Πού και τι τρώμε στο Λονδίνο;

11 Απριλίου 2011




  • Paul: γαλλικό πρωινό στο… Λονδίνο
Το Paul είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε σαν ένα μικρό μαγαζί στη βόρεια Γαλλία πριν από περίπου εκατό χρόνια και χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις ίδιες παραδοσιακές μεθόδους. Παίρνει μέχρι και εφτά ώρες να ψηθούν τα περισσότερα ψωμιά τους και ο φούρνος τους λειτουργεί όλο το βράδυ ώστε το ψωμί να είναι ζεστό και φρέσκο το πρωί. Υπάρχουν 22 υποκαταστήματα σε όλο το Λονδίνο, από το Bow Lane και το Covent Garden έως το Richmond και το Wimbledon. Δοκιμάστε την ποικιλία γλυκών για γαλλικού τύπου πρωινό – το pain au chocolat στις 1.40 λίρες είναι απίθανο ( www.paul-uk.com ).

  • Odette’s: γεύσεις από την Ουαλία
Στο Odette’s που βρίσκεται στο Primrose Hill πρώτος chef είναι ο Bryn Williams. Ο Williams σερβίρει πρωτοποριακή μοντέρνα βρετανική κουζίνα, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά, αρκετά από την Ουαλία (τον τόπο καταγωγής του), όπως ψητό αρνίσιο φιλέτο Ουαλίας, σιγοβρασμένη ωμοπλάτη με πουρέ και ραγκού από αρακά για μόλις 21.95 λίρες (www.odettesprimrosehill.com ).

  • Ledburry: βραβευμένο αλλά οικονομικό
Το Ledburry στο Notting Hill έχει ένα πολύ φιλικό περιβάλλον και σερβίρει ένα εξαίσιο γεύμα με τρία πιάτα (27.50 λίρες) με πιάτα όπως σκουμπρί στη σχάρα με αγγούρι, κέλτικη μουστάρδα και shiso. Οι τιμές είναι πολύ λογικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει δυο αστέρια Michelin (www.theledbury.com ).

  • Cheam: thai food με θέα στην κουζίνα
Το ταϊλανδέζικο εστιατόριο Cheam στο Surrey, είναι από τα καλύτερα στο είδος του και έχει ανοιχτή κουζίνα ώστε να βλέπετε πώς προετοιμάζουν το γεύμα σας. Αξίζει να δοκιμάσετε το thai green curry με γαρίδες (8.95 λίρες). Αν και μικρό εστιατόριο, συνήθως μαζεύει αρκετό κόσμο (www.regionalthai.co.uk ).

  • 1 Lombard Street: μπρασερί με λονδρέζικο χρώμα
Μέσα στη πόλη του Λονδίνου, σε ένα όμορφο διατηρητέο κτίριο βρίσκεται το 1 Lombard Street. Είναι εστιατόριο, μπρασερί και μπαρ με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Στο μπαρ θα βρείτε υπέροχα κοκτέιλ του και στο εστιατόριο θα δοκιμάσετε κλασσικά πιάτα μιας μπρασερί όπως το κονφί πάπιας και το φουά γκρα τερίν (9.50 λίρες) ( www.1lombardstreet.com ).

  • Trinity Restaurant: χοιρινό με μήλο στο στόμα
Το Trinity Restaurant του Adam Byatt στο Clapham είναι ιδανικό για βραδινή έξοδο με φίλους. Θα βρείτε καλά κρασιά σε λογικές τιμές και εάν είναι πάνω από δέκα άτομα στην παρέα σας, πρέπει να δοκιμάσετε το απίθανο ψητό χοιρινό που σερβίρουν ολόκληρο στο τραπέζι σας, για 33 λίρες το άτομο ( www.trinityrestaurant.co.uk ).

  • Zuma: γιαπωνέζικη κουζίνα με τσουχτερές τιμές
Το Zuma στο Knightsbridge είναι ένα υπέροχο Γιαπωνέζικο εστιατόρια που σερβίρει μια εκλεπτυσμένη παραλλαγή της izakaya κουζίνας. Εδώ θα δοκιμάσετε το καλύτερο sashimi, sushi, ταρτάρ από waguy και λεπτές φέτες αχινού. Να είστε έτοιμοι να πληρώσετε όμως, καθότι τα πιάτα κοστίζουν από 4 έως 38 λίρες και το σετ μενού, που περιλαμβάνει λιχουδιές όπως μαύρο μπακαλιάρο, κοστίζει 96 λίρες…

pigi:clicklife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...