Πασχαλινοί προορισμοί.....

15 Απριλίου 2011


  • Μονεμβασιά 

Η Καστροπολιτεία της Πελοποννήσου αρχίζει να «ντύνει» τα πέτρινα σοκάκια και τα βυζαντινά αρχοντικά με τις πρώτες καταπράσινες φυλλωσιές και η θέα στην θάλασσα γίνεται απολαυστική, καθώς οι βόλτες σας δεν χρειάζεται να συνοδεύονται πια από… τουρτούρισμα. Το σπίτι όπου έζησε ο Γιάννης Ρίτσος, τα κτίσματα από άλλες εποχές και η «μονή έμβαση» στα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής, που σιγά-σιγά μεταφέρονται από το τζάκι στο πλακόστρωτα, συναπαρτίζουν ίσως τον πλέον ανοιξιάτικο προορισμό της Νότιας Ελλάδας. 
  • Ξάνθη 
Η πόλη με τα χίλια χρώματα, σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, χωνευτήρι αρωμάτων και πολιτιστικών ήχων. Πολλοί οι τρόποι να περιγράψουμε την θρακική πόλη, οι οποία δεν ξεχωρίζει –ευτυχώς- μόνο για το καρναβάλι της. Αξίζει να την ερωτευτεί κανείς για τα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης με τα ανθισμένα μπαλκόνια, το κελαρυστό ποτάμι, στο οποίο καταλήγουν τα βήματά μας χωρίς να καταλάβουμε πότε αφήσαμε πίσω το τσιμέντο του κέντρου και για τις νότες του Μάνου Χατζιδάκι, που μοιάζουν να γράφτηκαν για να συνοδεύουν τους ανοιξιάτικους περιπάτους στις ομορφιές της πατρίδας του 
  • Λούσιος 

Το κελάρυσμα των κρυστάλλινων νερών αποκτά αυτή την εποχή το ιδανικό φόντο: Πλούσια βλάστηση, κελαηδίσματα, ήλιος που περνάει μέσα από τις φυλλωσιές. Και φυσικά, τώρα περισσότερο από ποτέ αξίζει να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στις πλούσιεςδραστηριότητες που φιλοξενεί ο ποταμός στην καρδιά της Πελοποννήσου: Θέλετε rafting στα κρύα νερά; Προτιμάτε trekking σε πανέμορφα μονοπάτια; Ψηφίζετε ήρεμο sightseeing στα λαξευμένα μοναστήρια στο φαράγγι και στο κρυφό σχολειό της περιοχής και διαμονή στους παραδοσιακούς ξενώνες των γύρω χωριών; Η Αρκαδία έχει κάτι για όλους. 

  • Κερκίνη

Πελαργοί, πάπιες, νερά που καθρεφτίζουν τα γύρω βουνά και φύση που σε προκαλεί να οπλίσεις την φωτογραφική σου μηχανή. Η Κερκίνη είναι παράδεισος, όχι μόνο για την σπάνια πανίδα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και για τους φυσιολάτρεις, τους καλοφαγάδες –βουβαλίσιες μπριζόλες είναι το γαστριμαργικό χιτ της περιοχής- και για τους ανοιξιάτικους εκδρομείς. Ακόμη και μία ημερήσια εκδρομή στις όχθες της μακεδονικής λίμνης αρκεί για να σας φέρει λίγο πιο κοντά στην… νιρβάνα. Βαρκάδα, ιππασία με αξιολάτρευτα πόνι, μέχρι και… καφέ με birdwatching θα σας αποζημιώσουν για όλη την γκρίζα εβδομάδα στην πόλη. Προτάσεις για φαγητό, αξιοθέατα, διαμονή στην Κερκίνη θα βρείτε εδώ
  • Νέστος

Στο δέλτα του ποταμού ζει και οργιάζει ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας μας. Μπορεί ο άνθρωπος να έκανε ό,τι μπορούσε για να αφήσει το στίγμα του, αλλά η φύση δεν παύει να εκπλήσσει, κάνοντας τα «μαγικά» της: νεροβούβαλοι και όμορφα πτηνά στους καλαμιώνες, αμμόλοφοι ανάμεσα στην βλάστηση και διαδρομές που ακολουθούν την μαιανδρική πορεία του Νέστου, περνώντας μέσα από μικρά χωριουδάκια. Δείτε τις καλύτερες στάσεις του Νέστου για ανοιξιάτικες αποδράσεις εδώ.  

