Πτήση: Πώς να αποφύγετε το φλύαρο συνεπιβάτη

16 Απριλίου 2011


«Από που είπαμε ότι είστε; Ταξιδεύετε συχνά;». Δέχομαι επίθεση από τον διπλανό μου. Κατηγορία επιβάτη: «Πιάνω κουβέντα». Μιλάει, ρωτάει, εξομολογείται τα πάντα, στα 20.000 πόδια.
Οι περισσότερες από τις κουβέντες που έχω πιάσει στο αεροπλάνο ήταν ενδιαφέρουσες και βοήθησαν να φτάσουμε πιο γρήγορα και με περισσότερη γνώση στον προορισμό. Είναι όμως και μερικές πτήσεις, στις οποίες καταράστηκα τον κατασκευαστή που σχεδιάστε τα παράθυρα έτσι ώστε να μην ανοίγουν.

Αν, λοιπόν, βρεθείτε στη δύσκολη θέση του -δεμένου στην αεροπορική καρέκλα- συνομιλητή που δεν μπορεί να δραπετεύσει, αξιοποιήστε μερικές από τις δοκιμασμένες συνταγές διάσωσης, οι οποίες αν και δεν περιλαμβάνονται στην επίδειξη σωστικών μέσων, σώζουν ζωές.

Λύση 1: «Τέτοια νύστα δεν έχω ξαναδεί». Δοκιμασμένη συνταγή, περνάει το μήνυμα με επιτυχία στις περισσότερες περιπτώσεις. Ξεκινάμε με ήπιο χασμουρητό, κλιμακώνουμε σε γύρισμα κεφαλιού στο προσκέφαλο και ποντάρουμε στο έλεος του διπλανού.

Λύση 2: «Το iPod έχει καινούργιες μπαταρίες!» Είναι η ασπίδα του σύγχρονου επιβάτη. Από τα καλύτερα αμυντικά όπλα της καμπίνας. Δεν χρειάζεται καν να λειτουργεί, αφού η παρουσία του και μόνο αρκεί για να περάσει το μήνυμα.

Λύση 3: Ψέματα στο αεροπλάνο. Με άλλα λόγια, αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, διασκεδάστε το. Φτιάξτε μία φανταστική ιστορία και δοκιμάστε την τύχη σας. Γίνετε για λίγες ώρες οδηγός φόρμουλα ένα, συντηρητής υποβρυχίων, υπερτυχερός του τζόκερ. Δεν είναι πολύ εύκολο να μην καταρρεύσει ο μυστικός σας ρόλος, αλλά θα έχετε μιαν απασχόληση για να περάσει πιο ευχάριστα το ταξίδι.

Λύση 4: Αν τίποτα άλλο δεν δουλέψει, θα αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε πιο πρωτόγονα μέσα. Ερχεστε από το Ιρκούτσκ και μιλάτε μόνο Ρώσικα. Προσοχή μόνο στο ring tone γιατί μετά την προσγείωση το τελευταίο hit του Μιχάλη Χατζηγιάννη μπορεί να σας εκθέσει. 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πέσει κανείς στη μάχη της ιπτάμενης φλυαρίας και πολλά εργαλεία άμυνας. Δεν έχω όμως καταλήξει αν θα έπρεπε να τα χρησιμοποιεί κανείς. Όπως και με τους προορισμούς, έτσι και με τους συνεπιβάτες, η εξερεύνηση είναι μέρος του ταξιδιού.
pigi: βημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...