. Βενιζέλος, οι χαμηλές τιμές όμως παρέμειναν. 

Όσοι ονειρεύονται… παγωμένα καλοκαίρια, θα χαρούν να μάθουν ότι η Σκανδιναβία διαθέτει φέτος οκτώ απευθείας συνδέσεις με την Αθήνα: Η Cimber Sterling πετά στην Κοπεγχάγη, η Norwegian συνδέει το Ελ. Βενιζέλος με το Όσλο, την Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη, όπως και η Scandinavian Airlines, ενώ οι Blue1 και FinnAir πετούν στο Ελσίνκι. Θέλετε μερικές ενδεικτικές τιμές; 248 ευρώ για Κοπεγχάγη με την Cimber, 280 ευρώ για Ελσίνκι με την Blue1 και 192 ευρώ για Όσλο με την Norwegian –πάντα με επιστροφή και φόρους, για ταξίδι στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου. 

Νέες συνδέσεις ξεκινά η Aegean, εμπλουτίζοντας το καλοκαιρινό της δρομολόγιο με δύο ολοκαίνουριους προορισμούς, τη Μόσχα και την Μπολόνια. Τα εισιτήρια για Μόσχα ξεκινούν από 303 ευρώ, ενώ για την Μπολόνια από 164 ευρώ. 

Μιλώντας για τη Ρωσία, απευθείας σύνδεση με την Αθήνα διαθέτει πλέον και η Αγία Πετρούπολη, με την Rossiya Airlines, γνώση που θα σας χρησιμεύσει μάλλον μόνο εγκυκλοπαιδικά, αφού οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 532 (!) ευρώ. 

Η Air Malta εξακολουθεί να πετά απευθείας για το έτερο «Νησί των Ιπποτών» στη Μεσόγειο, σε τιμές που ξεκινούν από 200 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων. Φέτος το καλοκαίρι πετά μέσω Μονάχου και στην Κατάνια του ιταλικού νότου, σε τιμές που ξεκινούν από 252 ευρώ. 

Η ελβετική Baboo συνδέει και πάλι την Αθήνα με την Νίκαια, σε τιμές που μας εξέπληξαν, με δεδομένη την μάλλον υπερτιμημένη τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας: από 245 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτά είναι νέα!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...