  • Πρέσπες

Προσπεράστε την Καστοριά ή την Φλώρινα, οδηγήστε μέσα από τους καταπράσινους δρυμούς, πλησιάστε στα σύνορα της χώρας και κάπως έτσι, θα καταλήξετε να θαυμάζετε το απέραντο στάσιμο γαλάζιο σε δύο απολαυστικές δόσεις. Η Άνοιξη μοιάζει να βρήκε κατάλυμα στην Μικρή και την Μεγάλη Πρέσπα και τα μικρά χωριουδάκια με το βουκολικό «άρωμα», το μικρό νησάκι μέσα στην Μικρή Πρέσπα που φιλοξενεί εκδηλώσεις και η φύση που μας χωρίζει –ή μας ενώνει- με τους γείτονές μας υπόσχονται εαρινές «ζεν» εξορμήσεις. 

  • Τσαγκαράδα

Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο μαγευτικό από το παραμυθένιο δάσος της Τσαγκαράδας; Η απάντηση είναι: το παραμυθένιο δάσος της Τσαγκαράδας την Άνοιξη. Μπορεί τα χρυσοκίτρινα φύλλα του Φθινοπώρου να έχουν την γοητεία τους, αλλά η βλάστηση, τα λουλούδια, οι καστανιές και τα αιωνόβια δέντρα του ανατολικού Πηλίου δημιουργούν αυτήν την εποχή το καλύτερο σκηνικό για ρομαντικές βόλτες, την ίδια στιγμή που στο χωριό της Τσαγκαράδας τα πλακόστρωτα γεμίζουν και πάλι με ζωή, τραπεζάκια και μυρωδιές από τοπικά εδέσματα. 
  • Φολόη 

Ένα από τα σπανιότερα δάση της Ευρώπης απλώνει τα αιωνόβια δέντρα του στην ορεινή Ηλεία. Το δρύινο «μπαλκόνι» της περιοχής με τα τρία ποτάμια και τις 300 ετών βελανιδιές είναι φυσικά προστατευμένο –ανήκει στο δίκτυο Natura 2000- και όχι άδικα, καθώς διαθέτει μαγευτικές διαδρομές περιπατητικού ενδιαφέροντος. Πάρτε ιδέες για βόλτες στο αιωνόβιο δάσος, αλλά και σε πέντε ακόμη περιοχές Natura της χώρας μας εδώ
  • Φαράγγι Πανταβρέχει
Εδώ θα φτάσετε μόνο όσοι από εσάς είστε έτοιμοι για… όλα –όπου όλα, η δύσκολη πρόσβαση, η πρόθεση να βραχείτε μέχρι την μέση αν θέλετε να απολαύσετε αναρριχήσεις, trekking και τις off road διαδρομές που θα ανοιχτούν μπροστά σας στην συνέχεια, και φυσικά, το μαγευτικό τοπίο των υδάτινων κουρτινών που σχηματίζουν οι πηγές καθώς πέφτουν από το στενό φαράγγι στον Κρικελοπόταμο. Το πιο στενό, πράσινο, καθαρό, ανοιξιάτικο φαράγγι της χώρας βρίσκεται στην Ευρυτανία, και παρά το όνομά του, από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται «στα καλύτερά του», καθώς η Άνοιξη είναι η ιδανική περίοδος για να επισκεφτείτε το Πανταβρέχει. 

  • Λίμνη Πλαστήρα
Η θεσσαλική λίμνη που φιλοξενεί κάθε είδους δραστηριότητα –από ποδηλασία μέχρι canoe kayak- βολεύει κάθε κάτοικο της Ελλάδας λόγω της εύκολης πρόσβασης και προσφέρεται για απολαυστικό «χουζούρεμα» στο χορτάρι, κάτω από κορμούς καταπράσινων δέντρων και, ενώ το γαλήνιο τοπίο της λίμνης μυρίζει από τώρα καλοκαίρι, οι απέναντι βουνοκορφές είναι ακόμη χιονισμένες, προσφέροντάς σας το καλύτερο δυνατό συνδυασμό θεάματος. 



in2life

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...